Sexy Mama? Як має одягатися Божа жінка?

Sexy Mama? Як має одягатися Божа жінка?

На русском языке читайте здесь — Sexy Mama? Как должна одеваться Божья женщина?

Багато християнок щосили намагаються виглядати «сексуально». Деякі прагнуть цього несвідомо, а інші — цілком усвідомлено. Їм подобається ловити на собі захоплені й хтиві погляди чоловіків. Дедалі частіше й частіше Божі доньки завантажують у соціальні мережі свої світлини, де позують, підкреслюючи вигини та форми свого тіла, надувають губи, демонструють свої відверті гардероби, вихваляються пляжними фотографіями тощо. Потім під такими фотографіями християнські та нехристиянські друзі азартно пишуть коментарі на кшталт «Сексуальна мама» або «Sexy mama». Християнки наслідують образи світу, втрачають почуття святості та поваги до власного тіла, привертаючи увагу та збуджуючи сексуальні бажання чужих для них чоловіків. Сумно спостерігати, як жінки втрачають себе за «качиними губами», «за одягом, що відкриває», за лайками, за коментарями, за смайлами тощо.

У відповідь на будь-яке зауваження одразу ж можна почути, що «Бог не дивиться не зовнішність», «Бог бачить моє серце», «Ісус дав мені свободу» тощо. Проте жодна жінка, яка претендує на Царство Боже, не повинна ставитися легковажно до цієї сфери життя, оскільки у Творця є дуже чітка позиція щодо ставлення до тіла і чітко визначені стандарти святості.

Апостол Павло говорить про це:

«Хіба ви не знаєте, що ваші тіла то члени Христові? Отож, узявши члени Христові, зроблю їх членами розпусниці? Зовсім ні!» (1 Кор. 6:15).

Світ, розмиваючи межі справжньої жіночності, перетворює її на сексуальний об'єкт, на тіло, яке має завжди знаходити свого споживача. Ми повинні пам'ятати, що Бог є Творцем жінки, її суті й у Нього існує дуже чіткий задум справжньої жіночності. У Своєму Слові Господь сприяє жіночій свободі, гідності та честі. Згідно зі Святим Письмом, справжня краса жінки не залежить ні від епохи, ні від культури, в якій вона живе. За Божими поняттями, жіноча краса — це не зовнішні прикраси, «не зовнішнє, заплітання волосся та навішання золота або вбирання одеж,але захована людина серця в нетлінні лагідного й мовчазного духа, що дорогоцінне перед Богом» (1 Петра 3:3-4).

«Сила та пишність одежа її, і сміється вона до прийдещнього дня» (Притчі 31:25).

Це жодним чином не означає, що жінка повинна нехтувати своєю зовнішністю, навпаки, жінка Божа повинна бути дуже уважною до своєї зовнішності та вибірковою в одязі.

«Хіба ви не знаєте, що ваше тіло то храм Духа Святого, що живе Він у вас, якого від Бога ви маєте, і ви не свої? Бо дорого куплені ви. Отож прославляйте Бога в тілі своєму та в дусі своєму, що Божі вони!» (1 Кор. 6:19-20).

Божа заповідь говорить, що ми повинні прославляти Бога «в тілах наших і в душах наших», оскільки і те, і інше належить Богові. Не залишається жодного сумніву в тому, що внутрішня скромність і зовнішня скромність тісно взаємопов'язані. Це не суб'єктивна думка автора статті, це — незаперечна воля Бога для нас, Божих жінок.

Отже, як же повинна одягатися Божа жінка?

«...Так само й жінки, у скромнім убранні, з соромливістю та невинністю, нехай прикрашають себе не плетінням волосся, не коштовними шатами» (1 Тим. 2:9).

1) Пристойно (Стронг g2887 з гр.: κόσμιος (косміос): «порядно, чисто, доречно і красиво, демонструючи повагу до інших».

2) Сором'язливість (Стронг g127 з гр: αἰδώς (айдос): «скромний, стриманий одяг, що вкриває тіло, не відкриваючи і не виставляючи жодних його частин; сором'язлива форма одягу, що виражає повагу і пошану до інших».

3) Цнотливість (Стронг g4997 з гр: σωφροσύνη (софросуне): розсудливість, самовладання, тверезість. «Одягатися помірно і просто; не з предметами розкоші, що шукають марнославства, викликаючи заздрість в інших; не бути закоханим у дорогий одяг». «Не золотом, не перлами, не багатоцінним одягом», оскільки ваші вкладення говорять про ваш пріоритет і показують, де ваше серце.

«Золотая сережка в свині на ніздрі це жінка гарна, позбавлена розуму» (Притчі 11:22).

Два важливих біблійних принципи, які допоможуть вам вирішити проблему скромності під час вибору одягу:

1) Не одягайся так, щоб твій одяг і/або твої прикраси привертали увагу інших.

Цей принцип стосується наших внутрішніх спонукань до гордості й марнославства, які знаходяться в наших серцях.

«І промовив Господь: Зате, що дочки Сіонські загорділи, і ходять витягненошиї, і моргають очима, і все ходять дрібними крочками, і дзвонять спряжками на ногах своїх тому вчинить Господь тім'я Сіонських дочок паршивим, і їхній сором обнажить Господь!..» (Ісая 3:16-17).

2) Не змушуй інших грішити ні твоїм одягом, ні твоєю поведінкою, ні твоїм поглядом.

Уявіть собі людину, яка приходить до церкви в пошуках Бога. Він схиляється в молитві, і попереду — жінка в прозорому і тісному одязі.

Коли жінка носить тісний, прозорий і короткий одяг, вона стає знаряддям ворога для падіння Духа Поклоніння. Замість того, щоб принести благословення тілу Христа, вона приносить спокусу. Чи не стаєш ти каменем спотикання для тих, хто шукає Бога, для тих, хто прагне святості, хто шукає спасіння своєї душі?

«Оскільки і тіло, і душа є храмом Святого Духа, він наказує нам зберігати їх у чистоті й святості: тому він забороняє всі нечисті дії, жести, слова, думки, бажання й усе, що може привернути тих самих людей» (Гейдельберзький катехізис, запитання і відповіді 109).

А як щодо жіночої сексуальності? Для цього існує ваша шлюбна спальня, оскільки ваша сексуальність має бути святою, повністю відокремленою лише для людини, яку ви називаєте «мій чоловік».

«Хто знайде доброчесну дружину? ціна її вища за перли» (Притчі 31:10)

Автор — Валентина Невмержицька
Переклад — Ірина Жежерун для ieshua.org

Валентина Невмержицька — магістр богослов'я, місіонерка, дружина Люїса Сервантеса, пастора месіанського служіння «Ministerio Internacional Casa de Santidad — Beit Kodesh» у м. Канкун, Мексика. Ви можете знайти її у Facebook і Youtube.

Пожертвовать

Последнее: 27.04. Спасибо!