9 місць Слова Божого, які допоможуть вам навернутись на шлях Божої волі

9 місць Слова Божого, які допоможуть вам навернутись на шлях Божої волі

На русском языке читайте здесь — 9 мест Писания, которые помогут вам обратиться на путь воли Божьей.

Так часто ми хочемо, щоби Бог нам відкрився. У нас виникає питання, чи реальний Він. І якщо ми дійсно віримо в Нього, ми очікуємо, що Бог продемонструє Себе явно.

Будучи 27 років християнкою, я відкрила для себе те, що дізнавалася більше про Бога, зосередившись на пріоритетах у Біблії – найважливіше, що Він просить нас робити – ніж будь-яким іншим шляхом.

Може здатися, що Біблія складається з безлічі правил, але насправді, коли ми фокусуємось на найважливішому, про все інше вже не потрібно турбуватися.

Коли ми виконуємо те, що Бог уже сказав нам робити, Він відкриє нам набагато більше про Себе та Його путі. Я пізнала Бога, коли до Нього зверталася, сподівалася, дякувала Йому і любила інших.

Що Він нам відкриває? Своє любляче серце. Своє бажання забезпечити нас. І Свою турботу про людей у цьому світі. Оскільки я слідую за Ним Його дорогами, я змінююся і світ опиняється під впливом Бога.

Що ж найважливіше Бог нам каже робити? 

1. Вірити в Ісуса

«Віруй в Господа Ісуса, і будеш спасенний ти сам та твій дім» (Дії 16:31).

Зрозумійте, що через ваш гріх ви заслуговуєте бути відокремленими від Бога у вічності, але через жертву Ісуса ви можете бути спасені від покарання і провести вічність із Ним. Ваша молитва може звучати так: «Ісусе, я вірю в Тебе. Будь ласка, забери мій гріх і натомість даруй мені вічність із Тобою». Це так просто.

2. Зробити життя для Ісуса своїм пріоритетом

«Шукайте ж найперш Царства Божого й правди Його, а все це вам додасться» (Матвія 6:33).

Це означає щодня шукати Ісуса, читати Біблію, любити один одного як любив Ісус і довірити всі свої потреби Йому.

3. Читати Біблію

«Усе Писання Богом надхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання  в праведності, щоб Божа людина була досконала, до всякого доброго діла готова.» (2 Тимофія 3:16,17).

Коли ми читаємо Біблію, ми дізнаємося більше про Бога та Його дороги. Ми вчимося жити більш ефективно. Коли ти сідаєш, щоб почитати Біблію, помолись: «Господи, допоможи мені зрозуміти Твоє Слово». Також попроси когось, хто вже певний час читає Біблію, допомогти тобі розібратися з важкими місцями.

4. Стати активним у помісній церкві, яка вірить Біблії, та шукати дружби з віруючими у Христа

«Не кидаймо збору свого, як то звичай у деяких, але заохочуймося, і тим більше, скільки  більше ви бачите, що зближається день той. (до Євреїв 10:25).

Ми не призначені слідувати за Ісусом наодинці. Ми отримуємо допомогу та підбадьорення від інших віруючих. Коли ти спілкуєшся з іншими послідовниками Христа регулярно, вони будуть поруч, щоб допомогти і підтримати тебе, і ти зможеш зробити те ж саме і для них.

5. Прощати інших

«Також не судіть, щоб не суджено й вас; і не осуджуйте, щоб і вас не осуджено; прощайте, то простять і вам» (Луки 6:37).

Люди будуть ранити нас... не раз. Простити не означає забути. Простити — означає віддати Богу і дозволити Йому керувати ситуацією. Бог сприймає гріх всерйоз, можете бути в цьому впевнені.

6. Жити з вдячністю, а не з наріканнями

«Робіть усе без нарікання та сумніву, щоб були ви бездоганні та щирі, невинні діти Божі  серед лукавого та розпусного роду, що в ньому ви сяєте, як світла в світі…» (до филип’ян 2:14,15).

Коли ми дякуємо Богу за все, що у нас є в звичайний день, замість того, щоб скаржитися на те, що чогось немає, приходять переміни, починаючи з нашого відношення і поглядів на життя. Ми помітимо переміну в нашій позиції на протязі дня — та й інші теж помітять.

7. Безперестанку молитися

«Завжди радійте! Безперестанку моліться! Подяку складайте за все, бо така Божа воля про вас у Христі Ісусі» (1 послання до солунян 5:16-18).

Коли ти безперервно про щось думаєш, це хороший знак — ти можеш за це помолитися. Проси в Бога допомоги в будь-якій ситуації, а також мудрості, щоб правильно її вирішити. Це і є безперервна молитва.

8. Любити інших

«Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається, не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого, не радіє з неправди, але тішиться правдою, усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить! Ніколи любов не перестає...» (1 послання до коринтян 13:4-8).

Коли ми любимо інших, так як Бог нам каже, вони отримують від цього користь, і ми теж.

9. Дбати про сиріт та вдів

«Чиста й непорочна побожність перед Богом і Отцем оця: зглянутися над сиротами та вдовицями в утисках їхніх, себе берегти чистим від світу» (Якова 1:27).

Бути християнином — це не робити все можливе для власного благополуччя, але робити все, що в твоїх силах для блага інших.

Це звучить не так вже і просто, чи не так? Правда полягає в тому, що виконувати все, про що нам говорить Бог – неможливо, якщо тільки ми не звернемося до Нього за допомогою та силою. Якщо ти хочеш коритися Богу в цих принципах, попроси Його допомогти тобі. Ми не можемо жити як послідовники Христа, покладаючись лише на свої власні сили.

Перший крок – помолитися цією молитвою: 

«Ісус, я хочу підкорятися Твоїм принципам. Прошу, допоможи мені, і, будь ласка, приведи людей у моє життя, які покажуть мені Твої дороги».

Тепер я хочу помолитися за вас: 

«Дорогий Ісус, Ти бачиш мого друга і бачиш його/її бажання жити по слову Твоєму. Прошу, допоможи йому/їй сьогодні наближатися до Тебе і бажати виконувати ці принципи. І молюсь, щоб Ти чудно відкрив Себе, коли він/вона це робитиме. Амінь».

Не можу дочекатися ваших історій, яким чином Бог являє Себе у вашому житті! Поділіться цим у коментарях!

Автор — Тріша Гоєр / charismanews.com
Переклад — Вікторія Кучурян для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 26.07. Спасибо!