3 причини відмовитися від великоднього кролика: Це не просто невинна традиція

3 причини відмовитися від великоднього кролика: Це не просто невинна традиція

На русском языке читайте здесь — 3 причины отказаться от пасхального кролика: Это не безобидная традиция.

Християни вірять у найнеймовірніші речі.

Ми віримо, що один чоловік прожив досконале життя, помер на хресті, а потім воскрес з могили! Ми віримо, що молода єврейська жінка зачала, будучи незайманою, і народила єдиного і неповторного Сина Божого. Це незаперечні факти, які змінили історію і досі змінюють вічну долю кожного, хто в них повірить.

За мірками цього світу, християни — безглузді. На Великдень люди цікавляться, чи справді ми вважаємо, що наш Спаситель повстав із могили. Так, ми в це віримо.

Але ось що я вважаю нерозумним: безглузде, світське перенесення уваги на гігантського кролика, який доставляє дітям кошики з цукерками під час нашого найсвятішого християнського свята.

Навіщо ми розповідаємо нашим дітям нісенітницю про вигаданого персонажа, коли нам потрібно вказати їм на найважливішу постать в історії та найзначнішу подію всіх часів?

Великодній кролик — це не просто невинна щорічна традиція. Хтось може стверджувати, що це всього лише невинна весняна розвага, але ось три причини відмовитися від великоднього кролика і замість нього зосередитися на Ісусі, який переміг смерть і могилу:

1. Діти зрілі для істини Євангелії

Упродовж багатьох років дослідники та євангелізаційні служіння стверджують, що ті, кому в ранньому віці закладають міцний фундамент віри, з більшою ймовірністю будуть слідувати за Господом все своє життя. Наш внесок у духовний розвиток наших дітей має вирішальне значення, оскільки ми намагаємося підготувати їх до життя у світі, який загрожує позбавити їх самобутності, поставити під сумнів їхню цінність і відвернути їхню увагу від призначення, даного для них Богом.

Дітям не потрібно, щоби ми чекали, коли вони підростуть чи прийдуть до нас із запитаннями. Їм не потрібно, щоби ми замовчували історію про воскресіння і робили з цього чергове свято а-ля «що тобі подарувати?» Їх потрібно запрошувати святкувати потужну благу звістку про їхнього єдиного і неповторного люблячого героя і Спасителя Ісуса, який не зникає після Великодня, а завжди залишається з нами.

Повчання про Ісуса уже зараз озброює їх, щоб вони з вірою справлялися з випробуваннями. Ми можемо привести їх до церкви на Великдень і зробити справжнє свято, і таким чином можемо впровадити біблійні істини в їхнє повсякденне життя, заняття та інтереси.

Ви можете зрощувати та живити їхню віру протягом усього року. Це можна робити за допомогою спільних молитовних читань та обговорень за вечерею, біблійної школи на канікулах або християнських літніх таборів, і навіть відеоігор на біблійні теми.

2. Батьки повинні бути прикладом доброго свідка Божого

Діти нічого не залишають без уваги. Вони бачать все і наслідують своїх батьків. Вони бачать, як ми поводимося з незнайомцями та сусідами. Вони бачать, як ми піднімаємо руки під час поклоніння в недільний ранок. Вони бачать, наскільки серйозно ми ставимося до своєї віри шість днів на тиждень. І вони бачать, як серйозно ми ставимося до нашої віри під час свят. Вигадані кролики не вказують на воскреслого Христа.

Хороше християнське свідоцтво — це постійний процес. Він не обмежується Великоднем, Різдвом чи якимось недільним ранком; він має відбуватися щодня. Діти щодня стикаються з труднощами, сумнівами та питаннями, і їм потрібно бачити, як ми вирішуємо щоденні життєві проблеми, «не покладаючись на свій розум», але у всьому надіючись на Нього.

Якщо ми намагатимемося проводити з нашими дітьми бесіди, досліди і навіть розваги, що сприяють формуванню віри, їхня віра може розвиватися і зростати з самого раннього віку, визначаючи все їхнє подальше життя. Не ховайтеся за кроликом. Біблія каже в Приповістях 22:6: «Привчай юнака до дороги його, і він, як постаріється, не уступиться з неї». Наш батьківський обов'язок – передавати біблійні істини нашим дітям зараз, поки вони слухають.

Шукайте способи ходити перед ними смиренними та вірними.

3. Діти засвоюють справжню великодню історію краще, ніж ви думаєте

Деякі батьки не наважуються розповідати дітям великодню історію, тому що подробиці, пов'язані з розп'яттям Ісуса, можуть моторошно виглядати для них. Але давайте не забувати, що жертва Ісуса за нас — це найзахопливіша розповідь в історії.

Скільки б креативних способів пом'якшити її ви не вигадали, найкраща «версія» великодньої історії приходить прямо зі сторінок Святого Письма. Читайте з Євангелій (від Матвія, Марка, Луки та Іоанна), щоб розкрити істинну оповідь про смерть, поховання та воскресіння Ісуса, наголошуючи на основній думці: «Ісус прийшов, щоби знайти та спасти, що загинуло». Він врятував нас, померши за нас. Він помер і воскрес, а тому ми можемо вірити, що Він той, за кого Себе видає. Ісус, Син Божий, переміг смерть і зараз перебуває праворуч від Бога Отця.

Ісус набагато дивовижніший за великоднього кролика, а саме свято важливіше навіть за Різдво. Як батьки, давайте самі відмовимося від великоднього кролика.

Нехай Великдень стане нагадуванням про найважливішу жертву, яка змінила напрямок людської історії та вічності. У Римлян 10:9 говориться: «Бо коли ти устами своїми визнаватимеш Ісуса за Господа, і будеш вірувати в своїм серці, що Бог воскресив Його з мертвих, то спасешся…»

Навіщо нам заглушати таке потужне послання вигаданим кроликом?

Автор — Брент Дасинг / christianpost.com
Переклад — Юлія Окерешко для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 27.04. Спасибо!