4 вірші з Біблії, що допоможуть вам вигнати страх

4 вірші з Біблії, що допоможуть вам вигнати страх

На русском языке читайте здесь — 4 места Писания, которые помогут вам изгнать страх.

Чи переслідує вас страх? Багато хто не знає, що Біблія – це припис від страху та інших негативних емоцій.

Задумайтесь ось над чим: коли люди хворіють, вони шукають лікаря, тому що вірять, що ліки, прописані їм, зроблять їх здоровими.

Ворог використовує страх, щоб залякати християн. Зупиніть залякування через істину Слова Божого.

Ми повинні більше довіряти Святому Письму – Біблії. Боже Слово – це Його записані приписи для Своїх дітей не тільки для того, щоб вони були здоровими, але щоб ще й процвітали в Ньому.

Основна перевага послуху Його Слову в тому, що ми з дня на день все краще й краще пізнаємо Його характер.

Одна зі сфер, де діти Божі потребують Його приписів – це область страху. Ворог використовує страх, щоб залякувати багатьох Божих дітей. Духовними очима я бачу, що він стоїть на шляху Божих благословень для нас.

Ворог говорить (образно кажучи): «Якщо ви хочете отримати Божі благословення, вам доведеться зіткнутись зі мною». Страх може маскувати себе під стурбованість, занепокоєння, побоювання чи спантеличеність, але це все емоції, основані на страхах.

Причина страху знаходиться в його визначенні: «Це емоція, що виникає внаслідок передчуття болю чи небезпеки».

Головне слово тут «передчуття». Ворог намагається нав’язати вам образ найгіршого можливого розв’язання, щоб ви злякались. Однак Слово Боже рекомендує позбавлятись страху в самому корені. Вірш, до якого я звертаюсь, коли страх намагається охопити мене - 1 Івана 4:18: «Страху немає в любові, але досконала любов проганяє страх геть, бо страх має муку. Хто ж боїться, той не досконалий в любові».

Бог не хоче, щоб Його діти жили в муках і були жертвами залякувань ворога. Ісус прийшов звільнити нас і зруйнувати дії диявола силою Свого Слова!

Бог – наше джерело досконалої любові. 1 Івана 4:8 говорить нам «Хто не любить, той Бога не пізнав, бо Бог є любов». 

Ось три додаткових місця Писання (приписи) від Бога, про які слід пам’ятати і розмірковувати над ними, коли ви боїтесь: 

  • «Не бійся, з тобою бо Я, і не озирайсь, бо Я Бог твій! Зміцню Я тебе, і тобі поможу, і правицею правди Своєї тебе Я підтримаю» (Іс. 4:10)
  • «Чи ж не наказав Я тобі: будь сильний та відважний? Не бійся й не лякайся, бо з тобою Господь, Бог твій, у всьому, де ти будеш ходити» (Ісус Навин 1:9)
  • «А Господь, Він Той, що піде перед тобою, не опустить тебе й не покине тебе, не бійся й не лякайся» ( Повторення Закону 31:8)

В усіх цих уривках Писання Господь завіряє Своїх дітей: «Я з вами». Це ствердження, яке вам потрібно вкладати в своє серце, коли страх намагається охопити вас. Ви не самотні – Господь з вами.

На додаток, Господь говорить Своєму народові не лякатись. Слово «переляк» чи «жах» означає «бути не здатним».

Однак в такі часи вам необхідно нагадати собі, що Господь з вами і Він здатен!

Ось одна річ, на яку Ви маєте зважитись, щоб вигнати страх: відмовтесь від очікування болі і небезпеки в своїй уяві. 2 Кор. 10:4-5 радить «руйнувати задуми, і всяке винесення, що підіймається проти пізнання Бога, і полонити всяке знання на послух Христові».

Згідно цьому місцю Писання, ви можете полонити саморуйнівні думки, які ворог посіяв у ваш розум. НЕ дозволяйте їм безконтрольно поширюватись в вашому розумі, руйнуючи все навкруги!

Замість цього беріть в полон думки страху, фокусуючись на тому, що вам відомо про Бога з Його Слова. Боже Слово говорить:

  • Господь вже знаходиться там, куди ви йдете! Він – Всюдисущий, а це означає, що Він може йти перед вами, одночасно перебуваючи поруч.
  • Господь знаходиться там, щоб укріпити вас.
  • Господь там, щоб дати вам мудрість, коли ви не знаєте, що робити. Він лише просить, щоб ви просили в Нього мудрості. (Як. 1:5).

Якщо ви замислюєтесь і вірите Божій істині, тоді чи є сенс турбуватись про будь що?

Я раджу вам розмірковувати над цими віршами Писання протягом дня. Вони будуть як навчання пожежників, щоби, коли страх знову спробує атакувати вас, ви були готові боротися з ним.

Згідно з Рим. 8:37, ми боремось не за перемогу, але з позиції перемоги: «Але в цьому всьому ми перемагаємо Тим, Хто нас полюбив».

Автор — Кімберлі Тейлор / charismamag.com
Переклад — Наталія Гудик для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 27.04. Спасибо!