11 кардинальних відмінностей духу синівства від сирітського духу

11 кардинальних відмінностей духу синівства від сирітського духу

На русском языке читайте здесь — 11 кардинальных отличий духа сыновства от сиротского духа.

Відтоді, як Адам і Єва були відчужені від Бога Отця в Едемському саду, дух сирітства просочив землю, завдаючи величезної шкоди! (Під «сирітством» я маю на увазі почуття знедоленості, самотності, відчуження та ізоляції). Майже одразу після падіння в Едемі, плід цього сирітського духу призвів до появи ревнощів, унаслідок чого Каїн убив свого брата Авеля, тому що Бог Отець не прийняв його жертву. Що ще гірше, у сучасному суспільстві, у зв'язку з розпадом повноцінної сім'ї, велика кількість людей не лише відчужені від Бога, а й виховуються без ніжної люблячої турботи своїх біологічних батьків, не отримуючи відчуття безпеки та захищеності від них.

Я вважаю, що всі емоційні, фізичні та духовні недуги суспільства сходять до людей, які відчули себе відірваними або відчуженими від Бога і своїх біологічних батьків. Осиротілим людям важко встановити взаємовідносини з чоловіком або дружиною, дітьми, тими, хто є для них духовною владою і керівниками, а також їм важко прийняти і любити самих себе. Нині є мільйони позбавлених волі та ув'язнених у в'язницю людей, які несуть насильство і бунт, тому що їхні земні батьки відмовилися від них і залишили їх!

Є церкви, заповнені пасторами й лідерами, які використовують людей і руйнують стосунки, тому що вони прагнуть досягти успіху заради того, щоб здобути схвалення батька, і це бажання являє собою порожнечу такого величезного розміру, що ні успіх у служінні, ні сама робота не може її заповнити!

Єдиний спосіб зруйнувати цей сирітський дух у людей полягає в тому, щоб заповнити серця почуттям любові Отця до них у Христі, що потім дасть їм змогу стати зрілими синами, які служать Богові, бо пізнали Його незаслужену благодать, а не намагаються заробити любов Отця своїми вчинками та досягненнями.

Сирітський дух, мабуть, є найбільшим прокляттям на землі сьогодні. Потрібні духовні батьки з великою духовною глибиною і владою для того, щоб зруйнувати і докорінно змінити це прокляття і назавжди зберегти благословення поколінь. Тільки тоді, коли людина отримає зцілення від безбатьківщини через любов Бога, сирітський дух буде зруйнований, і людина зможе почати процес становлення і входження в зріле синівство. Синівство настільки важливе, що все творіння нині з надією очікує, коли ж відкриються зрілі сини Божі (Римлянам 8:19)!

Розгляньмо такі 11 рис, що показують відмінність сирітського духа від духа синівства:

1. Сирітський дух діє з невпевненості та ревнощів. Дух синівства — з любові та прийняття.

Ті, хто має сирітський дух, постійно борються з почуттям заздрості та невпевненості, оскільки почуття безпеки та захищеності бере свій початок у міцних і надійних стосунках з нашими батьками. Люди з сирітським духом є настільки невпевненими та незахищеними, що їм навіть важко чути, як їхні біологічні чи духовні батьки хвалять їхніх братів/сестер чи колег по роботі. Ті ж, у кому живе дух синівства, відчувають себе в такій безпеці в любові та схваленні Отця, що вони згодні служити в будь-якій потрібній якості, незалежно від того, чи обіймають вони при цьому посади та чи отримують похвалу.

2. Сирітський дух заздрить успіху братів. Зрілий син прагне до успіху своїх братів.

Згідно з цими принципами, ті, хто має сирітський дух, щасливі, коли їхній брат зазнає невдачі, бо це дає їм змогу почуватися добре і підвищує їхню самооцінку. З іншого боку, ті, хто має дух синівства, з радістю присвячують себе тому, щоб служити, цінувати, поважати та допомагати своїм братам досягти успіху, бо вони не намагаються заслужити похвалу від людини, а діють із глибокого почуття любові та визнання Бога Отця.

3. Сирітський дух служить Богові, щоб заробити любов Отця. Зрілий син служить Богові з почуття божественного прийняття і схвалення.

Згідно з цим принципом, люди з сирітським духом постійно борються і намагаються заробити любов Отця через досягнення в служінні або кар'єрі. Ті, у кого є дух синівства, вже знають, що вони прийняті у Христі і служать іншим людям через достаток і повноту цього прийняття.

4. Сирітський дух намагається вилікувати свою глибоку внутрішню відчуженість за допомогою фізичної стимуляції. Зрілий син ходить у радості та присутності Господа для розради.

Ті, в кому є сирітський дух, постійно намагаються позбутися відчуття відчуженості, самотності та відсутності самоповаги завдяки постійній роботі, переходячи від одних стосунків до інших, фізичного задоволення і проживаючи життя нарцисизму та потурання своїм бажанням і слабкостям. Проте чим більше вони потурають, тим більшими стають їхні залежності і тим більшою стає порожнеча в їхньому серці, тому що тільки любов Отця може задовольнити глибокі емоційні потреби, які в них є.

Ті, хто ходять у синівстві, гріються в Божій присутності та Його любові і постійно практикують радість Господа як джерело сили, бо вони прекрасно розуміють, що мати основою їхньої безпеки й упевненості в житті будь-що інше, окрім Бога, рівносильно тому, щоб намагатися побудувати дім на хиткому піску.

5. Сирітським духом рухає потреба в успіху. Дух веде зрілого сина в його покликання і місію.

Багато хто намагається домогтися чогось великого, щоб задовольнити глибоку тугу в їхніх серцях для отримання схвалення батька. Це призводить до того, що вони керовані бажанням домогтися успіху, замість того, щоб бути керованими Духом. Навіть багато лідерів вганяють свої церкви у величезні борги заради будівництва величезних церковних будівель, ведучи людей за собою, тому що вони засліплені своїм вродженим почуттям неповноцінності; вони думають, що можуть почуватися добре в результаті великих досягнень.

Тільки ті, хто має сильне почуття синівства, дозволяють Господу направляти їх і давати їм можливості, не намагаючись підштовхнути власний успіх.

6. Сирітський дух використовує людей як об'єкти для виконання своїх цілей. Зрілі сини служать людям, щоб благословити Царство.

Люди з сирітським духом, як правило, використовують людей як об'єкти для досягнення своїх цілей. Щоразу, коли ми об'єктивізуємо людей, ми маніпулюємо ними через слова, погрози або що завгодно ще задля того, щоб усе вийшло так, як нам треба, — а також, щоб керувати ними. Зрілі люди, які ходять у синівстві, не використовують людей; вони служать і звільняють людей, щоб вони могли здійснити своє призначення у Христі.

7. Сирітський дух відлякує дітей. Дух синівства приваблює дітей.

Лідери і батьки з сирітським духом постійно перебувають у сум'ятті, боротьбі та прагненні до свого шляху, який дає їхнім духовним дітям відчуття, що їхній лідер перебуває в конкуренції з ними замість того, щоб просто любити їх. Це веде до відштовхування їхніх духовних і біологічних дітей, що своєю чергою може призвести до того, що вони втратять свій вплив на наступне покоління! Ті, хто мають дух синівства, ходять у помазанні Отця і привертають дітей до себе, тому що їхні діти чують голос пастиря, який піклується про них.

8. Сирітський дух має проблеми з гнівом і нападами люті. Дух синівства ґрунтується на здатності Отця контролювати і направляти майбутнє.

Ті, хто має сирітський дух, мають проблеми з неконтрольованим гнівом, нападами гніву та іншими формами маніпуляції, бо вони відчувають, що мають контролювати інших і обставини для виконання своїх цілей, тому що відчувають брак довіри до Небесного Отця, який би спрямовував і контролював їхнє майбутнє.

Люди, які ходять у синівстві, перебувають у спокої Отця і заспокоїлися від своїх власних дій, щоб Отець міг влаштувати їхнє життя згідно з Його планом.

9. Сирітський дух завжди перебуває в конкуренції з іншими. Дух синівства завжди благословляє інших.

Ті, в кому перебуває сирітський дух, завжди намагаються перевершити інших у церкві, сім'ї, бізнесі або конфесії, оскільки вони сприймають свою ідентичність через усвідомлення того, що вони кращі, ніж усі інші. Ті, хто має синівство, постійно дивляться, як вони можуть благословляти інших, бо вони вже мають підтвердження від Бога в душі, тому хочуть вільно ділитися Його любов'ю з іншими.

10. Сирітський дух має брак самоповаги та почуття власної гідності. Дух синівства ходить у любові та прийнятті Богом Отцем.

Людям із сирітським духом нелегко любити і приймати себе. Ті, хто ходить у синівстві, переповнені почуттям божественної любові та визнання, що дозволяє їм упевнено ходити в радості Господній, незважаючи на те, що всі люди є грішниками і позбавлені слави Божої.

11. Сирітський дух отримує свою основну ідентичність через матеріальні блага, фізичну зовнішність, а також діяльність або вчинки. Самосвідомість у людей, які мають сирітський дух, ґрунтується на тому, що вони мають синівство і підтвердження Отця.

Ті, в кому присутній сирітський дух, ніколи не зможуть мати достатньо успіху в кар'єрі, матеріальних благ, задоволень або позашлюбних стосунків, щоб заповнити порожнечу в серці, пов'язану з їхньою ідентичністю. Отже, вони постійно прагнуть отримати задоволення за рахунок використання різних речей або людей у своєму житті. У багатьох випадках навіть те, як вони одягаються, зокрема надмірна кількість татуювань, пірсинг і зачіски, може бути їхнім способом виділитися і показати свою унікальність, і криком про увагу через відсутність почуття власної гідності та батьківського прийняття.

Ті люди, які ходять у синівстві, почуваються настільки впевнено в тому, що прийняті Небесним Отцем, що можуть спокійно служити на задньому плані та радіти успіху й увазі, яку отримують інші брати й сестри, бо порожнеча в їхній душі вже заповнена безумовною любов'ю Отця.

Насамкінець зазначимо, що найбільший подарунок, відомий людству, полягає в тому, щоб прийняти, здобути й ходити в любові Отця, Який так полюбив світ, що віддав Сина Свого Єдинородного, щоб ми не загинули, а зазнали життя з надлишком, яке тільки наш Небесний Отець може дати!

Автор — Джозеф Маттера / josephmattera.org
Переклад — Ірина Жежерун для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 26.07. Спасибо!