Як знищити Левіафана — дух гордості у своєму житті

Як знищити Левіафана — дух гордості у своєму житті

На русском языке читайте здесь — Как сокрушить Левиафана — дух гордости в своей жизни.

Хочу нагадати вам, що для Бога немає нічого надто складного. Попри те, що гордість – це упертий демон, який проявляється майже в кожному демонічному скупченні, Бог все ж більш «упертий» – достатньо упертий, щоби звільнити вас.

У 41-му розділі Йова гордість проголошує себе у духовній реальності як Левіафан, морський змій, що звивається. Духи діють у демонічному скупченні гордості, яка в свою чергу включає зверхність, пиху, самовдоволення, самозвеличування, марнославство, бунт, впертість, зневагу, зневагу, непокірність, егоїзм, перфекціонізм та духи Рахава і Оріона.

Гордість несе руйнування та прокляття, вводячи людину в оману (Пс. 118:21). Бог противиться гордим (Як. 4:6). Страх Господній – ненавидіти пиху та гордість (Пр. 8:13). Бог намагається позбавити людину гордості за допомогою снів (Йов 33:14-17). Іноді хвороба є наслідком гордості (Йов 33:19-26). Бог спроможний упокорити (принизити) тих, хто ходить гордо (Дан. 4:37). Цей дух блокує молитву, прославлення та дію Святого Духа.

Всередині серця відкинутої людини дух гордості промовляє: «Тобі дійсно є чим пишатися». Це скупчення демонів навіть допомагає «просувати саморекламу, щоб переконати інших» і змусити «комплекс неповноцінності та заниженої самооцінки піднятися до надмірного, невідповідного рівня і нехтувати засторогою книги Приповістей 27:2: “Нехай інший тебе вихваляє, а не уста твої, чужий, а не губи твої”».

Цар гордості – Левіафан 

«Чи Левіятана потягнеш гачком, і йому язика стягнеш шнуром?.. На гордих він звисока поглядає, він — цар над усіма, хто пиху має» (Йов 40:25, 41:26).

В останньому розділі своєї книги я представляв концепцію демонічних царств. Гордість — це ще одне демонічне царство, що встановлює свою владу в душі людини, яка пригнічена духом відречення. У цьому царстві царем-демоном є Левіафан.

41-й розділ книги Йова є ключовим уривком про Левіафана. Більшість людей, які мають цей сильний дух, ніколи не одержують звільнення, тому що одна з його основних задач – перешкоджати звільненню.

Церкви, які відмовляються проводити служіння звільнення, контролюються духом Левіафану. Це їхня головна проблема. Більшість людей, які протистоять служінню звільнення, мають сильних демонів левіафана і тому рідко звільняються. Ті ж, хто задіяний у служінні звільнення, знають з яким духом мають справу. Але, якщо ви не залучені в це служіння, ви можете бути здивовані, зустрівши духів, що ідентифікують себе як Левіафан. Деякі переклади Біблії визначають його як «крокодил» чи великий морський змій.

Йов 41 – ключовий уривок про Левіафана. Я розповідаю про це демонічне царство в безодні у своїй книзі, але я ще раз коротко опишу тут його характеристику, оскільки ми розкриваємо духовну  стратегію, конкретно сфокусовану на знищення духу відкинутості.

Нездатність текти в Святому Дусі 

«Його луска – його гордість, щільно зімкнута, як печаткою. Так близько одна до одної, що не проникає поміж них навіть повітря» (Йов 41:7-8, переклад з англ.).

Луска Левіафана є його гордістю і, як написано в цьому вірші, ніяке повітря не може пройти між нею. Повітря являє собою дух і один із проявів гордості – неможливість текти в Дусі.

Левіафан буде намагатися блокувати потік і прояви Святого Духа у зібраннях віруючих. Горді люди можуть перешкоджати потоку Духа; смирення є ключем, щоби діяти у силі Святого Духа.

Самозахист 

Луска Левіафана – його гордість. Він захищає себе панцирем. Горді люди мають здатність закриватися в собі і ховатися за лускою гордості. Атакуючи Левіафана, ми нападаємо і розриваємо його луску.

Блокує молитву та молитовне служіння 

«Чи буде він багато благати тебе?» (Йов 40:27).

Благання – це молитва, а Левіафан не звертається з жодними проханнями чи моліннями, тому що він надто гордий. Отже, він намагатиметься перешкоджати молитві та молитовному служінні. Ми мали справу з людьми, які впадають у сон під час молитви, що може бути пов'язане з Левіафаном.

Коли ми молимося, нам завжди слід приходити перед Бога в дусі смирення. Концепція благання у біблійних віршах, таких як Фил.4:6 – звернення з проханням до того, хто має владу над нами. Бог наш Творець, наш правитель. Він є суверенним. Ми повинні відноситись до Нього зі страхом і благоговінням. Він наша найвища допомога. Але ті, хто перебуває під владою духа гордості, будуть поводитися так, ніби вони навіть і не потребують Бога, не потребують Його заступництва і захисту. Гордість змушуватиме нас прагнути робити все самотужки.

Гордість змушує нас покладатися на власне розуміння, яке, як мінімум, обмежене. Ми вирізаємо із загальної картини Божу безмежну мудрість і необмежену силу та спроможності і, крім усього іншого, прирікаємо себе на крах та виснаження.

Рон Філліпс каже про Левіафана:

«Коли хтось перебуває під впливом цього духу, він руйнує заповітні стосунки. Цей дух руйнує сім’ї, ділові відносини, дружбу і, що найгірше, церкви».

Гордість змушує вас думати, що вам більше ніхто не потрібний, що ви все зможете зробити самі. Це змушує вас розглядати та використовувати людей як інструмент для досягнення своїх цілей. Гордість стримує вас від близьких стосунків, співробітництва, обміну думками та ідеями. Вона не дає вам бачити цінності в інших. Гордість призводить вас до змагань, а не до співпраці. Ваше мислення буде наступним: «я проти всього світу».

Для гордих людей шанування завіту неможливе. Вони не вбачають благословіння благочестивого життя. У завіті ви повинні бути готові піти на компроміс, давати та приймати, слухати та інколи діяти на користь іншого. Левіафан робить запеклими серця тих, ким володіє, змушуючи їх відкидати завіт – навіть завіт із Богом. Люди, яких контролює Левіафан, не цінують інших, тому вони не можуть поважати інших, додержуючи дане їм своє слово. Шлюби, дружба та сім'ї – це види відносин у завіті, які розвалюються, тому що одна сторона поглинута гордістю.

Знищіть Левіафана силою Божою та постом 

«Ти левіятанові голову був потрощив, його Ти віддав був на їжу народові пустині» (Пс. 74:14).

Бог має силу вразити і розбити голову Левіафана, яка представляє його владу. Бог — наш Цар, який звершує спасіння (визволення) на землі.

Псалмоспівець сказав: «душу свою мучив постом» (Пс.35:13). Він знав, що смирення – сильна зброя проти гордості, а також вона посилює благодать Божу (Як. 4:6) у битві, щоб вийти на вищий рівень сили проти цього впертого демона. Коли ми постимо, ми впокорюємо наші душі. Звільнення від Левіафана приносить мир, благодать, радість та свободу.

Фараон був Левіафаном. Бог звільнив свій народ з-під влади фараона за допомогою жахливих судів. Народ Ізраїлю залишив Єгипет і вирушив в обітовану землю — землю, яка тече молоком та медом. Процвітання прийшло зі звільненням від Левіафана.

Дух Левіафана може бути переможений лише шляхом надзвичайної роботи Божого Духа, не якимись людськими зусиллями. Цей дух породжує закам’янілість людських сердець (Йов 41:16), через що донесення покаяння тим, хто легко піддається цьому духу, і якого вони так потребують, стає ще складнішим.

Коли ви почнете позбуватися і розбиратися у духах, які співпрацюють з духом відкинутості, знайте, що ваша боротьба з гордістю буде найжорстокішою з усіх. Вона лежить у корені нашої грішної природи. Вона сягає глибоко у дух людини. Але ви можете побороти, хоч і не без того, щоб смирятися перед Богом і шукати Його задля визволення. Ви не зможете побороти Левіафана своїми силами.

Автор — Джон Екхардт / mycharisma.com
Переклад — Вікторія Кучурян для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 27.04. Спасибо!