Протидіючи Демону обжерливості

Протидіючи Демону обжерливості

На русском языке читайте здесь — Противодействуя Демону Чревоугодия.

Чи знаєте ви, які гріхи були в Содомі? Ймовірно, ви відразу ж подумали про конкретний сексуальний гріх.

Незважаючи на те, що це правда, це не вся історія. Говорячи про ідолопоклонство Єрусалима, пророк Єзекіїль сказав:

«Ось оце була провина твоєї сестри Содоми: пиха, ситість їжі (в іншому перекладі — “в достатку хліба”) та преспокійний спокій були в неї та в її дочок, а руки вбогого та бідного вона не зміцняла. І запишались вони, і робили гидоти перед Моїм обличчям. І Я їх відкинув, як побачив оце. (Єз. 16:49-50)

Ви помітили, що пиха — гордість — була першою в списку, і одразу ж за нею — потурання в їжі та пересичення? Ви можете запитати: «Що поганого в тому, щоб їсти досхочу?»

Хоча немає нічого поганого в тому, щоб їсти до почуття задоволення, для жителів Содома надмірність у їжі була способом життя.

Як результат, вони стали егоцентричними, такими, що потурають собі і ледачими. Жителі Содома були поглинені чуттєвими задоволеннями. Вони не дбали про інших, витрачаючи свій час і ресурси тільки на себе, водночас не допомагали оточуючим їх бідним людям і тим, хто у скруті.

Я вважаю, що історія про Содом є повчальною для вірян у Христа наших днів.

Дехто каже, що обжерливість є найбільш допустимим гріхом у церкві. Наша позиція, здається, схожа на: «Господи, я віддам тобі все... тільки не чіпай мою їжу!»

Проте, заради нашої місії, ми повинні протистояти духу обжерливості, який лютує в церкві.

Подумайте про це: чи справді ми хочемо усвідомити наприкінці нашого життя, що наш фокус був на поглинанні «смаколиків»?

Кожен із нас покликаний зробити позитивні зміни в цьому світі, щоб прославити нашого Господа в тілі й дусі. Ісус сказав у Євангелії від Івана 15:8:

«Тим прославиться Отець Мій, якщо ви принесете багато плоду і будете Моїми учнями.»

Плід Божого Духа — це свідчення Його роботи в нашому житті: любов, радість, мир, довготерпіння, доброта, милосердя, віра, лагідність і самовладання.

Цей плід зростає в нашому житті відповідно до того, як ми оновлюємо наш розум Словом Божим і підкоряємося керівництву Святого Духа в наших діях у кожній царині, включно з нашими звичками в їжі.

Якщо ми не стаємо більш люблячими, радісними, мирними, терплячими, добрими, такими, що досягають успіху в чеснотах, вірними, лагідними та стриманими з року в рік, значить, щось не так з нашим духовним зростанням.

1-е Коринтян 6:12 дає нам мудрі вказівки:

«Все мені дозволено, але не все корисно; все мені дозволено, але ніщо не повинно володіти мною».

Господь хоче тільки доброго для нас. Він не хоче, щоб ми були під владою будь-якої звички, яка може нашкодити нам.

Ненажерливість і пияцтво часто пов'язані в Біблії, і це не хороші звички.

Вони руйнують наше здоров'я і заважають нашій здатності тверезо мислити й ухвалювати мудрі рішення.

Вони також ставлять нас у стан, більш вразливий для ворожих атак. 1 Петра 5:8 радить нам:

«Тверезіть, пильнуйте, бо супротивник ваш диявол ходить, як лев, що гарчить, шукаючи, кого поглинути».

Дух обжерливості є спокусливим за своєю суттю, оскільки він обіцяє нам уникнути реальності життя, звільнитися від болю. Однак, тією ж мірою, як ми надмірно потураємо собі в поглинанні їжі, настільки ж ворог зайнятий поглинанням нас.

Ми стаємо «зоною відпочинку» для злого духа.

Як віруючі, ми покликані перебувати у світі, але бути не від світу цього. Наймудріше, що потрібно зробити, це в дусі смирення представити наш біль для зцілення Господу. Коли Він зцілює нас, ми ставимо їжу на належне місце і починаємо досягати успіху в справі нашого Отця.

Для того, щоб протистояти духу обжерливості, ви повинні також протистояти оманливим продуктам у вашому житті. Оманливі продукти це ті, які на перший погляд здаються нешкідливими для вас, але, коли ви починаєте вживати їх, ви виявите, що це опановує вами і спустошує вашу свідомість. Коли ваша свідомість спустошена, ви втрачаєте самовладання, втрачаєте самоконтроль і стаєте емоційно нестійкими.

Щоб уникнути  поведінки на зразок Содому, давайте протистояти духу обжерливості та виганяти його з наших життів.

Ось молитва, яку ви можете використовувати:

«Небесний Отче, Ти обіцяв, що якщо ми, як Твій народ, який іменується Твоїм ім'ям, упокоримо себе, почнемо молитися, шукати Твого обличчя і звернемося від поганих шляхів своїх, Ти почуєш з неба, пробачиш наші гріхи і зцілиш нашу землю.

Я дякую Тобі за надану мені таку чудову і дорогоцінну обіцянку, за допомогою якої я можу уникнути розтління у світі і вплинути на мою націю.

Я Твоє дитя, праведність Божа через Ісуса Христа. Я упокорююся в цій молитві, усвідомлюючи, що я служу Тому, хто більший за мене. Я люблю Тебе, і Ти заслуговуєш всього мене. Моє тіло і мій дух належать Тобі. Ісус спокутував мене для Тебе, заплативши воістину високу ціну.

Я хочу жити так, щоб, щойно я перетну фінішну лінію, почути від Тебе ці чудові слова: «Гаразд, добре і вірне дитя. Увійди в радість твого Господа».

Мій Спаситель, Ісус Христос — Ти мій співчутливий первосвященик. Тому я приходжу до Тебе, Отче, в ім'я Ісуса, сповідуючи мій гріх обжерливості. Похіть нестриманості в їжі захопила мене. Але я не хочу бути схожим на жителів Содому. Я не хочу бути егоїстом, зосередженим на потуранні моїй плоті та ігноруючи бідних і стражденних людей, що оточують мене.

Я відрікаюся від духу обжерливості. Я полоню будь-яку оманливу думку в моїй голові, яка змушує мене думати, що обжерливість нешкідлива. Це не нешкідливо. Це завдає мені болю, і це завдає болю іншим людям, які розраховують на мою допомогу. Це гріховна звичка, руйнівна звичка. Вона руйнує моє здоров'я і вловлює мене в замкнене коло почуття сорому і провини.

Ти не хочеш, щоб я так жив. Ісус прийшов звільнити бранців. І я можу претендувати на це. Я каюся, Господи. Я відмовляюся від цієї звички. Ти ненавидиш цю звичку настільки, наскільки Ти ненавидиш пияцтво, і я ненавиджу те, що ненавидиш Ти.

Відкрий мої очі на те, чого ця звичка коштувала мені, чого вона коштує мені зараз, і чого це коштуватиме мені в майбутньому, якщо я не зміню стан справ.

Господи, навчи мене Твого шляху, щоб я міг ходити в істині Твоєї щодня. Слово Твоє є істина. Направ мене на прямі шляхи заради моїх ворогів. Обжерливість мій ворог. Покажи мені продукти, які опановують мій розум. Дай мені мужність, щоб прибрати їх зі свого життя і замінити продуктами харчування з гарним смаком, але не за рахунок викрадення моєї свідомості.

Я віддаю весь емоційний біль Тобі для зцілення, Господи. Допоможи мені відновити душевну рівновагу, так щоб я вдягнув одяг хвали замість духу зневіри і пригніченості.

Я знаю, що Ти любиш мене, Отче, і бажаєш кращого для мене.

Ти почав добру справу в мені і завершиш її до дня Ісуса Христа.

Кожен день я тримаюся за Твою незмінну руку. Я сподіваюся, що Ти будеш вести мене на стежки правди заради імені Твого. Я буду втішатися Тобою, і Ти віддаси мені за бажанням мого серця.

Бажання мого серця, щоб Ти зцілив мене і зцілив наш народ, щоб люди в нашій землі звернули свої серця до Тебе. Амінь».

Нестерпна звичка залишиться у вашому житті доти, доки ви готові терпіти її. Протистаньте ворогові в цій сфері, і він обов'язково втече від вас.

Автор — Кімберлі Тейлор / mycharisma.com
Переклад — Ірина Жежерун для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 19.06. Спасибо!