5 молитов з Псалма 39, які знімуть з вас важкий тягар

5 молитов з Псалма 39, які знімуть з вас важкий тягар

На русском языке читайте здесь — 5 молитв из 39 псалма, которые поднимут вашу непосильную ношу.

Кілька останніх місяців були для нас важкими та неспокійними, в зв'язку з деякими серйозними і пригнічуючими обставинами в нашій сім’ї. Я впевнена, що у кожного з вас ведеться подібна боротьба. І якщо ви схожі на мене, то руйнівний вплив спокуси «владнати» все в житті тих, кого я люблю, загрожує зруйнувати мій спокій, радість та вдоволеність посеред моїх обставин.

Коли я відкрила своє серце близькій подрузі, вона повела мене до 39-го псалма і надихнула побути там з Богом деякий час. Який чудовий подарунок! Зосереджу вашу увагу на перших чотирьох віршах. В них приховано так багато дорогоцінного! Дозвольте мені поділитися з вами деякими неймовірно зміцнюючими молитвами, які вириваються з цих віршів.

Псалом 39:1 говорить: «Я терпляче очікував Господа».

Молитва очікування: Отець, допоможи мені терпляче очікувати Тебе, щоб відчути Твою солодку та заспокійливу присутність посеред хаосу, збентеження та болю! Я вірую, що Ти є відповіддю кожному з дорогих для мене людей, їх проблем, хвороб, ситуацій, відносин або розладу. Тільки Ти один в змозі виправити, відновити та зцілити. Зроби мене здатною покладати мої тягарі до підніжжя хреста Христового, щоб я могла бачити, як Ти рухаєшся в чистоті та точності, аби зробити те, що не під силу моїй людській природі. Допоможи мені повністю довірити життя, розум та серця тих, кого я люблю, щоб Ти міг найкраще звершувати Свою роботу в них, навколо них та через них. Будь ласка, покажи мені, як залишити свою гордість і мою «необхідність» все залагоджувати або «приходити на допомогу». Дай мені бажання не стояти на Твоєму шляху і дати можливість діяти Тобі!

Відповідь Бога на молитву очікування:

Псалом 39:1 говорить: «І Він прихилився до мене і благання моє Він почув».

Моя молитва: Як дивовижно для мене, що Ти, Бог всесвіту, прихилився до мене і почув моє благання! Наскільки цінна я для Тебе! Яке ж вдячне моє серце і яке я, виходить, велике значення маю для Тебе, що Ти знайшов час почути мої жалібні благання про допомогу. Серед мого болю, Ти так багато піклуєшся про мене – набагато більше, ніж я коли-небудь могла уявити! Дякую Тобі, Авва, Отче, що Ти прихилився до мене і послужив моєму розбитому духу. Дякую Тобі, що я завжди можу бути впевнена, що Ти слухаєш та чуєш мене, коли я кличу до Твого Святого Імені!

Псалом 39:2 говорить: «Витяг мене Він із згубної ями, із багна болотистого».

Моя молитва: Люблячий Ісус, Ти не тільки почув мої благання про допомогу, а ще і достав мене з ями – жахливого місця, де я була сповнена відчаю, сумнівів, депресії та занепадала духом. Коли я тонула в болоті, Ти сповнив мене надією та дозволив мені побачити світло в найпохмурішому місці та періоді. Моє серце наповнено вдячністю Тобі за те, що Ти витягнув мене з болота, яке засмоктувало мене. Я була збита з ніг, але не загинула (2 Кор. 4:9), тому що Ти поклав ворогів моїх до ніг моїх.

Псалом 39:3 говорить: «І поставив на скелі ноги мої, і зміцнив мої стопи».

Моя молитва: Усемилостивий Боже, після того як Ти витягнув мене, Ти ніжно поставив мої ноги на тверду поверхню – безпечне місце, де я можу ходити впевнено і знову захоплено танцювати. Я дуже боялася впасти, бо тиск був таким потужним і жах шторму, здавалося, ніколи не скінчиться. Але Ти подав мені Свою руку посеред всього цього та милостиво спас мої думки від спокуси впасти у відчай. Ти поставив мене там, де я більше не буду побита глузуванням та брехнею ворога моєї душі. Ти поставив мене на Камені, яким є Ісус Христос!

Псалом 39:4 говорить: «І дав пісню нову в мої уста, для нашого Бога хвалу».

Моя молитва: Дух Святий, я втрачала радість, але Ти спас мене і наповнив мої уста свіжою, новою хвалою Богу Слави! Ти знову подарував мені надію, спокій та життя. В боротьбі з обставинами Ти нагадав мені не зводити свій погляд зі Святого Духа. Ти допоміг мені зрозуміти, що треба завжди радіти, навіть якщо життя здається жорстоким та несправедливим – особливо по відношенню до тих, кого я більш за все люблю і про кого піклуюсь. Будь ласка, навчай мене кожну хвилину співати нову пісню, бо поклоніння Царю над царями — це є моє глибоке бажання. Допоможи мені триматися за Твоє Слово, яке є мечем, що глибоко пронизує та знищує ворога. Нехай пісня моя буде для Тебе приношенням вдячності за все, що Ти зробив заради мого спасіння від руйнуючих думок та дій.

«Благословіть Господа, нашого Бога від віку і навіки! Хай благословлять Ім’я Твоєї слави, і хай підносять над усяке благословення і хвалу. Ти Сам єдиний Господь. Ти створив небо, небо небес і все їхнє розташування, землю і все, що є в ній, моря і все, що є в них, і ти все оживляєш, і небесні війська Тобі поклоняються» (Неем. 9:5-6)

Бог звершив це все, тому що:

Псалом 39:4 говорить: «Багато хто побачить, і їх охопить страх, і будуть надіятись на Господа».

Коли інші люди побачать, як Бог дозволив мені пройти через обставини в перемозі, вони затремтять, побачивши діла мого Чудесного, Всемогутнього Бога. Вони забажають повірити в такого Бога, який робив, робить і буде робити для мене великі справи, коли я покличу Його. 1 Сол. 5:16-18 говорить: «Завжди радійте. Безперестанку моліться! Подяку складайте за все, бо така Божа воля про вас у Христі Ісусі». Це місце Писання не має на увазі, що ми повинні радіти нашим важким та болісним обставинам, але воно спонукає нас радіти, молитися та дякувати посеред них.

Як нам це робити?

Коли ми будемо з найтемніших глибин відчаю виливати серце своє перед Богом, нам необхідна віра, що Він прихилиться аби почути нас, витягнути з ями, і знову поставити на камінь, щоб ми могли ходити в переможній хвалі і щоб багато інших людей побачили Його доброту та силу, і свою надію покладали на Нього.

Бог буде використовувати ваші найспустошливіші обставини для Своєї слави через вас! Саме ваші молитви, промовлені із згубної ями, можуть також спасти інших із цієї ями. Стійте твердо під час страждань і «терпляче очікуйте Господа». Він там, і Він чекає, допоки ви розпізнаєте Його присутність посеред ваших страждань. Вірте, що Він прихилиться і почує ваші крики розпачу, щоб протягнути вам Свою руку і явити вам Свою вірність. І тоді не приховуйте те, що Він спас вас! Вознесіть Йому хвалу і славу, щоб «багато хто побачив, і їх охопив страх і вони стали надіятись на Господа».

Автор — Кім Батс / charismanews.com
Переклад — Оксана Шуляк для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 27.04. Спасибо!