Місяць Елул: час навернутися

Місяць Елул: час навернутися

На русском языке читайте здесь — Месяц Элул: время обратиться.

У єврейському календарі Елул — це особливий місяць підготовки та покаяння перед «Десятьма Днями Трепету», що починаються з Рош а-Шана, Свята Сурм, і тривають до Йом Кіпуру, Дня Викуплення. Це час повернутися спиною до гріха й обличчям знову до Бога. Це час відвернутись від світу і подивитися в обличчя Того, Хто любить і веде нас. Коли ми хочемо сказати «покаятися» на івриті, ми говоримо «лахзор бе тшува» — повернутися до відповіді. Насправді ці обидва слова означають повернення — одне описує повернення, наче хтось пішов із дому і потім повернувся, а друге є однокореневим до слова «відгукуватися» або «відповідати», повертатися з відповіддю.

Слово «Елул», назва місяця, пишеться як אלול — ці чотири літери можуть бути абревіатурою від «Ані Ле-доді, Ве-доді Лі» — «Я належу коханому моєму, а коханий мій — мені» з Пісні Пісень 6:3. Це нагадує нам про велику Божу любов до Його народу і про те, що ця любов має бути взаємною. Поворот у покаянні — це як поворот у відповідь на велику Божу любов і прощення — розворот від гріха і від світу в обійми нашого люблячого Отця.

У Діях 3:19-21 Петро закликає своїх єврейських братів і сестер, які були в Єрусалимі:

«Покайтеся ж та наверніться, щоб Він змилувався над вашими гріхами щоб часи відпочинку прийшли від обличчя Господнього, і щоб послав заповідженого вам Ісуса Христа, що Його небо мусить прийняти аж до часу відновлення всього, про що провіщав Бог від віку устами всіх святих пророків Своїх!»

Що ж слідує за покаянням, згідно з цими віршами?

1) Наші гріхи будуть змиті.
2) Від лиця / присутності Господа прийдуть часи відпочинку («освіжаючі» грецькою).
3) Буде обіцяний час відновлення.
4) Ієшуа буде посланий знову вдруге.

Ці речі гарантовані, але спершу має прийти покаяння. Це те, що має почати ланцюгову реакцію!

Ізраїль ніколи не був без гріха, і його руки і зараз не чисті. Єврейський народ відчайдушно потребує пізнання повної свободи прощення, яка можлива тільки в Месії. Дуже важливо, щоб ми не ігнорували реалії того, що відбувається в цій країні, або намагалися зробити вигляд, що гріха не існує — жахливі й сумні речі відбуваються в Ізраїлі. Натомість ми повинні підносити це все перед Божим лицем у молитві, оплакувати разом із Ним несправедливість, рабство, ідолопоклонство і благати Бога послати Його Святий Дух, Який приносить осуд гріха, праведність і суд, щоб могло прийти реальне покаяння й очищення.

Так само як Даниїл, Неємія, Єремія та інші плакали, постили, молилися і каялися від імені Ізраїлю, і ми можемо стояти в проломі та щиро молитися за те, щоб Ізраїль навернувся і був зцілений. Ми не приносимо нікому жодної користі, намагаючись вибілити гріх — не в нашій владі це робити. Тільки Ієшуа може стерти наш гріх, і спочатку необхідне покаяння. Але ми можемо жалкувати перед Богом про гріхи, які ми бачимо, насамперед, у наших власних життях, у наших власних народах, а також волати до Нього від імені Його улюбленого Ізраїлю. Настав час висвітлити приховане в темряві:

«Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої» (1 Івана 1:9).

Він гарантує нам повне прощення, але ТІЛЬКИ за умови, що ми сповідуємо наші гріхи і погоджуємося з Ним у цьому. І ми також можемо покладатися на Божі обіцянки в тому, що настане після покаяння: від Нього прийдуть часи відпочинку, прийде відновлення, і повернеться Ієшуа.

Будь ласка, моліться за єврейський народ, оскільки наближаються великі осінні свята. Багато хто думатиме, навіть якщо тільки поспіхом, про Бога, гріх і покаяння в ці дні. Будь ласка, моліться, щоб Святий Дух привів їх до істинного покаяння, щоб вони могли пізнати обійми Отця через по-справжньому очищувальну кров Ієшуа.

Джерело — oneforisrael.org
Переклад — Ірина Жежерун для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 26.07. Спасибо!