10 місць Писання для читання, коли ви живете в страху

10 місць Писання для читання, коли ви живете в страху

На русском языке читайте здесь — 10 мест Писания для прочтения, когда вы живете в страхе.

Щоранку ми прокидаємося і чуємо як світ кричить про свої проблеми. Ми відкриваємо наші ноутбуки, наші вхідні двері та наші газети, і тягар трагедій і зла лягає на нас. Чи зуміє хто-небудь не злякатися при цьому?

Життя в страху обмежує нас. Замість того, щоб досягати цілей, ми вкладаємо нашу енергію в те, щоб захищати себе від кожної загрози — реальної чи уявної. З таким способом мислення, просто неможливо являти безкорисливу, самовіддану любов Ісуса, яка є прикладом для нас.

Коли ви відчуваєте, що страх долає вас, читайте ці десять місць Писання — і пам'ятайте обіцянки, які дає Бог, що можуть допомогти вам жити у свободі від усякого страху:

1. Псалом 117:6

Господь зі мною – не боятимуся! Що зробить мені людина?

Обіцянка: Бог послідовний. Найважливіша частина нас самих, те, чому ніхто не в змозі загрожувати — це наша душа. У Христі наша душа в безпеці. Ніщо не може відокремити нас від цієї любові.

2. Євреїв 13:6

Тому ми сміливо говоримо: «Господь зі мною – не боятимуся! Що зробить мені людина?»

Обіцянка: Бог допомагає Своїм людям. Це місце повторюється тричі в Псалмах і звучить знову в Посланні до євреїв. Ми не злякаємося, тому що Бог послідовний і обіцяє нам Свою допомогу. Його всеосяжна любов завжди буде більшою за те зло, яке можна знайти по всьому лицю землі.

3. Повторення Закону 1:29-30

Не лякайтеся й не бійтеся їх! Господь, Бог наш, що йде перед вами, Він буде воювати для вас.

Обіцянка: Бог небайдужий. Від книги Буття до книги Об'явлення Бог достатньо дає нам зрозуміти, що Він не якесь віддалене божество, але небайдужий і особистісний Бог. Це означає, що нам не потрібно жити так, ніби всі наші рішення і розчарування лежать тільки на наших плечах. Бог бореться за нас навіть тоді (і особливо тоді), коли ми перебуваємо в Його присутності.

4. Римлян 8:15

Бо не взяли ви духа неволі знов на страх, але взяли ви Духа синівства, що через Нього кличемо: Авва, Отче!

Обіцянка: Бог посилає нам Свій Дух, що перебуває в нас. Наші індивідуальності як синів і дочок Бога набагато сильніші, ніж наша колишня, боязка природа. Ми маємо доступ до щоденних і присвячених стосунків із живим Богом завдяки цьому дару.

5. Притчі 3:21,23-24

Мій сину, нехай від очей твоїх це не відходить, стережи добрий розум і розважність… Тоді підеш безпечно своєю дорогою, а нога твоя не спотикнеться! Якщо покладешся не будеш боятись, а ляжеш, то буде приємний твій сон.

Обіцянка: Бог дає нам Своє керівництво. Він не залишає нас самих у цьому світі, щоб нам самим розбиратися зі своїми проблемами. Він дає нам Своє Слово і Свого Сина як приклад і дає нам інструкції, які нам необхідні, щоб жити вільними від страху. Коли ми знаємо Його Слово, нам відомий і Його мир.

6. Ісая 12:2

Оце, Бог спасіння моє! Безпечний я, і не боюсь, бо Господь, Господь сила моя та мій спів, і спасінням для мене Він став! 

Обіцянка: Бог надзвичайно сильний. Тому що Бог врятував мене від смерті, тому що Він дає мені силу, і я можу вибрати довіряти. Коли я відчуваю страх, я можу повторювати ці обіцянки як молитву і швидше просити Бога допомогти мені співати про порятунок, аніж розмірковувати про неприємності.

7. Матвія 10:29-31

Чи не два горобці продаються за гріш? А на землю із них ні один не впаде без волі Отця вашого. А вам і волосся все на голові пораховано. Отож, не лякайтесь, бо вартніші ви за багатьох горобців. 

Обіцянка: Бог називає нас гідними. Через Його благодать до нас — у нашому щоденному забезпеченні та в обіцянках Його Сина — Бог каже, що ми маємо значення для Нього. Ісус прийшов і назвав нас гідними, настільки важливими для Отця, що Ісус приніс у жертву Своє життя за наші гріхи. Живий Бог всесвіту на нашому боці! Як же можемо ми боятися чогось, коли знаємо цю істину?

8. Ісая 8:11-12

Бо так говорив був до мене Господь у силі Своєї руки надо мною, й остерігав мене, щоб не ходити дорогою цього народу, і казав: Не кажіть змова на все, на що каже змова цей народ, і не бійтесь того, чого він боїться, і не лякайтеся! 

Обіцянка: Бог дає нам інший шлях. Задовго до появи сучасних інформаційних агентств, Бог знав, що ми будемо жити в страху, як ті люди, які Його зовсім не знають. Ми повинні усвідомлювати цю схильність і молитися про те, щоб Бог дарував нам дух сміливості, а не жаху.

9. Матвія 14:27

А Ісус до них зараз озвався й сказав: Заспокойтесь, це Я, не лякайтесь!

Обіцянка: Ісус дає нам мужність. Наша мужність перед лицем страху не приходить зсередини нас; це щось, до чого ми маємо доступ завдяки тому, що Ісус присутній у нашому житті.

10. Івана 14:27

Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю! Я даю вам не так, як дає світ. Серце ваше нехай не тривожиться, ані не лякається!

Обіцянка: Ісус дає нам Свій мир. У результаті, ми не зобов'язані покладатися лише на наші обставини, оскільки ми вільні від страху. Навіть у найважчих ситуаціях Ісус обіцяє дати нам надприродний мир, який дає нам змогу залишатися сильними, незважаючи на випробування.

Автор — Ніколь Юніс / faithstreet.com
Переклад — Ірина Жежерун для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 26.07. Спасибо!