5 отруйних якостей у вас, які Бог повинен змінити

5 отруйних якостей у вас, які Бог повинен змінити

На русском языке читайте здесь — 5 ядовитых качеств в вас, которые Бог должен изменить.

Цього літа виповнюється 40 років з того дня, як я був сповнений Духом Святим, тож, думаю, можу сказати, що я досяг певного рівня християнської досконалості. Але істина в тому, що Бог все ще працює зі мною, іноді з лопатою і киркою, іноді з бульдозером і динамітом. Я зрозумів, що Святий Дух постійно вдосконалює мене, ніколи не перестає протистояти моєму гріху і оголювати моє неправильне ставлення.

Він робить це не для того, щоб присоромити або мучити мене, але щоб перетворити мене на образ Ісуса. Це виснажливий процес, який Біблія називає освяченням — теологічний термін, який просто означає, що Бог ставиться серйозно до того, щоб спалити сміття в моєму серці, щоб я міг відображати Його божественну природу. Він не заперечує проти того, щоб провести мене через вогонь, тому що Йому відомий щасливий результат. Освячення може бути болючим, але результат, згідно з посланням до Євреїв, — «мирний плід праведності» (Євр. 12:11).

Коли ми запрошуємо Ісуса в наше серце, Він приходить і Він не буде боязко співіснувати з нашим гріхом. Він — безжалісний воїн і Він продовжуватиме боротися доти, доки кожна частина нашого бунтівного серця не буде завойована. Він умертвляє нашу гордість, вбиває жадібність і не терпить всяку гріховну поведінку, яка контролює нас. Ваш вибір — співпрацювати з цим процесом або розтягнути його на довший час, ніж потрібно, тому що ви не хочете, щоб Він втручався у ваше особисте життя.

Нижче наведено п'ять якостей, які Бог хоче змінити у всіх нас. Погані звички можуть утримувати від нас нашу обітовану землю. Вони можуть перешкоджати Божій роботі в нашому житті. Вони можуть вгашати Духа Святого. Якщо ви ще не віддали ці звички Йому, — дозвольте Духу Святому рухатися і почати процес знесення всього поганого.

1. Упертість — деякі християни наближаються до Бога з радісно піднятими руками, інші ж тримають свої руки зухвало схрещеними. Чи є вашою щоденною молитвою «не моя воля, але Твоя нехай буде»? Чи ви виставляєте суворі умови для свого послуху? Бог хоче, щоб ви здалися. Не будьте впертими або Іонами, які тікають, коли Бог закликає їх. Деякі віряни починають із серцем безтурботного шанувальника, що повністю присвячене і довіряє Богові, але стають обережними і повними сумнівів, коли обставини складаються не так, як вони очікували. Поверніться в гру, відпустіть гальмо і рухайтеся вперед із Ним.

2. Негатив — радість це плід Духа Святого, але ви ніколи не дізнаєтеся цього в колі деяких християн. Вони ніколи не вчаться радіти у важкі часи. Вони ніколи не бачать променя світла в темному царстві. Вони завжди очікують найгіршого. Їхня віра зазнає страхів і сумнівів. Ісус помер на хресті й тепер ми можемо відчувати невимовну радість. Якщо ви несете на собі важке покривало печалі все життя, дозвольте Богу замінити його на одяг хвали.

3. Зосередженість на собі — сутність гріха полягає в егоїзмі, але це не повинно характеризувати сповненого Духом християнина. Коли нас охрестили, ми стали частиною церкви і ми вчимося любити одне одного, служити одне одному та шанувати одне одного більше, ніж самих себе. Нам більше не дозволено бути ізольованими одинаками. Святий Дух вчить нас говорити: «це не про мене». Перестаньте дивитися на життя через призму своїх власних потреб. Навчіться ставити ближніх на перше місце.

4. Вразливість — ми всі були поранені й усім нам було боляче. Але справжній успіх у житті визначається не нашими обставинами, а тим, як ми зустрічаємо їх. Бог закликає нас прощати, незалежно від того, скільки болю ми перенесли, коли нас зраджували, не поважали, проявляли жорстокість, нехтували і забували. Бог хоче витерти твої сльози, але Він не може зцілити тебе, якщо ти ненавидиш людей, які заподіяли тобі біль. Прощення — це вибір, а не почуття. Не чекай, поки у тебе буде якесь тепле почуття до свого ворога. Прийми рішення любити будь-що-будь, і почуття прийдуть пізніше.

5. Вишукування помилок — Филип'ян 2:14 наказує нам: «Усе робіть без нарікання і сумніву». Відтоді, як було створено церкву, в ній були нарікання скигліїв, які уповільнювали прогрес Євангелія своїми дріб'язковими скаргами. Існує 686 тисяч видів комах і мільярди з них дзижчать одночасно; таким самим чином, завжди лунатиме дзижчання критиків з їхніми свіжими звинуваченнями та думками. Однак світ змінюють не комахи, світ змінюють люди, яких змінив Христос. Не приєднуйтесь до трагічного хору дріб'язкових і недалеких критиків. Натомість будьте тим, хто надихає і підбадьорює.

Бог бажає святості. Але дехто з нас не розуміє, що ми не можемо мати істинної святості, доки не віддамо Богові звички нашого мислення, які суперечать Його природі. Недостатньо просто залишити гріховну поведінку. Він хоче, щоб ти був як Ісус зсередини і зовні. Він хоче, щоб істина панувала всередині вас. Дозвольте Йому взятися за молот для руйнування ваших гріховних звичок.

Автор — Дж. Лі Грейді / mycharisma.com
Переклад — Ірина Жежерун для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 26.07. Спасибо!