7 типів християн, яких Бог не може використовувати

7 типів християн, яких Бог не може використовувати

На русском языке читайте здесь — 7 типов христиан, которых Бог не может использовать.

Близько сімнадцяти років тому, лежачи на підлозі в моїй церкві неподалік від Орландо, я виголосив одну дуже небезпечну молитву: я повторював слова з Ісаї 6:8: «Ось я! Пошли ти мене!» Я пережив збентеження: я прекрасно розумів, що Бог зруйнує мій звичний світ, перш ніж зможе використати мене, щоб через мене торкатися до інших заради Христа.

Я хотів, щоб Бог використовував мене, і на своєму вже хворобливому досвіді знав, що ми не беремо і не починаємо служіння ось так просто, на наших умовах. Бог ламає і гне тих, хто говорить від Його імені. Він вимагає повного підпорядкування. Мені довелося позбутися моїх страхів, змінити своє ставлення і пріоритети.

Сьогодні модно стверджувати, що Бог може використовувати будь-кого. Це правда, що Бог не виявляє жодного лицемірства на основі нашої раси, віку, статі, шлюбного досвіду, минулих помилок або на основі нашого фінансового статусу. Але, водночас, Його стандарти ніколи не опускалися; Бог використовує смиренних, слухняних, освячених послідовників.

Безліч християн ніколи не будуть корисними в Царстві через свій тип мислення або поведінки, які обмежують течію Духа Святого або, як говорив апостол Павло в посланні Галатам 2:21, «відкидають» благодать. Я ніколи не бажав відкидати Його благодать! Якщо ви хочете, щоб Бог вас використовував, переконайтеся, що ви не потрапляєте в жодну з таких категорій.

1. Християни «біля керма». Ісус не тільки наш Спаситель, Він — наш Господь, і Він хоче керувати нашими рішеннями, керувати нашим шляхом і перемагати, перевершувати наші егоїстичні бажання і вибори. Багато віруючих користуються Божою благодаттю, а контроль над своїм життям Богові так і не віддають. Якщо ви хочете, щоб Бог вас використовував, тоді вам пора пересісти на пасажирське сидіння і дозволити Ісусу керувати. Якщо вам важко підкоритися, моліться: «Та проте не Моя, а Твоя нехай станеться воля!..» (Лк 22:42).

2. «Диванні критики». Є ті, хто служить Господу в поті чола, і є інші, які обрали своїм заняттям критиканство і розривають в пух і прах тих, хто виконує Божу роботу. Диявол — Обвинувач, тому, якщо ви засуджуєте інших, ви дієте в дусі Люцифера. Дух Святий не працює через «гірких», злих, сварливих або засуджуючих людей.

3. Песимісти типу «склянка наполовину порожня». Безліч християн сьогодні занепокоєні тим, що роблять грішники, і деякі витрачають багато часу, намагаючись передбачити, коли повстане Антихрист, або коли прийде кінець світу. Тоді як інші християни сфокусовані на придбанні душ для Ісуса Христа і на тому, щоб явити Його милість і співчуття світу, що гине. Хто, на вашу думку, принесе більший духовний плід — песимісти «судного дня» чи сповнені надією євангелісти?

4. Плотські християни. Це стало модним сьогодні серед вірян — опускати стандарти моралі аж до «роби що хочеш». Неодружені християни живуть разом, деякі пастори займаються перелюбом, а деякі деномінації проголосували за санкціонування гомосексуальних стосунків. Не обманюйте себе! Тільки тому, що все більше і більше людей слідують цьому тренду, не означає, що Бог змінив своє вічне Слово.

Люди, які живуть у явному гріху, не можуть бути інструментами Святого Духа. У 2 Тимофія 2:21 чітко сказано: «Отож, хто від цього очистить себе, буде посуд на честь, освячений, потрібний Володареві, приготований на всяке добре діло». Те, на скільки ми можемо бути корисними для Бога, ґрунтується на тому, чи підкорилися ми процесу освячення. Святість для нас суворо обов'язкова.

5. «Відпалі» християни. Бог не використовує людей, які покинули церкву. Сьогодні модно критикувати церкву, дехто навіть заснував «служіння», які спокушають християн змінювати церкву на ізольовану духовну пустелю. Більшість подібних критиканів сповнені гіркоти через нехороший досвід взаємодії з пастором.

Я відчуваю виключно співчуття до будь-якої жертви духовного насильства. Але ніхто не має права руйнувати роботу Бога тільки тому, що духовний лідер завдає болю. Церква — це Божий план «А» і в Нього немає інших альтернатив. Якщо ми хочемо бути використані Богом, тоді нам потрібно приліпитися до церкви і навчитися жити в заснованому Богом лідерському апараті церкви.

6. Боязкі християни. Коли апостол Павло послав Тимофія в Ефес відкривати там церкву, він дав суворий наказ Тимофію звільнитися від пут страху. Він написав: «Тож, не соромся свідоцтва Господа нашого Ісуса Христа» (2 Тим. 1:8). Страх паралізує. Усі ті, хто підкоряються Божому заклику, повинні говорити сміливо, захищати віру, ризикувати своєю репутацією, терпіти відкидання і, можливо, гоніння. Якщо ви боїтеся благовістити, покайтеся у вашому страху і попросіть у Бога Його святої мужності.

7. Пасивні спостерігачі. Сьогодні для багатьох християн слідувати за Богом означає відсидіти півтори години служіння перед поїздкою на пікнік до озера. Ми нашвидкуруч гортаємо християнську стрічку в наших смартфонах, поки вранці добираємося на роботу. Ми втратили справжнє значення слідування за Христом у цьому галасливому 21-му столітті.

Якщо ви хочете, щоб Бог вас використовував, ви маєте стати старанним учнем, сфокусованим на Його Слові, і ревним молитовником. Апостоли першого століття проголошували: «а ми постійно перебуватимемо в молитві та служінні слова» (Дії 6:4). Половинчасті люди ніколи не змінювали цей світ. Ви маєте бути посвяченими і ревними, якщо хочете бути максимально ефективними духовно.

Автор — Дж. Лі Грейді / mycharisma.com
Переклад — Ірина Жежерун для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 27.04. Спасибо!