4 біблійні концепції для успішного шлюбу

4 біблійні концепції для успішного шлюбу

На русском языке читайте здесь — 4 библейских концепции для успешного брака.

Шлюб важливий для Бога. Ісус нагадував Своїм учням, що Творець створив людей чоловічої та жіночої статі та замислив їх для сексуального задоволення і народження дітей в рамках взаємних і вірних стосунків (Бут. 2:18-24, Мт. 19:4-12). Апостол Павло вчив, що сексуальні відносини тільки в рамках цих вірних стосунків є святими узами і подружнім «обов'язком» (1 Кор. 7:1-5).

Ось чотири біблійні концепції, які необхідно розуміти і застосовувати, якщо ми хочемо мати успішний, святий і побожний шлюб.

1. Шлюб — це Божий задум і Його ідеал. Шлюб має сприйматися всіма як священна обітниця між чоловіком і жінкою та їхнім Творцем. Таке священне тріо забезпечує найвищу відповідальність за обітниці і, як нитка, втричі скручена,«не скоро порветься» (див. Екл. 4:12). Якщо або коли шлюб паплюжиться сучасним стилем життя чи навіть глузуванням суспільства, то це ображає Бога.

Для віруючих християн весілля — це місце публічного посвячення в ці заповітні стосунки з Богом і один з одним, які триватимуть ціле життя (Мал. 2:14-15). Зрештою, одруження має слугувати нам земним прообразом нареченої Христа і нашого Небесного Нареченого (Одкр. 19:5-9). Оскільки це дуже серйозне дійство, служитель попереджає: «Що Бог поєднав, того ніхто нехай не розлучає».

У теперішню постхристиянську епоху ми повинні зробити все можливе, щоб відновити культуру шлюбу, яка прославляє Бога, в наших помісних церквах і громадах. Заохочуймо, святкуймо та захищаймо шлюби в нашому поколінні та в поколіннях, які прийдуть після нас.

2. «Шлюбне ложе» має бути «непорочним» (див. Євр. 13:4). Апостол Павло писав коринтянам, що заради уникнення розпусти, «нехай кожен муж має дружину свою, і кожна жінка хай має свого чоловіка», і так вони будуть насолоджуватися спільним сексуальним життям (1 Кор. 7:1-6). Але Біблія також відкрито засуджує будь-яку сексуальну активність поза шлюбом. Холостяків, які ведуть статеве життя (у всіх формах і пороках), називають «сексуально аморальними» або «розпусниками». Одружених людей, які сексуально невірні, називають «перелюбниками».

Шлюб — це не просто фотографії в альбомі та свідоцтва про шлюб на стіні. Це спільне життя, «поки смерть не розлучить вас». Зберігати чистоту шлюбу — означає зберігати чистоту розуму, особливо в сучасному цифровому світі та в суспільстві з високою сексуальністю. Вірний Бог, «Який не попустить, щоб ви випробовувалися більше, ніж можете, але при спробі й полегшення дасть, щоб знести могли ви її» (1 Кор. 10:12-13). Я сприймаю це як з’їзд на швидкісній автостраді. Користуйтеся ним!

Пророк Малахія вчив про важливість подружньої вірності та її зв'язку з вихованням «угодних Богові дітей від вашого союзу» (Мал. 2:15; дослівно з NLT). Через негативний вплив на сім'ї пророк проголосив, що Бог ненавидить розлучення (Мал. 2:16). Він ненавидить не розлучених людей, а наслідки розлучення, яке їх розділило. Розлучення погано позначається не тільки на чоловікові, дружині та дітях, які могли з'явитися від цих стосунків, а й на їх родичах з обох боків — на багато поколінь уперед.

3. Сексуальне життя поза шлюбом буде засуджене. У наведеному вище уривку з послання до Євреїв ясно сказано, що «судитиме Бог» всіх і кожного, хто веде позашлюбне статеве життя. Цей суд може бути невідкладним, а може бути відстроченим, але він без сумнівів буде. Він торкнеться вас, ваших близьких і вашого свідчення про Христа. Для мене найстрашнішим видом суду було б те, коли Бог прибере Свою руку захисту від мене або членів моєї родини.

Як і інші гріхи, позашлюбне сексуальне життя має бути розкаяним, полишеним, і його треба уникати аж до самої смерті. Ми повинні свідомо будувати навколо своїх шлюбів дієві захисні огорожі, зміцнювати їх і не дати нічому (і нікому) їх зруйнувати. Просіть допомоги у Святого Духа!

4. Давайте оновимо наші обітниці один одному та зміцнимо наші шлюби. Біблія закликає віруючих бути колективно нареченою Христа, святою і непорочною для Нього протягом усієї вічності. Для цього апостол Павло дав нам ці практичні поради, як зробити наші шлюби дієвими:

Для чоловіків це означає любити своїх дружин, як Христос полюбив Церкву. А Він віддав за неї Своє життя:

«Чоловіки, любіть своїх дружин, як і Христос полюбив Церкву, і віддав за неї Себе, щоб її освятити, очистивши водяним купелем у слові, щоб поставити її Собі славною Церквою, що не має плями чи вади, чи чогось такого, але щоб була свята й непорочна!» (Еф. 5:25-28)

Автор — Гері Кертіс / mycharisma.com
Переклад — Юлія Окерешко для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 26.07. Спасибо!