7 причин падіння багатьох потужних християнських лідерів

7 причин падіння багатьох потужних християнських лідерів

На русском языке читайте здесь — 7 причин падения многих мощных христианских лидеров.

Кілька тижнів тому, коли я молився разом із моїм дорогим другом і апостолом Ленні Вестоном (сильний пророк і апостол, нині мешкає в Огайо), він був взятий на небо і почув голос Господа, який промовив приблизно ось що:

«Як великі впали; Я збираюся зрушити багато світильників з їхнього місця, щоб церква покладала надію на Мене, а не на людей. Я збираюся змістити багатьох помітних лідерів і поставити багатьох невідомих лідерів на видатні місця, щоб вони говорили від Мене. У результаті багато церков похитаються і деякі впадуть».

Його роздуми над цими пророчими словами були такими: «У той час як більшість церков фокусують свої молитви на нації через одностатеві шлюби та аборти, зараз потрібно більше молитов за церкви».

Там були ще роздуми з приводу цього слова, але це основні пункти, які я пам'ятаю. Оскільки Ленні дуже міцно утверджений у Господі й дуже вірний у ходінні й чистоті перед Богом, я сприйняв це слово дуже серйозно! Це слово може почати виконуватися зараз або через кілька років. Звичайно, щороку ми чуємо про те, що видатні християнські лідери впадають у гріх або їх відлучають від служіння. Суть слова — це те, що прийдешнє буде подібне до цунамі порівняно з тим, що мало місце в минулому.

Слово, яким Ленні поділився зі мною, підштовхнуло мене до написання цієї статті.

Я не претендую на те, що знаю всі часи й терміни виконання цього слова та способи, які Бог може використати для цього. Однак, використовуючи біблійні принципи та минулий досвід, я сформулював сім можливих причин, чому сильні можуть упасти.

Ось сім причин, через які сильні падали і можуть впасти в майбутньому:

1. Авторитет Писання підривається

Римську католицьку систему було засуджено Богом, тому що вони поставили церковні традиції і свої канонічні закони вище за Писання. У результаті, структура церкви зруйнувалася, коли вони прийняли небіблійні доктрини, як-от: поклоніння Марії, виправдання справами, поклоніння ідолам у церкві, молитви за померлих, молитви святим, індульгенції, святилище, посада Папи як глави Божого Царства на землі, переєстествлення (вони вірять, що під час причастя хліб і вино в буквальному сенсі стають плоттю і кров'ю Христа, що суперечить Писанню. Євреїв 10:10-14 вчить нас, що Христос тільки один раз приніс жертву на всі часи).

Звичайно, Бог уже засудив цю величезну церковну систему під час протестантської Реформації. На мою думку, Божий суд був не тільки заради виправдання вірою, а й заради того, щоб Католицька Церква покаялася у всьому вищесказаному.

Також багато протестантських деномінацій відпали від істини, тому що прийняли критичну точку зору, яка прийшла в семінарії в середині 19 століття, яка заперечує значущість авторитету Біблії і повну богонатхненність Писання. Як наслідок, багато священиків не вірять у буквальне воскресіння Христа і не проповідують істинну Євангелію спасіння тільки через віру в Христа.

Ба більше, багато євангельських пасторів вважають, що біблійне послання може змінюватися залежно від хитких пісків культури, і тому багато хто прийняв небіблійну точку зору на стать, людську сексуальність і сім'ю.

Коли пастори і лідери перестають довіряти Слову Божому як вищому авторитету, їхнє служіння занепадає, і їх можуть змістити зі своїх постів.

2. Божа слава не є мотивацією лідера

Будь-який лідер, чия первинна (підсвідома) мотивація до служіння не є бажанням віддати всю славу Богові, служить для своєї власної слави. Бог не буде це довго терпіти і результатом буде суворе виправлення, яке може закінчитися тим, що лідера може бути зміщено зі сцени. Бог говорить це в Ісаї 42:8: «Слави Моєї не віддам нікому».

3. У лідера світська система цінностей

Коли християнські лідери потребують постійного користування розкішними подарунками, подібно до зоряного стилю життя знаменитостей, система світу поглинає їх, і вони повинні повернутися до простоти у Христі.

Навіть невіруючі можуть бачити поверховість цих світських лідерів, і це стає перепоною для Євангелії. Я вірю, що Бог хоче, щоб Його люди процвітали, але я також вважаю, що люди можуть зайти занадто далеко і бути більше захоплені тимчасовими речами, ніж вічними. Бог не буде це довго терпіти.

4. Лідери перестають щиро шукати Бога

У Діях 6 ми бачимо, як апостоли стикаються з серйозною проблемою, яка може поглинути весь їхній час. Відповіддю Петра було те, що вони не забуватимуть служіння Слова і молитви заради того, щоб піклуватися про столи. Їхнє бажання ставити важливі речі на перше місце було однією з причин, чому рання церква була такою сильною! Коли лідери перестають шукати Бога, благодать Божа більше не вливається в них, щоб допомагати їм діяти, і вони продовжують служити власними силами, що призводить до вигоряння і краху.

5. Лідери перестають дотримуватися біблійної позиції в питаннях моралі

Коли лідери бояться публічно стояти на позиції біблійної етики та моралі, вони не розуміють природи навернення та Євангелії. Ісус сказав, що ми пізнаємо дерево за плодами (Матвія 12:33; Галатів 5:19-21)

Євангелія виробляє докорінні зміни в серці людини, які проявляються у зміні її способу життя. Таким чином, Слово Боже дає нам біблійні приклади дій, які узгоджуються або не узгоджуються з біблійною поведінкою. Звідси випливає, що поведінка людини, її спосіб життя та вчинки є головним показником, який демонструє справжнє навернення. Якщо пастори та лідери проповідують лише про благодать, без згадки про гріховну поведінку, вони не побачать справжніх навернень. Зрештою, слово «навернення» асоціюється зі зміною якогось конкретного стану на інший, радикально відмінний стан життя.

Наслідком цього буде те, що Бог зрушить світильник церкви, яка йде на компроміси.

6. Лідери нехтують своїм внутрішнім життям

Коли лідери надто зайняті, щоб роздумувати, молитися, писати, розмірковувати й оцінювати свій емоційний і духовний стан, вони перебувають у потенційній небезпеці зазнати краху!

Лідер, який не піклується про свою душу, це лідер, який довго не протримається в напруженій обстановці духовної війни.

7. Лідери прагнуть до значущості

Багато лідерів ведені своїми амбіціями, а не Духом Святим. Тому вони втягують свої служіння в дорогі зусилля і спроби зробити те, чого Бог не говорив їм робити! Наприклад, якщо в майбутньому в економіці буде ще один великий спад, багато церковних лідерів опиняться в таких великих боргах, що їм доведеться продати свою власність, щоб вижити. Це прагнення до значущості веде до гріха самовпевненості.

Що більше я зростаю у Христі, то більше я розумію, що моя потреба в значущості може бути задоволена тільки в Одній по-справжньому значущій особистості, в Ісусі Христі.

Жити і бути задоволеним тим, що маєш — це послання сьогодні не дуже популярне серед мотиваційних спікерів у християнських колах, але це одна з найважливіших заповідей Писання. Такі вірші, як 1 Солунян 4:11, 1 Тимофія 2:2, Филип'ян 4:12 вчать нас, віруючих, того, як прожити життя тихе і безтурботне — таке, яке деякі мотиваційні спікери можуть трактувати як нудне і пересічне. Христоцентричне вдоволення (а не плотське самозаспокоєння) у вірян — це вірна ознака того, що їхнє почуття значущості приходить з небес, а не зі світу. Бог зрештою упокорюватиме лідерів, чиє прагнення до особистої значущості домінує в їхньому житті.

Автор — Джозеф Маттера / mycharisma.com
Переклад — Ірина Жежерун для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 26.07. Спасибо!