9 речей, яким я навчу свого сина про Бога

9 речей, яким я навчу свого сина про Бога

На русском языке читайте здесь — 9 вещей, которым я научу моего сына о Боге.

Якщо ви послідовник Христа, тоді, найімовірніше, ви зробите все, що в ваших силах, щоб навчити свою дитину Господньому шляху. Але у ваших дітей все рівно завжди будуть питання.

Саме тому я хочу поділитися з вами цими дев’ятьма речами, яким я навчу мого сина про Бога:

1. Сумніватися — це НОРМАЛЬНО

Коли я ріс, інші люди опосередкованим чином весь час вчили мене ніколи не піддавати сумнівам Божі шляхи і ніколи не сумніватися в Його існуванні або всемогутності. Але чим старше я ставав, тим більше у мене було питань про Бога. Все виглядало так, наче сумніви сприймались як повна невіра, хоча в моєму випадку це було цілковито не так.

Сумніви — це частина нашої людської природи. Вони опосередковано пов’язані з гріхопадінням людини. Сумніви були впроваджені в нашу внутрішню людську сутність. Це природній стан. Насправді, мої сумніви стали імпульсом для моєї кампанії, метою якої було стати ближче до Бога. Багато речей мені здавались такими, що не мають сенсу, і мої сумніви були тим, що підштовхнуло мене почати більш глибоке вивчення. Коли я більше вивчав Боже Слово, це привело мене ближче до Нього, дало мені мир і розуміння того, ким Він є.

Я хочу навчити свого сина, що це НОРМАЛЬНО — сумніватися в Господі, мати питання і не розуміти повністю все, що Бог робить. Бог достатньо великий, щоб впоратись із нашими сумнівами, нашими питаннями та нашими тривогами. Він їх не боїться. Він би не був Богом, якби це було не так. Я не хочу, щоб мій син боявся ставити питання про те, що відбувається, або трохи помахати кулаками. Бог може з цим впоратись. Я хочу навчити свого сина випускати все це назовні і щиро розповідати Богу про те, що він насправді відчуває. Чому? Тому, що я довіряю Богу в тому, що Він буде боротися з його сумнівами з чистим і повним розумінням життя.

2. Божі дороги — не наші дороги

Якби Бог відповідав на всі наші молитви так, як ми вважаємо найкраще, наш світ став би місцем, в якому страшно жити. Як і будь-який люблячий батько в цьому світі, Бог шукає самого найкращого для Своїх дітей і постійно буде протирічити нашим очікуванням заради нашого блага. Він знає, що краще всього, і Його дороги будуть набагато величніші за наші. Я хочу, щоб мій син навчився, що нам потрібно відпускати наші плани і замість них хапатися за волю Божу. Я знаю, що це легше сказати, ніж зробити, але в довгостроковій перспективі така концепція завжди себе виправдовує.

Божі плани досконалі, тому що сам Бог є досконалим Господом. Він сам є всемогутньою гарантією життя, направляючи нас до більш великого блага життя — до Своєї волі. Хоча Бог вірний у Своїх відповідях на молитву, ми не можемо очікувати, що Він відповість на кожну молитву точно по нашим міркам. Віра означає довіру Богу навіть тоді, коли деякі речі не мають сенсу. Це також включає в себе молитву, яка, з нашої точки зору, не отримує відповіді або отримує відповідь у неправильний час. Я хочу, щоб мій син розумів, що Бог діє згідно зі Своїми досконалими термінами, а не згідно з нашими.

3. Будуть люди, які не згодні з тобою

Дасть Бог, мій син вибере особисті відносини з Господом, і не всі зрозуміють, чому він вибрав їх. В цьому світі є люди, які будуть не погоджуватися з його рішенням слідувати за Ісусом, і в цьому світі навіть є люди, яких вбивають за віру, яка викликає стільки суперечок. І хоч ми можемо зіштовхуватися з опозицією, я хочу, щоб мій син пам’ятав, що Бог завжди буде на нашій стороні, щоб дати нам втіху і спокій.

Тимчасове прийняття, яке дає спокій, ніколи не матиме перевагу перед важливістю вічного прийняття Богом. Хоча, можливо, з мого сина будуть сміятися і знущатися, він зможе твердо стояти, знаючи, що Божа любов на його стороні, незалежно від опозиції, з якою він зустрічається. Його призначення знаходиться в Божих руках, а не в думках людей.

4. Бог досконалий, але Його послідовники недосконалі

Коли я ріс, у мене було багато образ на Бога, але я не усвідомлював, що мене більше ображали вчинки деяких Його послідовників, а не Він Сам. Не кожний, хто говорить, що любить Бога, досконалий, але ми завжди можемо покладатися на повну досконалість Бога. Ми — люди. Ми робимо помилки. Ми не завжди будемо робити все правильно. Я хочу, щоб мій син навчився відділяти своє розчарування в християнах від Бога, розуміючи, що Його послідовники не завжди досконалі.

Я хочу, щоб мій син розумів різницю між Богом, Досконалим Творцем, і Його творінням, недосконалими людьми, у яких є величезна потреба у Досконалому Творці.

5. Тобі завжди раді вдома

Не має значення, наскільки загубленими ми з вами можемо стати в цьому житті, Бог дотримується «політики відкритих дверей», завжди даючи нам можливість повернутися додому. В Божій любові завжди знайдеться незайняте місце. Ми всі робили помилки, але краса хреста в тому, що Ісус помер за них. За всі помилки. Ваші гріхи були повністю видалені, і ваше серце було оновлене благодаттю самого Ісуса. Ваші помилки не визначають вас. Ваші невдачі не повинні переслідувати вас. Бог не вимагає, щоб ви розраховувались за ваші провини. Бог прощає вам ваші помилки, навіть якщо вам ще доведеться простити самих себе.

Я хочу, щоб мій син знав, що він завжди може повернутися в обійми Божі, незалежно від того, яким темним стане його життя.

6. Церква — це люди, а не будівля

Я хочу, щоб мій син зміг переосмислити те визначення, яке культура надала церкві. Церква — це не якась будівля, яку людина відвідує щотижня, але це те, ким людина є щодня. Я хочу, щоб мій син прийняв на себе відповідальність за свою віру і був живим прикладом Христа. Ми — церква, і ми покликані відображати Ісуса в нашому повсякденному житті.

Коли ми приймаємо цю реальність в серці, кожний аспект нашого життя стає місіонерським полем, місцем для поклоніння і сферою, де ми повинні сяяти нашим світлом. Світ — наше полотно, і Святий Дух хоче використовувати нас, щоб створити шедевр, відомий як «Велике Доручення». Я хочу, щоб мій син бачив, що церква — це дещо більше, ніж її представляє собі християнство, яке підлаштовується під культуру. Я хочу, щоб він бачив красу Божої церкви, що реалізується на практиці людьми, такими ж, як і він сам.

7. Теологія важлива, тому що Бог важливий

Я хочу, щоб мій син розумів важливість теології, свого розуміння Бога і знання про те, чому він вірить в те, в що він вірить. Прагнення дізнаватися більше про Бога прийде природним чином, коли він буде рости в своїх відносинах з Богом. Якщо він буде приділяти час вивченню Божого Слова з теологічною складовою мислення, це допоможе йому відкрити своє серце і душу для того, щоб ще більше цінити своє існування.

Ні окрема теологія, ні окрема пристрасть не будуть достатні самі по собі. Я хочу, щоб мій син побачив серйозність в тому, щоб пізнавати більше про Бога. І я молюсь, щоб мій син вибрав назвати Його Господом. Теологія важлива, тому що Бог важливий.

8. Життя не завжди буде легким

Християнське життя не завжди буде легким чи вільним від випробувань, але Бог обіцяє нам, що Він буде поряд із нами протягом всього шляху. Дуже багато людей вважають, що оскільки вони вірять в Ісуса, то це означає, що все буде бездоганно і досконало. Насправді, все зовсім не так. У вас можуть бути взаємовідносини з Ісусом, але це не значить, що життя перестане йти вперед, важкі обставини перестануть існувати або нелегкі часи ніколи не зможуть настати.

Хоча Ісус ніколи не казав, що життя буде легким, Він сказав, що Він буде поряд з вами, доступний для вас в часи вашої скрути. Послання Євангелія полягає не в тому, що життя буде досконалим, але в тому, що серед його недосконалості у нас є Досконалий і Бездоганний Спаситель.

9. Не на всі питання є «чорно-білі» відповіді

Коли ми віддаємо своє життя в руки Бога, ми повинні бути готові до того, що ми не будемо розуміти все, що Бог робить, чому Він це робить і як довго Він буде це робити. У деяких ситуаціях є тільки одна відповідь: довіряйте Богу, навіть якщо це не має сенсу. Ця відповідь може здатись поверхневою і банальною, однак, насправді, вірно протилежне. Сподіватись на Бога серед нашого замішання і плутанини — це переживання, які формують нас духовно глибокими.

Бог не завжди дає нам чіткі і ясні направлення. Я хочу, щоб мій син покладався на Бога в тому, що він не може побачити чи досягти своїм власним розумом. Я хочу, щоб мій син сприймав Бога як компас свого життя, Який направляє його на кожному кроці свого шляху.

Автор — ​Джаррід Вілсон / mycharisma.com
Переклад — Анастасія Божеску для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 26.07. Спасибо!