Ісус ніколи не казав нам молитися за хворих

Ісус ніколи не казав нам молитися за хворих

На русском языке читайте здесь — Иисус никогда не говорил нам молиться за больных.

«І скликав Він Дванадцятьох, і дав їм силу та владу над усіма демонами, і вздоровляти недуги. І послав їх проповідувати Царство Боже та вздоровляти недужих. … І вийшли вони, та й ходили по селах, звіщаючи Добру Новину та всюди вздоровляючи» (Від Луки 9:1-2,6).

Ісус говорив нам зцілювати хворих. Він не казав нам молитися за хворих. Зцілення не повинно бути чимось унікальним з імовірністю один шанс зі ста чи тисячі. Зцілення повинні відбуватися повсюдно. Це частина Євангелія. І це те, що відкриє багатьох людей для Євангелія. Це Божий «дзвоник до обіду» для грішників, який закликає прийти і бути спасенними.

Ісус заповідав нам зцілювати хворих. Безумовно, молитва за хворих, особливо за членів Церкви, відповідає Писанню (Якова 5:14-15), але хіба не дивно, що ні в Євангеліях, ні в Діях Апостолів ніхто так не робив?

Про що це нам говорить? Це показує, що Церква має владу, про існування якої вона ще не знає. Такі ознаки супроводжуватимуть тих, хто увірував (Марка 16:15-20). Нам дана влада виганяти демонів та зцілювати хворих (це дві з ознак). Чому більшість практикуючих віруючих не користуються цією владою? Ймовірно тому, що ми не віримо. Єдине обмеження, яке Ісус накладає на зцілення, це вірити.

Давайте не будемо все ускладнювати, а просто візьмемо слова Ісуса. Зверніть увагу на настанови, які Ісус дає своїм дванадцятьом.

«А ходячи, проповідуйте та говоріть, що наблизилось Царство Небесне. Уздоровляйте недужих, воскрешайте померлих, очищайте прокажених, виганяйте демонів. Ви дармо дістали, дармо й давайте» (Від Матвія 10:7-8).

Зверніть увагу на інструкції Ісуса Його сімдесяти учням.

«Уздоровлюйте хворих, що в нім, промовляйте до них: Наблизилося Царство Боже до вас!» (Від Луки 10:9)

І знову Ісус не каже Своїм учням молитися за хворих. Він дає їм владу зцілювати хворих.

Сила у проголошенні. Скажіть їм, що зробить Бог. Для цього потрібна сміливість. Сміливість дає більше результатів.

Наприклад, коли ви бачите грішника, який хворий і слабкий, поцікавтеся про його стан. Як це сталося? Як довго він хворіє? Неформальна розмова також слугує встановленню довірливих стосунків.

А потім скажіть їм те, що Ісус наказав говорити Своїм учням: “Сьогодні я маю для вас хорошу новину! Наблизилося до вас Царство Боже».

Вони можуть подивитися на вас з усмішкою, але ви не зупиняйтеся — це справді виклик для них.

“Якщо ви дасте мені свою руку, сила Божа увійде до вас і зцілить вас”.

Після того, як вони погодяться, все інше легко. Накажіть їм зцілитися. Вивільніть у них силу Божу. Вірте, що коли ви торкнетеся їх, торкнеться їх Ісус.

А тепер найважливіша частина. Попросіть їх перевірити свій стан. Скажіть їм зробити те, чого  вони не могли робити раніше. Спонукайте їх діяти за словом: нахилятися, повертатись, ходити. Ворушити тією частиною тіла, яка хворіла чи була нерухома. Продовжуйте спонукати їх рухатися, не зупиняйтеся. Продовжуйте працювати з ними. Якщо потрібно знову покласти на них руки, зробіть це.

Якось до мене додому прийшла молода студентка, щоб пояснити мені, чому її два тижні не було у біблійній школі. Їй на ногу впала колода і пошкодила її. Нога зовсім не згиналася, і дівчина не могла нею рухати. Вона не мала ані грошей, ані медичного страхування, щоби накласти гіпс.

Я поклав руки на її ногу і наказав їй поворухнути ногою та зігнути її. Спочатку вона скривилася від болю, але я продовжував говорити їй рухатися, тому що сила Божа була в її нозі і робила свою роботу. Після третього чи четвертого разу вона заплакала.

Біль пішов і вона могла спокійно згинати ногу.

Вона заплакала ще більше. Після того, як я попрощався з нею, я спостерігав через вікно, як вона йшла курною вулицею, на якій ми жили, з піднятими руками, славлячи Бога. Чудовий Ісус. Що б Він міг зробити, якби ми тільки повірили?

Я міг би розповісти вам багато історій із подібними свідченнями. Я зрозумів, що сила в проголошенні. Скажіть немічному чи хворому, що робитиме Бог.

Не моліться за них. Зцілюйте їх! Сила – в імені Ісуса.

Причиною молитви за зцілення може бути зневіра. Часто це просто слабка спроба сподіватися, що щось станеться. Ісус говорив нам зцілювати хворих і тут немає місця спробам перевірити, чи спрацює.

Вам дана влада з небес. Все, чого вам не вистачає, — сміливість. Ідіть і зробіть це прямо зараз, і напишіть мені добрий звіт.

«І пішли вони, і скрізь проповідували. А Господь помагав їм, і стверджував слово ознаками, що його супроводили. Амінь» (Від Марка 16:20).

Автор — Берт Фаріас / charismanews.com
Переклад — Олена Бочковська для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 27.04. Спасибо!