Чому так важко вигнати дух Єзавелі

Чому так важко вигнати дух Єзавелі

На русском языке читайте здесь — Почему так трудно изгнать дух Иезавели.

Ми всі зустрічали людей, які діють під впливом духу Єзавелі (контролюючого духу). «Єзавель» часто використовується як одне з імен духу контролю. Трапляється, що людина може володіти духом контролю і не маючи духу Єзавелі. Однак дух Єзавелі завжди володітиме духом контролю. Причина, чому людині, пов'язаній Єзавеллю, так важко отримати визволення, полягає в духах, що діють за духом контролю, якого ми не розпізнаємо і не викорінюємо.

Характеристики духу Єзавелі

Кожен із нас міг би перерахувати достатню кількість характеристик людини, яка діє під впливом духу Єзавелі. Якби нам було потрібно посилатися на книги, вчення та служителів звільнення, ці списки мали б певну схожість, але в чомусь виглядали б зовсім по-іншому.

Ось духи, що діють спільно із духом Єзавелі (перераховані частково): бунт, чаклунство, контроль, маніпулювання, спокуса, ідолопоклонство, домінування, релігія, страх, залякування, невпевненість, ревнощі, сум, несправедливість, самодостатність, обман, конкуренція.

Але в усіх книгах і вченнях, які я бачила, я не зустрічала згадки про двох духів, які йдуть пліч-о-пліч і зустрічаються найчастіше — гордість і образу. Мій чоловік називає гордість, образу і контроль смертельним тріо, тому що ці духи крадуть, вбивають і руйнують стосунки та служіння, і являють собою комбінацією, якої важко позбутися.

У душах людей, які ведуть боротьбу з сильним духом Єзавелі, діють контроль, образа та гордість.

Гордість: гордість рідко виявляється і викривається, бо це засліплюючий дух. Ми його просто не бачимо. Я по собі знаю, наскільки сильно вона перешкоджає нам провести самоаналіз і виявити її в наших душах. Я була служителем визволення, виганяючи гордість з інших людей на протязі багатьох років, але я не бачила цього в собі. Мій духовний наставник постійно казав, що у мене є гордість. Я була пов'язана гордістю, при цьому знаючи все про неї. Вона засліплює тих, хто стикається з нею. Це дух, який заманює і спокушає. Який змушує вас думати, що у вас точно немає цього почуття. Я була шокована тим, як вміло цей дух ховався у моїй душі. Гордість проявляється в кількох різних аспектах, тому важливо дізнатися і зрозуміти, як вона проявляється в однієї людини і не проявляється в іншої, що може ускладнити її виявлення. Ми всі відчували той чи інший рівень гордості.

Образа: люди, які мають образу, думають, що всі інші навколо них неправі. Поширена думка, яка свідчить про наявність гордості у житті християн, звучить так: лідери служіння несправедливі, тому що вони не дозволяють їм керувати, пророкувати чи діяти у своїх дарах. Вони почуваються наділеними якимось правом, і все це супроводжує гордість. Люди, які відчувають образу, не бачать потреби в зціленні. Вони переходять з однієї церкви до іншої і приносять з собою розділення. Вони дратуються і засмучуються, пліткують і обмовляють. Вони мають менталітет жертви, їм завжди здається, що люди бажають їм зла. Вони конфліктують з іншими людьми, заздрячи їх помазанню чи дарам, і все це тісно переплітається з гордістю.

Контроль: дух контролю може проявлятися по-різному – від ледь помітного до повномасштабного прояву.

Для того, щоб звільнитись від цього смертельного тріо, починається повномасштабна духовна війна із застосуванням усіх сил і ресурсів. Звільнення має починатися з того, що людині треба винести в світло наявність цих духів у своєму житті і захотіти стати вільною. Тим не менш, існують певні перешкоди на шляху до звільнення від гордості та образи, які необхідно викорінити та знищити, щоб люди змогли побачити недоліки свого характеру та демонічні духи, які атакують їх. Не треба вказувати людині на недоліки, яких їй потрібно позбутись. Вона сама повинна шукати та прагнути звільнення. Необхідно, щоби віруюча людина відчула докір Святого Духа в своєму серці і захотіла звільнитись. Потрібен хороший наставник, який завжди буде поруч із нею і говоритиме правду з любов’ю, а іноді і наставить зі строгістю. Потрібний хтось, хто не відвернеться від таких людей, але допоможе їм подолати цей шлях. Поневолені цими духами люди повинні усвідомити те, що вони живуть життям, яке не прославляє Господа і не сповідують ознак плоду Духа та Господа Ісуса Христа.

Як звільнити людину поневолену духом Єзавелі та духами гордості, образи та контролю?

Моліться: наприклад моліться так: «Дух Святий, докори цю людину. Дух Святий, розкрий демонічні твердині у її житті. Дух Святий, пробуди в її душі бажання отримати свободу і виявити любов».

Викривайте: моліться, щоб серця таких людей були готовими для викриття та істини, чи то від Святого Духа, чи від іншої людини. Моліться, щоб Бог відкрив їхні очі, щоб побачити прояви демонічних духів і безбожні якості.

Розрізняйте: прагніть Святого Духа і розрізняйте, коли треба змовчати, а коли говорити правду з любов’ю. Запитайте Святого Духа, чи ваше це завдання — привести їх до свободи.

Любіть: ви чули, як кажуть «зодягніться в Христа Ісуса»? Поводьтеся так! Будьте подібні Ісусу, щиро любіть своїх ближніх і проявляйте до них милосердя, так як Ісус проявляє милосердя до вас. Участь у поєдинку «Хто кричить голосніше» або у протистоянні не приведе вас до звільнення, але забезпечить ваш арсенал ще більшим контролем, образою та гордістю. Будьте любов'ю в тілі і даруйте любов не чекаючи нічого взаміну, свідомо та покірно.

Ламайте рамки: давайте людям книги на цю тему. Більшість людей, які мають справу з цим духовно-смертельним тріо, присвячують себе на служіння та з задоволенням читали б книги на такі теми, щоб поповнити свій арсенал. Купуйте такі книги і моліться за них, щоб через вчення автора Святий Дух говорив з ними і, читаючи, вони побачили ці характеристики в собі.

Людей можна звільнити від усього. Я була свідком тисяч звільнень і вірю, що це правда. Немає таких людей, яких неможливо звільнити. Немає таких людей, яких Бог не може дотягнутися. Тим не менш, мені хотілося б вказати на важливість розуміння того, що ми самі не можемо змінити людину, але ми можемо привести її до переміни. Якщо Святий Дух не дає вам прямих вказівок брати участь у їхньому звільненні, то ось найкраща молитва, якою ви можете за них молитися: «Святий Дух, докоряй їх, викривай та відкривай їм їхні гріхи».

Автор — Кеті ДеГроу / mycharisma.com
Переклад — Вікторія Кучурян для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 27.04. Спасибо!