П'ять речей, які християни повинні припинити робити

П'ять речей, які християни повинні припинити робити

На русском языке читайте здесь — Пять вещей, которые христиане должны прекратить делать.

1. Обіцяти людям «я молитимусь за тебе» і не робити цього

Звинувачення цілком обґрунтоване. Не думаю, що в когось немає такого грішка за спиною. І оскільки більшість із нас не «умисно» забуває про це, найкраще, що ми можемо зробити – одразу ж (коли пообіцяли) виділити окремий час у нашому дні для молитви за тих чи інших людей. Невже ми справді настільки зайняті, що не можемо зупинитися на хвилину і помолитися за чиюсь потребу? Ми повинні подбати про те, щоб дійсно виконувати свої обов'язки як християни і постійно пильнувати за цим. Наша молитва може стати переломним моментом у житті іншої людини, привести її до пізнання Божої любові. Не дозволяйте своїй «зайнятості» позбавляти вас можливості нести іншим своїми молитвами життя Христове.

2. Відвідувати церкву кожної неділі і при цьому ігнорувати Божий голос в інші дні тижня

Ой! Зачепило, чи не так? Багато хто з нас зробив Бога лише одним з пунктиків свого тижневого графіку, і це вже стало звичкою. Правда, однак, у тому, що все наше життя має обертатися довкола Бога. Бог заслуговує бути на першому місці у списку наших пріоритетів. Будь-яке інше відношення до Нього руйнує сам фундамент християнської віри. Проаналізуйте, як і на що ви витрачаєте свій час, гроші, енергію. Якщо ви хочете побачити зміни у своєму житті, тоді ви повинні дати Богові найпочесніше місце у своєму серці. Годі відноситися до Бога як до «останнього запасного гравця» на полі.

3. Постійно просити у Бога «своє» і відкидати те, що Він нам уже дав

Дуже багато хто з нас відноситься до Бога як до «особистого джина». Молитва нам дана як відкритий доступ до Бога для спілкування з Ним, але гірка реальність така, що багато хто з нас використовують її як банк або фаст-фудівські ресторани. Не нам вирішувати та вказувати Богу, що нам треба дати. Ми повинні довіряти Його планам, вірити Його обітницям. Я не розповідатиму про те, як часто Бог посилав мені відповіді, а я не приймав їх тільки тому, що вони «не виглядали» так, як я їх собі уявляв. Щоразу, усвідомлено ігноруючи Божі відповіді (ті, які нам не подобаються), ми ніби кажемо Йому: «Я не довіряю Твоїм планам».

4. Надмірні спроби вписатися в культуру, через що спотворюється послання Ісуса

Немає нічого поганого в бажанні бути сучасним, але ми повинні розуміти, що дуже легко через прагнення стати культурно доречним повністю спотворити Христове послання. Ми марно надіємось змінити цей світ, якщо нічим не відрізняємося від нього. Я твердо вірю, що Ісус прийшов не скасувати, але освітити культуру, та це не означає, що ми повинні розбавляти Його послання, щоб людям було простіше його проковтнути.

5. Говорити людям, що «Бог ніколи не пошле їм того, чого вони не зможуть знести»

Чому ми не повинні вчити цьому людей? Просто тому… що це брехня. Така думка є повним перекрученням того, що написано у 1 Кор. 10:13, тому що в цьому вірші мова йде про спокуси – але навіть у ньому сказано, що у моменти важких випробувань ми потребуємо Бога. Правда життя така, що Бог може послати саме такі труднощі, з якими ми самі не впораємося і будемо змушені шукати допомоги у Нього. Вас це шокує? Зрозумійте ж, що не завжди у вашому житті все відбуватиметься згідно з вашими планами, поглядами і надіями. Іноді життя видає нам такі неприємні сюрпризи, що нам, щоби пройти цю чорну смугу, просто необхідно покладатися на Бога, на Його потіху, мир, присутність. Бог створив нас не для «незалежного від Нього» життя.

Автор — Джаред Вілсон
Переклад — Вікторія Кучурян для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 27.04. Спасибо!