Несподівано простий спосіб поглибити ваші близькі стосунки зі Святим Духом

Несподівано простий спосіб поглибити ваші близькі стосунки зі Святим Духом

На русском языке читайте здесь — Неожиданно простой способ углубить ваши близкие отношения со Святым Духом.

Чи було вам коли-небудь цікаво, що означають слова Писання з 2 Коринтян 13:13: «Благодать Господа нашого Ісуса Христа, і любов Бога Отця, і спілкування Святого Духа з усіма вами»?

Чи задавалися ви питанням, що означає «спілкування Святого Духа», і на що це може бути схоже?

З метою зрозуміти, що ж таке спілкування Святого Духа, давайте звернемося до діалекту грецької мови Койне. Це первісна мова Нового Заповіту. Слово «спілкування», з вищезгаданого вірша, грецькою звучить як «koinonia», що означає «участь, спілкування, дружба».

Контекстуально, це посилання на Коринфську церкву, яка як громада вірних мала дружні стосунки з Духом Божим. Однак, для того щоб знати Його в громаді, кожен повинен також мати спілкування з Ним особисто.

Перед тим, як почати спілкування зі Святим Духом, слід дізнатися три основні принципи з Писання:

1. Святий Дух викриває нас ще до того, як ми пізнали Ісуса

В Івана 16:8 сказано: «і Він, прийшовши, викриє світ на гріх, і на правду, і на суд». Таким чином, ще до того, як ми пізнаємо Його, Він уже викриває нас, показуючи нам, що ми робимо неправильно або кажучи до нашої совісті. Це робота, яку Він робить крок за кроком, звертаючись до нас і бажаючи привести нас до пізнання Ісуса.

Тож, перш ніж ми увірували, Він уже присутній, і хоч ми й не можемо побачити Його, Він торкається до нас, бажаючи нашого народження згори.

Мій друг із Корпусу морської піхоти розповідав, як його дружина, яка відвідувала церкву, говорила йому, що йому теж потрібно піти на зібрання. Він не слухав і відмовлявся йти з нею, та й узагалі не хотів мати нічого спільного з Богом з часів його служби в Іраку та Афганістані.

Але одного дня в червні 2014 року він косив свій газон і Дух Святий проговорив глибоко в його серці, викриваючи його. Він одразу зрозумів, що йому потрібно прийти до церкви, перестав косити газон, підкорився докору Святого Духа, і того самого дня в церкві відгукнувся на заклик доброї звістки, почавши життя в дружбі з Ним.

2. Дух Святий живе в нас відтоді, як ми віддали свої життя Ісусу

У посланні до Ефесян 1:13 говориться: «У Ньому і ви, почувши слово істини, благовістя вашого спасіння, і увірувавши в Нього, закарбовані обітованим Святим Духом». У момент коли ми відгукнулися на благу звістку і прийняли Ісуса як Господа, ми прийняли і дорогоцінного Святого Духа. Нема більшого дару, з даних нам Богом, ніж спасіння. Коли ми чуємо слово істини і ввіряємо себе Ісусу, неймовірно, але Його прекрасний Дух закарбовує нас.

У ті часи, коли апостол Павло писав послання до Ефесян 1:13, римські лідери використовували свої персні для того, щоб ставити печатки на пергаментах, сувоях і листах.

Це був знак на видаваних ними наказах і директивах, який був офіційною печаткою на документах, показуючи в такий спосіб походження і власника документа. Як тільки ми прийшли до Христа, Він поставив Свою печатку на нас, показуючи цим, що ми належимо Йому.

3. Дух Святий навчає нас і тягне до Ісуса

В Івана 14:26 сказано: «А Утішитель, Дух Святий, Якого пошле Отець в ім'я Моє, навчить вас усьому, і нагадає вам усе, що Я говорив вам». Це були слова Ісуса до Його учнів, але також вони застосовні і до кожного з нас, хто сьогодні слідує за Ним. Як Дух Істини, Він відкриває істину Писання і веде нас до істини Ісуса.

Нас завжди надихає те, що коли ми читаємо Біблію, чи то щоденне читання за планом, чи то читання навмання, на нас наче вистрибують ті вірші, які якимось чином мають відношення до того, через що ми проходимо зараз у житті, і ми отримуємо одкровення та мир, і звеличуємо Його ще більше.

Як ви можете спілкуватися з Ним

Виділіть час, щоб побути з Ним наодинці, взявши свою Біблію і щоденник. Спілкування і дружба з Ним починаються з розмови, тому, якщо ви цього ніколи не робили, просто представтеся Йому. Дружба починається з представлення, яке веде до чудової бесіди з Ним.

Знайте, що Він живе у вас. Ставте Йому запитання, записуючи їх до або під час розмови. Просіть Духа Святого говорити до вас, запитуючи Його, чого Він хоче навчити вас.

Очікуйте, що Він відповість і поділиться словом із Писання з вами. Слухайте Його шепіт і записуйте місця з Писань, які спадають вам на думку під час бесіди з Ним. Ваше життя буде збагачене настільки, наскільки частіше ви будете так чинити.

Він насолоджується цим часом з вами, і завдяки цьому, у міру вашого зближення з Ним, ви відчуєте, як ваше серце наповнюється любов'ю до Ісуса. У міру спілкування зі Святим Духом, спостерігайте, як Він обертає всю розмову у напрямку до Ісуса. Я думаю, Він у захваті від цього, і з задоволенням викриває вас, живе у вас і навчає вас про Себе.

Автор — Джаред Ласкі / mycharisma.com
Переклад — Ірина Жежерун для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 26.07. Спасибо!