Як створити міцний шлюб

Як створити міцний шлюб

На русском языке читайте здесь — Как создать крепкий брак.

(Вільно володієте українською мовою? Маєте бажання на волонтерських засадах служити в перекладі матеріалів з російської на українську? Будь ласка, напишіть нам — al.fishman@gmail.com)

Щоби мати благословенний шлюб, ви повинні знати і робити те, що написано в книзі правил — Божому Слові. Цей принцип дуже простий, але багато пар думають, що, притримуючись його, їхнє життя буде або дуже нудним, або дуже важким. Однак життя під надприродним покровом Божого благословення гарантує силу і мудрість для подолання різних спокус і труднощів.

Шлюб, який не приєднаний до Бога і не зв’язаний з Ним, рано чи пізно піддасться атакам ворога і розрусі.

Що за атаки? Байдужість, млявість, контроль, маніпуляції, проблеми з его, маленька біла брехня, ненаситні бажання, недовіра, підозрілість і багато іншого, чим користується ворог. Усі ці негативні якості коріняться в непокірності та свавіллі.

Коли ми з чоловіком розпочинали свій шлях 41 рік тому, ми були зеленими, недосвідченими та протилежними, як день і ніч. Мій чоловік дуже енергійний та доброзичливий. Він має такий тип особистості «я зможу це зробити». Я ж схильна бути стриманішою, з характером «я ще не знаю, чи хочу це робити». Я також являюсь примирителем. Бути протилежними – це величезна перевага. Неважливо, яким типом характеру наділив вас Бог, ви зможете досягти високих результатів, якщо знання, мудрість та розуміння переважатимуть над природними почуттями.

Я навчилася бути задоволеною в будь-якій ситуації, ніколи не тримати зла і розрізняти, коли саме злі духи втручаються в наші стосунки. Я знайшла час, аби дослідити, пізнати і прийняти себе такою, якою я є у Христі Ісусі. Впевненість у собі дозволить вам краще протистояти сатанинським хитрощам, спрямованим проти шлюбу. Щоб ця порада спрацювала для вас, ваш духовний стан має стати пріоритетнішим за фізичний. Це стиль життя, який потребує самовіддачі!

Користуючись цим цінним принципом, я позбавилася саможалю і засмученості. Щодня моїм прагненням стало наситити свій дух, перш ніж наситити своє тіло. Я це реалізовую через читання уривків зі Святого Письма і молюся за керівництво, захист і мудрість. Я вважаю себе благословенною і повністю вільною від будь-якого засудження. Я хочу, щоб ви відчували те саме. Ми з чоловіком дотримувалися цього принципу на постійній основі та цілеспрямовано.

Коли я захоплююся своїм чоловіком, його природною реакцією стає захоплюватися мною. Знаходьте щось, що можна оцінити, навіть якщо вам цього не хочеться. Не терпіть негативні почуття. Замість цього попросіть Бога допомогти вам розвинути позитивне ставлення. Просіть Бога дати вам упевненість, щоб ви могли підбадьорювати і захоплюватися своїм чоловіком. Через деякий час цілеспрямованого пошуку того, чим можна захоплюватися у своєму чоловікові, ви виробите важливу звичку, що зміцнить ваш шлюб.

Не зліться тільки тому, що ваш чоловік не допомагає в домашніх справах. Ви можете використовувати свою жіночу кмітливість, щоб мило попросити про допомогу. Деякі чоловіки не допомагають, тому що їх не просять. Вони звикли бачити, що все робить мама. Загалом, почніть захоплюватися чимось в ньому і насолоджуйтеся зворотною реакцією.

У наших стосунках фраза «Я люблю тебе» звучить і спонтанно, і, в багатьох випадках, усвідомлено і цілеспрямовано. Чим частіше ви щось говорите, то більше в це вірите. Нам обом довелося вчитися і практикувати цю звичку. Ми не навчилися цього в юному віці, коли життя проносилося повз нас через дисфункцію, вироблену надто вимогливими братами й сестрами та виснаженими батьками. Пережите жорстоке поводження будь-якого роду також може заважати людині мати схильність спонтанно говорити: «Я тебе дуже люблю і ти мені небайдужий».

Прояв ніжності — це акт любові, це похвала, добре і любляче слово, ласка. Візьміть собі це на озброєння у ваших подружніх стосунках. Це згладить багато нерівностей і призведе до появи ніжності. Говорити «Я кохаю тебе» і прощати одне одного, не тримаючи образ, є дуже потужною стратегією ведення духовної війни. Роблячи так, ви заявляєте: «Сатано, ти не здобудеш мій шлюб!» Ворог ваших душ бажає, щоб ви постійно сварилися.

Я молюся за свого чоловіка і благословляю його щодня. Я молюся про конкретні речі і промовляю такі благословення, типу: «Я благословляю розум мого чоловіка сьогодні», «Я проголошую, що жодна зброя, створена проти нього, сьогодні не матиме успіху», «Авва Отче, я дякую Тобі за те, що Ти бережеш його від усяких спокус і захищаєш від усякої біди», «Закрий сьогодні всі двері перешкод і відкрий двері благословінь», «Я покриваю його кров'ю Ісуса». Мій чоловік робить те ж саме для мене. Він молиться конкретно за мене. Ми не завжди молимося разом, як пара, але коли я відчуваю знесилення, я завжди прошу його помолитися і викрити ворога. Висока ефективність такого підходу забезпечується не тільки самою молитвою, а й тим, що ми покладаємося одне на одного в молитві, це дуже зближає.

Ось у чому суть духовної війни. Це не пошуки демонів в кожному кутку, а любов із вірою. Ми маємо справу з цією війною щодня. Ворог наших душ, сатана, хоче вкрасти нашу віру. Його не хвилює, чи знаємо ми Біблію напам'ять, чи ходимо до церкви щотижня і чи допомагаємо бідним. Якщо ворог зможе відбити бажання і завадити вам молитися та довіряти Богу, він вас переміг. Зневіра, так само як і відсутність молитви та радості, в результаті зруйнують вашу систему переконань і ваш шлюб.

Автор — Айріс Дельгадо / charismanews.com
Перевод — Юлія Окерешко для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 27.04. Спасибо!