7 відмінних ознак вовка в овечій шкурі

7 відмінних ознак вовка в овечій шкурі

На русском языке читайте здесь — 7 отличительных признаков волка в овечьей шкуре.

Відтоді як я почала стикатися з вовками в овечій шкурі, я виявила, що розмірковую над цими ситуаціями і намагаюся чогось навчитися з них. Мої історії про них мають певну схожість із тими, що я чула від інших. Я написала статті про те, як отримати зцілення після вовчої атаки і як справлятися з вовками, тож хотіла взяти деякий час і навчитися корисного з цих ситуацій. Ми маємо знати, як виявити вовка.

Біблія попереджає нас: «Стережіться фальшивих пророків, що приходять до вас в овечому одязі, а в середині — вовки хижі» (Матв. 7:15). Також ідеться про те, що в останні дні багато фальшивих пророків повстануть, і зведуть багатьох (Матв. 24:11). Для мене це означає те, що ми повинні навчитися розрізняти вовка в овечій шкурі та фальшивих пророків. Це не означає, що ми станемо осудливими або цинічними, це означає, що ми зможемо захистити себе і тих, хто навколо нас. Ми повинні оберігати овець у наших церквах. Захищати новонавернених. Ми повинні робити те, що Бог наказує нам у Євангелії від Матвія 10:16: «...будьте мудрі, як змії, і невинні, як голубки». Багато віруючих потрапляють у вовчу пастку, тому що хочуть вірити в найкраще в людині. Я не заохочую вірити в гірше, але прошу бути мудрими.

Проблема полягає в тому, що вовки в овечих шкурах здалеку виглядають, як вівці. Поки ви не наблизитеся до них. У цьому й полягає небезпека потрапити в пастку ворога. Але я не раз стикалася з вовками, тому навчилася швидко їх виявляти. Нижче наведено список способів, завдяки яким я навчилася бачити різницю між вовком і вівцею:

1. Вовки матимуть проблеми з духовною владою. Ісус знав, що таке влада і що означає бути під владою. Він сказав, що не творить нічого, крім того, що бачив у Отця, який творить (Ів. 15:19-20). Справжні пророки — не бунтівники. Вони визнають владу. У своєму досвіді зустрічей із вовками я помітила, що в таких людей були проблеми з духовною владою.

Вовки не зізнаються в цьому, але уважно поспостерігайте за ними. Чи є над ними духовна влада? Під час однієї такої зустрічі з ВВОШ (вовком в овечій шкурі), ця людина зробила вигляд, що над нею є влада, але після того, як я виявила, що це вовк, її пастор, який мав бути її духовним очільником, зв'язався зі мною. Виявилося, що в цього ВВОШ уже давно з цим проблеми. У випадку з іншим ВВОШ я спіймала його на брехні пастору. Якби це було одного разу, можна ще списати це на незрілість людини. Але в даній ситуації це повторювалося знову і знову.

2. Вовки спробують маніпулювати вами і контролювати вас. ВВОШ можуть здаватися наймилішими створіннями на землі, поки вони бачать, що вами можна керувати. Вони використовуватимуть тактовні залякування, і часто ви навіть не розумітимете, що насправді відбувається. Це не від Бога. Бог не маніпулює і не контролює, і той, хто говорить про себе, що він від Бога, не може так чинити.

3. Борючись із вовками, пам'ятайте — вони жадають крові. Усім нам знайомі конфліктні ситуації, в яких ми чинимо більш ніж неправильно, але вовки ступають на крок уперед. Щойно вони відчули смак крові, вони спробують знову скуштувати її за допомогою суперечок і конфліктів. Раптово вони стануть злісними. Вони виправдовуватимуть свої дії, прикриваючись хибними християнськими кліше. Одного разу я мала розмову з ВВОШ, який думав, що його завдання — знищувати будь-кого, хто хоч трохи суперечив йому. Він вважав, що Бог призначив його бути таким собі «вишибалою». Але Бог не робить подібного. Навіть висячи на хресті, Ісус говорив: «Отче, прости їм, бо не знають, що роблять» (Луки 23:34). І хоча Господь не очікує, що ви будете ганчіркою, я бачила вовків, які поводилися як скажені звірі. Це природа того духу, яким вони керуються. Будь ласка, будьте уважні й пам'ятайте, що ваш ворог — не людина, а сатана, якому ця людина дала доступ у своєму житті. Це духовне питання.

4. Вовки поводитимуться одним чином із тими, хто має вплив, і зовсім інакше за зачиненими дверима. Одного разу я була в пророчій команді з людиною, яка, як з'ясувалося пізніше, була ВВОШ. Цей чоловік був одним із найприємніших людей по відношенню до лідерів і до мене, поки не виник конфлікт. Ми були в кімнаті, пророкуючи одній жінці. Коли вона вийшла, він повернувся до мене і сказав, що «сатана говорив йому про мене». Цей чоловік вмить перетворився з овечки, що пророкує, на того, хто був готовий напасти на мене.

5. У житті вовка є гнилі плоди. Біблія ясно говорить про те, що ми повинні навчитися розрізняти духовні плоди в житті людини. Чи є вона людиною миру, терпіння, доброти і стриманості? Не зрозумійте мене неправильно: ми всі зазнаємо невдач у цих сферах. Але які ситуації, схоже, переслідують їх? Вони постійно сіють хаос і безлад? Постійно виводять вас із себе?

6. Вовки часто дуже точні в духовних дарах. Будь ласка, зверніть увагу — те, що хтось володіє духовним даром, не означає, що він посланий Богом. Часто я бачила, як люди помилково приймали вовків за Божих посланців, тому що ті володіли якимось даром або тому що «пророче слово» здавалося вельми правдоподібним. Пастори, будь ласка, не ставте їх на служіння тільки через володіння дарами. Спостерігайте за їхніми життями, інакше, якщо ви не будете обачними, вони поглинуть ваших овець.

7. Вовки не завжди були вовками. Я не вірю в те, що вовки завжди були такими. Найчастіше, це обдаровані люди, які просто загубилися на якомусь етапі шляху. У двох моїх серйозних зіткненнях із вовками ці обидві людини були в чомусь схожі. Це були люди, які мали проблеми у стосунках зі своїми батьками, і їхні рани так і не були зцілені. Вони керувалися ідеєю успіху, яка полягала в тому, щоб стати на шлях моральності. На якомусь етапі їх обдурили і їхній розум був затьмарений. Вони обидва вірили в те, що були використовувані Богом, але не приносили плоду. Хороша новина в тому, що я вірю, що ці люди, нарівні з іншими ВВОШ, не зайшли так далеко, щоб їм не можна було покаятися і навернутися до Бога. Вірю, що Господь так само хоче використати їх, однак спершу їм доведеться пройти через процес обрізання.

Можливо, ви (як і я) мали гіркий досвід зіткнення з вовком у овечій шкурі. Хороша новина в тому, що тепер вам буде легше виявити такого вовка. Вовки можуть бути важкими людьми. Моліться за них на відстані. Поводьтеся з ними так, як Бог накаже вам. Будьте мудрими і продовжуйте рухатися вперед.

Автор — Анна М. Еквіно / mycharisma.com
Переклад — Ірина Жежерун для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 19.06. Спасибо!