15 місць Писання для молитви за зміцнення віри вашого чоловіка

15 місць Писання для молитви за зміцнення віри вашого чоловіка

На русском языке читайте здесь — 15 мест Писания для молитвы за укрепление веры Вашего мужа.

Молитва за свого чоловіка, мабуть, є одним із найважливіших актів любові, які ми можемо здійснити.

Біблія говорить нам, що гаряча посилена молитва праведника може багато чого (Як. 5:16). Що це означає? Говорячи коротко, молитва змінює хід речей. Молитва має силу. Молитва має вплив. І як для дружин наша молитва є найсильнішим засобом щоденного благословення нашого подружжя.

Навіщо молитися за наших чоловіків?

Чоловіки мають дуже благословенну й унікальну роль у домі. Згідно з моделлю, викладеною нам у Святому Письмі, чоловік — глава сім'ї. Чоловіки посідають особливе місце як лідери у своєму шлюбі та своїй родині.

Ця особлива роль може легко бути піддана атаці. Як дружини ми можемо підкорятися владі своїх чоловіків, надихати їх у всіх сферах життя і, що найважливіше, молитися за них. Це наша честь і радість — піднімати наших чоловіків у молитві до престолу Божої милості та благодаті.

Крім того, Слово Боже має величезну силу. Біблія говорить, що Писання живе і дієве (Євр. 4:12). То що ж може бути сильнішим, ніж молитва словами з самого Писання за наших чоловіків?

15 місць Писання для молитви за віру вашого чоловіка

«Ось Я наказую тобі: будь твердий і мужній, не бійся і не жахайся, бо з тобою Господь Бог твій скрізь, куди не підеш» (Нав. 1:9)

1. Господи, я молю Тебе, щоб Ти наділив мого чоловіка силою і сміливістю. Допоможи йому Твоїм Духом бути вільним від будь-яких страхів і розчарувань. Допоможи йому пам'ятати, що Ти завжди з ним, куди б він не пішов!

«Нехай не відходить ця книга закону від уст твоїх, але повчайся в ній день і ніч, щоб точно виконувати все, що в ній написано: тоді будеш успішний на шляхах твоїх, і будеш чинити розсудливо» (Нав. 1:8)

2. Господи, я молю Тебе, щоб Ти спрямовував його в роздумах над Твоїм Словом день і ніч. Допоможи йому слідувати істині Твого Слова з Твоєї милості, щоб він був процвітаючим і успішним, щоб він був свідченням для навколишнього світу.

«Сподівайся на Господа всім серцем твоїм, і не покладайся на розум твій. У всіх шляхах твоїх пізнавай Його, і Він направить стежки твої» (Притч. 3:5-6)

3. Господи, допоможи моєму чоловікові довіряти Тобі всім серцем і не покладатися на своє розуміння, щоб він довіряв Тобі всі свої шляхи. Зроби їх, Господи, прямими!

«Шукайте ж передусім Царства Божого та правди Його, і це все додасться вам» (Мф. 6:33)

4. Господи, дозволь моєму чоловікові насамперед шукати Твого Царства і Твоєї праведності. І тоді вилий на нього з небес Твої рясні благословення і дай Йому Твоє забезпечення. Прослався в ньому!

«Але в законі Господньому воля його, і про закон Його роздумує він день і ніч! І він буде, як дерево, над водним потоком посаджене, що родить свій плід своєчасно, і що листя не в'яне його, і все, що він чинить, щаститься йому! (Пс. 1:2-3)

5. Господи, нехай мій чоловік насолоджується Твоїм Законом і розмірковує про нього день і ніч. Нехай буде він як дерево, посаджене при потоках вод, яке приносить плід свій у свій час, і лист якого не в'яне. Нехай Він розквітає в Тобі, насолоджуючись Тобою!

«Плід же духа: любов, радість, мир, довготерпіння, доброта, милосердя, віра, лагідність, стриманість. На таких немає закону» (Гал. 5:22-23)

6. Господи, нехай плоди, які приносить мій чоловік, будуть хорошими духовними плодами, які тільки Ти можеш виробити в ньому. Нехай приносить він плоди любові, радості, миру, довготерпіння, милості, милосердя, віри, лагідності та стриманості. Нехай буде це живим і справжнім свідченням Твоєї роботи в Його серці.

«Завжди радійте. Безперестанку моліться. За все дякуйте: бо така про вас воля Божа у Христі Ісусі» (1 Фес. 5:16-18)

7. Господи, нехай мій чоловік завжди радіє. І молиться безперестанку. І дякує Тобі в усіх обставинах. Нехай ходить він у Твоїй волі для нього у Христі Ісусі всі дні свого життя!

«Духа не вгашайте. Пророцтва не принижуйте. Усе випробовуйте, доброго тримайтеся. Утримуйтеся від усякого роду зла» (1 Фес. 5:19-22)

8. Господи, силою Твого Духа і благодаттю, яку Ти даєш, допоможи моєму чоловікові не засмучувати Твого Святого Духа. Допоможи йому перевіряти кожне пророцтво, триматися хорошого і відкидати всяке зло. Допоможи йому бути проникливим, відокремлювати Твоє істинне Слово і ходити в мудрості щодня.

«Бо ми співробітники Божі, а ви Боже поле, Божа будівля» (1 Кор. 3:9)

9. Господи, допоможи моєму чоловікові бути вірним і сумлінним співпрацівником у Твоєму служінні.

«Отож, не журіться про завтрашній день, бо завтра за себе само поклопочеться. Кожний день має досить своєї турботи!» (Мф. 6:34)

10. Господи, нехай мій чоловік не переймається про завтрашній день, але замість цього довіряє Тобі всі свої турботи.

«Якщо ж у кого з вас бракує мудрості, нехай просить у Бога, що дає всім просто і без докорів, — і дасться йому» (Як. 1:5)

11. Господи, нехай мій чоловік шукає в Тебе мудрості завжди, коли він її потребує. Я дякую Тобі за Твою обітницю дати в достатку Твою мудрість тим, хто просить про неї у Тебе. Ти благий Бог!

«Господь моя сила та щит мій, на нього надіялось серце моє, й Він мені допоміг, і втішилося моє серце, і співом своїм я прославлю Його!» (Пс. 27:7)

12. Господи, будь фортецею і щитом для мого чоловіка. Нехай уповає його серце тільки на Тебе одного. Будь його помічником, Господи. Я молюся, щоб він радів усім своїм серцем і прославляв тебе піснею!

«Більше за все, що зберігається, бережи серце твоє, бо з нього джерела життя» (Притч. 4:23)

13. Господи, допоможи моєму чоловікові зберігати своє серце, пам'ятаючи, що це джерело життя і з нього виходять його дії та вчинки.

«І жив Павло... проповідуючи Царство Боже і навчаючи про Господа Ісуса Христа з усякою відвагою безперешкодно» (Дії 28:31)

14. Господи, нехай мій чоловік проголошує Твоє Царство і розповідає про Господа Ісуса Христа з усією сміливістю і безперешкодно!

«Якщо ми живемо духом, то за духом і чинити повинні» (Гал. 5:25)

15. Господи, нехай мій чоловік живе Духом і чинить за Духом. Нехай буде він абсолютно і повністю присвячений виконанню Твоєї волі у всякий час.

В ім'я Ісуса, Амінь!

Автор — Петті / gloriouswithinher.com
Переклад — Ірина Жежерун для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 27.04. Спасибо!