Біллі Грем: Ми стали жертвами величезного обману

Біллі Грем: Ми стали жертвами величезного обману

На русском языке читайте здесь — Билли Грэм: Мы стали жертвами гигантского обмана.

Очевидно, що ми живемо в описаний Павлом час: «в останні дні настануть скрутні часи: Бо люди будуть самолюбні… котрі більше люблять розкіш, ніж Бога» (2 Тим. 3:1-2, 4).

Наше сучасне століття, володіє більш блискучими приманками, ніж будь-яка інша епоха в історії. Однак ми бачимо, що відповідальні особи намагаються замовчати зло. Проте зараз не час це замовчувати, раціоналізувати чи пояснювати, зараз час, щоб протистояти злу, інакше наше суспільство стане тотально корумпованим.

Біблія вчить ясно, що однією із ознак кінця часу будуть люди, котрі поширюватимуть оману замість істини.

Сьогодні гріх намагаються пояснити за допомогою психологічної термінології. Бог зображується як істота сентиментальна, Який нізащо не дозволить Своєму гніву випасти на когось. Тисячі американців введені в оману філософією, яка знищує силу нації та загрожує нашій безпеці.

Звичайно, що ми живемо в той день, про який попереджав Павло, коли написав: «З усякою оманою неправди для тих, які гинуть, бо любові до правди вони не прийняли, аби спастися. І за це Бог посилає їм дію омани, щоб вони повірили в неправду» (2 Сол. 2:10,11).

Яку загадкову і разючу заяву робить Павло: «І за це Бог посилає їм дію омани, щоб вони повірили в неправду», яка неупереджена картина сучасної людини: обдурена висловами демагогів і байдужа до голосу Бога. Керовані, якоюсь диявольською, нав'язливою силою, ми мчимося до прірви глобального знищення.

Біблія каже, якщо ми відкинули істину, це значить, що ми стали жертвами величезного обману. Павло раніше говорив Римлянам, що люди його днів «замінили Божу істину на неправду, поклонялися і служили творінню більше, ніж Творцеві».

І «тому Бог віддав їх ганебним пристрастям: їхні жінки замінили природне єднання на протиприродне» (Рим. 1:25-26). Біблія тричі говорить в першому розділі до Римлян, що «Бог віддав їх» за їхні гріхи.

Сьогодні скрізь можна побачити схильність до оманливості. Ми бачимо це через нашу довірливість до хибних реклам. Медісон Авеню побудувала гігантський бізнес на принципі, що сучасна людина має схильність до ілюзії.

Цю схильність помилятися, також можна побачити в політиці. Політичні платформи, як платформи електричок, призначені лише для одного — отримання людиною місця «на борту». Коли ми бачимо маневри, зловживання владою, потурання та політику корисливості на нашій політичній арені, то не варто дивуватися з того, коли кажуть: «У нас найкращі політики, яких можна купити за гроші».

Писання вчить, що чим більше ми робимо гріхів, тим легше стає грішити. Так закладена Богом природа морального регулювання та моральних засад людини, потурання гріху послаблює її силу опору, і тим самим готує шлях для більш частих та більш жорстокіших нападків спокус.

Таким чином, той, хто піддається гріху, в знак свого покарання стає рабом гріха. Усі чоловіки та жінки вірять у щось; якщо не в істину, то в брехню диявола.

Павло каже, що невіруючі у Фессалоніках «полюбили неправду». Таким чином, вони стали «мудрими» у скоєнні зла і настільки глибоко впали у гріху, що почали називати зло добром.

Там, де людина відхилилася від вічних Божих заповідей і моралі, там настає темрява. Перебуваючи у темряві, вона починає передавати помилкові міркування про більшість життєво важливих речей. Ви можете досягти такого стану своєї гріховності, що більше не зможете сказати, у чому різниця між добром та злом.

Цей уривок показує, що Бог посилає цю оману для грішників. Писання і досвід показують, що настає момент, коли Бог віддає чоловіків і жінок їхнім же гріхам. Він робить це шляхом зняття з них Свого просвітлюючого впливу, що призводить їх розум до особистого розуміння ситуації.

Навіть церква перебуває в небезпеці бути введеною в оману і бути ошуканою лже-учителями та пастирями. Єремія проголосив: «Горе пастирям, які гублять і розганяють овець Моєї пастви! говорить Господь» (Єр. 23:1). Бог попереджав мешканців Єрусалиму того стародавнього дня: «Так говорить Господь, Вседержитель: Не слухайте слів пророків, бо вони обманюють видіннями, вони говорять від свого серця, а не від Господніх уст» (Єр. 23:16).

Бог попередив, що говорять такі особистості: «Говорять до тих, що відкинули Господнє слово: Мир буде вам! І всім, що ходять за їхніми бажаннями, кожному, хто ходить за оманою їхнього серця, вони сказали: На тебе не прийде зло!» (Єр. 23:17), коли розруха вже ось-ось має прийти.

В той день Бог звинуватив пророків, котрі перекручують слова живого Бога, і Бог попередив: «Я приречу вас нести тягар вічної ганьби й вічної наруги, яка не забувається» (Єр. 23:40).

Писання вчить, що інколи сатана набуває образу ангела світла. Коли диявол підходить, щоб спокушати, він не поспішає зробити для вас попередження знаками, мовляв, «я — диявол». Він приходить через тисячі тонких форм, діючи обманом та хибними чудесами.

Спочатку він приносить оману, що гріх дає повноту у житті.

Таким був перший обман, яким він колись захопив людську расу. Хоч цей прийом вже потертий і зношений, але він постійно повторює його й сьогодні. Адаму і Єві він сказав: «Та Бог знає, що в той день, коли з’їсте з нього, ваші очі відкриються, і ви станете, як боги, маючи пізнання добра і зла» (Бут. 3:5).

У мене є друг, який був одним із наймолодших у країні «профі» з гри в гольф у віці 17 років. У нього були високі ідеали, як зазвичай буває у молодих людей, але він впав жертвою тієї самої помилки, коли його приятелі наполягли, щоб його спосіб життя відповідав їхньому. Через те, що йому хотілося втиснутися в їхнє коло, він почав брати участь у справах банди, допоки не став алкоголіком та безхатьком. Він впав жертвою багатовікової маячні, що шлях до повноцінного життя – це порушення Божого закону. Гріх платить — але він платить докорами совісті, жалем та невдачами.

Багато хто з вас вважає, що реальне задоволення – це слідувати шляхом цього світу, живучи з нестримним апетитом та задоволенням. Проте Святе Письмо попереджає, що «шлях беззаконних жорстокий» (Приповісті 13:16).

Я б хотів, щоб ви мали змогу прочитати деякі з тих листів, що я отримую, вони розповідають про розбиті серця, зруйновані сім'ї і втрачені долі. Люди, котрі написали їх, повірили в обман, а не істину.

По-друге, сатана намагається змусити нас повірити, що душа має набагато менше значення, ніж тіло. Ісус відкинув в сторону цю брехню, коли запитав: «Бо яка користь людині, якщо придбає весь світ, але занапастить душу свою?» (Марк. 8:36).

Писання говорить, що є час для народження і є час для смерті. Писання попереджує: «Наше життя подібно до дикої квітки, а слава людська подібна до цвіту. Трава засохне, цвіт опаде» (1 Пет. 1:24-25).

Іншими словами, життя на диво занадто коротке. Мільйони людей живуть так, нібито це єдине життя, яке варто брати до уваги. Вони повністю випустили з уваги вічність. Дай Боже, щоб ми навчилися жити щодня з розумінням цінності вічності.

Ніде не знайти відповіді на біблійне запитання: «То як ми уникнемо її (відплати), коли знехтуємо таким великим спасінням?» (Євр. 2:3), крім Писання. Відповідь наступна: немає іншого спасіння, крім того, яке пропонує Бог. Але ж тисячі людей живуть думаючи, що вони зможуть втекти від реалій теперішнього часу та вічності.

І чоловіки, і жінки намагаються врятувати себе за допомогою задоволень, хибної безпеки, або ж самодостатності, але Біблія застерігає нас, що такого виходу немає. Однак є й добрі новини для всіх вас, для тих хто шукає вихід. Є лише один шлях для спасіння. Є тільки один шлях для визволення.

За цими страшними словами «то як ми уникнемо», сказано про Божий шлях спасіння.

«А бачимо Ісуса, Який, через те, що витерпів смерть, був увінчаний славою і честю. Він став дещо меншим за ангелів, щоби за Божою благодаттю зазнати за всіх смерть... і визволити тих, які через страх смерті все життя утримувалися в рабстві» (Євр. 2:9,15).

Він є шляхом спасіння, який дав нам Бог.

Біблія робить заяву: «Вічне життя є те, щоби знали Тебе, єдиного істинного Бога, і Того, Кого Ти послав, — Ісуса Христа» (Ів. 17:3). Писання вчить, що Він являє собою втілення усієї істини. Прийди до Нього з простою дитячою вірою і Він стане для тебе твоїм шляхом спасіння. Він привів вас до Себе, щоб знову відправити у цей світ в якості Своїх свідків.

Отож, багато людей обмануті сатаною і вони вважають, що у них є ще багато часу на примирення з Богом.

Пророк Амос сказав своїм сучасникам наступне: «приготуйся зустрічати твого Бога» (Ам. 4:12). Проте люди відмовилися приготуватися і прийшов суд. Я впевнений, що майже усі ці люди планували як-небудь примиритися з Богом.

Ми нехтуємо нашими відносинами з Богом через те, що обмануті і вважаємо християнську віру позаземним страхуванням на випадок пожежі, яке врятує нас від пекла. Але Він робить дещо більше — Він рятує нас від пекла на землі.

З нашим старінням, наш слух стає слабким. Так само слабкою стає наша здатність чути голос Божий.

Немає чогось простішого за прийняття Христа саме в цей момент. З кожним таким відкладанням на потім, прийняття стає ще важчим. «Ось тепер — час сприятливий!» — каже Біблія. «Ось тепер — день спасіння!» (2 Кор. 6:2).

Великий обман вважати, що завтрашній день видасться кращим за сьогоднішній. Віра в завтра, а не віра в Христа є оманою, яка стає кінцевою причиною для вічної загибелі.

Автор — Біллі Грем
Переклад — Владислав Дерда для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 27.04. Спасибо!