Битва останнього часу і роль Єрусалима

Битва останнього часу і роль Єрусалима

На русском языке читайте здесь — Битва последнего времени и роль Иерусалима.

Ми наближаємося до останніх часів. І найбільша подія останніх часів — це Друге пришестя Єшуа. Він повернеться на землю, знищить сили ворога, вижене бісів з цієї землі і затвердить Своє правління по всьому світу. І мертві воскреснуть. Це блага звістка. Це те, до чого ми прагнемо. Щодня ми на один день далі від розп'яття і на один день ближче до Його повернення. Але всі сили темряви по всьому світу не хочуть, щоб Він повернувся, тому що сатана і його біси знають, що, коли Єшуа повернеться, тоді їм доведеться покинути цю планету. Вони хочуть зупинити Його.

Головна причина всього зла, яке відбувається на землі, — бажання зупинити другий прихід Єшуа. Йде духовна війна, і буде ставати все складніше і складніше, аж до дня Його приходу. І особливо складно буде під час загальної війни на землі і на небі. Але, слава Богу, Єшуа перемагає! Його царство буде затверджено по всьому лицю землі. І я дуже хочу, щоб ми були частиною цієї битви, і щоб ми перемогли в ній, тому що ми на боці Переможця.

Є сотні місць Писання про другий прихід Єшуа, але серед них є два місця, які найбільш ясно говорять про цю подію. Це 19 розділ книги Об'явлення і 14 розділ книги Захарії. Вони є центральними в розумінні всіх пророцтв, що описують другий прихід Єшуа.

Вони описують ту ж саму подію, але в Об'явленні йдеться про Єшуа, який повертається з небес, а в Захарії описується погляд на це з землі.

Погляд із небес: Вождь воїнства Господнього

«І побачив я небо відкрите. І ось білий кінь, а Той, Хто на ньому сидів, зветься Вірний і Правдивий, і Він справедливо судить і воює.

Очі Його немов полум́я огняне, а на голові Його багато вінців. Він ім́я мав написане, якого не знає ніхто, тільки Він Сам.

І зодягнений був Він у шату, покрашену кров́ю. А Йому на ім́я: Слово Боже.

А війська небесні, зодягнені в білий та чистий віссон, їхали вслід за Ним на білих конях.

А з Його уст виходив гострий меч, щоб ним бити народи. І Він пастиме їх залізним жезлом, і Він буде топтати чавило вина лютого гніву Бога Вседержителя!» (Об'явлення 19:11-15).

Ми бачимо, як армія спускається вниз із небес, вони б'ються з духовною армією на небесах. Але там вони не зупиняються, вони спускаються вниз, щоб також битися із земною армією, про яку йдеться далі:

«І я побачив звірину, і земних царів, і війська їхні, зібрані, щоб учинити війну з Тим, Хто сидить на коні, та з військом Його» (Об'явлення 19:19).

Ми бачимо тут опис Єшуа. І дуже важливо бачити Його саме таким! Єшуа не повернеться сюди, одягненим у довгу рясу і сандалі, і не буде ходити по Галілеї і цілувати немовлят. Звичайно, Він зробить це після того, як повернеться. Але, перш за все, Він прийде сюди, щоб битися у великій битві. І нам потрібно розуміти, Хто Він.

Написано, що Він буде судити народи. Ви можете уявити собі Його як суддю?

Сказано, що Він веде небесну армію. Чи бачите ви Його як полководця армії?

Сказано, що Його очі як вогонь. Чи бачите ви вогонь у Його очах?

Сказано, що Він сповнений гніву Божого. Чи бачите ви Його з цим гнівом Божим?

У Нього багато діадим на голові. Це означає, що в Нього є влада над багатьма народами. Чи бачите ви Його як Царя, як Царя царів? Чи бачите ви Його як імператора над усіма народами?

І Він повертається, щоб битися в битві. Чи бачите ви Його таким? Тому що це те, ким Він є. І саме так Він повернеться.

Слава Богу, що ця Людина спочатку спустилася на землю як немовля, проповідувала любов і прощення, і забрала наші гріхи на хрест, щоб ми були прощені. І Він воскрес із мертвих, щоб у нас було вічне життя. Але якщо Він не суддя, не полководець, тоді в Нього немає права пробачити тебе. Єдина людина, яка може пробачити тобі твої гріхи, — це та сама людина, яка може покарати тебе за твої гріхи. Тому Він прийшов уперше, щоб пробачити тебе. А вдруге Він прийде, щоб покарати гріх. І в нас є час, щоб прийняти цю благодать, і сказати іншим: «Прийміть Його милість».

Коли Єшуа спуститься, Він буде ватажком небесного воїнства, але Він завжди ним був. Ми бачимо це в книзі Ісуса Навина, де Ісус Навин бачить Його і питає: «Хто ти?», а Він відповідає: «Я вождь воїнства Господнього» (Ісус Навин 5:14). Це було за 1500 років до народження Єшуа. Єшуа завжди був вождем воїнства Господнього. Ми читаємо в Євангеліях, що, коли біси бачать Його, вони кричать: «Ми знаємо, хто Ти! Ти той самий ватажок армії, який нищив нас усі ці роки. Ти що, прийшов нас знищити зараз?» Вони знали, хто Він, знали, що Він прийде їх знищити, але не знали, коли це станеться.

Тому до того, як Єшуа повернеться, у нас є влада, сила і Його ім'я, щоб виганяти бісів. Але коли Єшуа повернеться, Він вижене їх усіх одним махом. Вони знають, у кого влада. Вони знають, що у Нього є сила. І вони можуть бачити вогонь у Його очах. Те, що ми бачимо в Об'явленні 19, — це не щось нове. Єшуа завжди був таким, крім тих 30 років на землі. Він був таким до Свого народження, і Він такий зараз, коли повернувся на небо. Але коли Він народився, Йому довелося відмовитися від цього вогню, применшити його, щоб Він міг наблизитися до нас і сказати нам, що Він любить нас. Але Він говорить нам: «Ви повинні знати, хто Я насправді».

Єшуа являвся всім патріархам і пророкам ще до Свого народження. І ось що цікаво. Майже щоразу, коли Єшуа з'являвся за межами Ізраїлю, Він з'являвся у вогні. А коли Він з'являвся в землі Ізраїлю, там Він описаний без вогню. Він прийшов до Ісуса Навина без вогню — Ісус Навин побачив Його як звичайну людину. І Він бився з Яковом, як звичайна людина. І навіть з Авраамом Він обідав, як звичайна людина. Але Єзекіїль побачив Його у вогні на цій висоті слави Божої, це було у Вавилоні. Даниїл бачив Його у вогні. Мойсей побачив Його у вогні в пустелі. Це Його такий «інтернаціональний» образ. А коли Він приходить в Ізраїль, щоб відвідати Свій народ, Він применшує Свій вогонь. І коли ми знову Його побачимо, ми також зможемо побачити Його і у вогні, і без вогню. Але нам потрібно знати, хто Він. Він — вождь воїнства Господнього. Він сповнений силою і владою Божою. Ось чому в нас є влада в Його ім'я, і ось чому в нас є сила Його Духа.

Погляд із землі: Цар царів

Отже, частина битви відбудеться на небі, з духовними істотами. Потім Єшуа і Його армія спустяться на землю і битимуться проти імперії зла тут на землі, зі звичайним людським урядом, з реальною людською армією. І сказано, що всі армії зберуться в певне місце, щоб битися проти Єшуа. Не сказано, що вони знали, що битимуться проти Єшуа. Згадайте апостола Павла, якому з'явився Єшуа і сказав: «Павле, чому ти гониш Мене?» — «Хто ти? Я не знав, що я тебе гоню» (див. Дії 9). Я вважаю, що ті люди не знатимуть, що особисто виступають проти Єшуа. Вони думатимуть, що виступають проти чогось іншого.

Тому виникає два питання: Де ж вони зберуться? і Проти кого вони будуть вести бій? І відповідь на ці два запитання одна — Єрусалим.

У Захарії 14 дано інший опис другого пришестя. Та ж сама картина, той самий день, небеса відкриті, Єшуа спускається вниз, ведучи за собою небесну армію. Вони б'ються з бісами в повітрі, вони спускаються на землю, де зібрана людська армія, армія звіра, і вони б'ються з цією армією звіра.

«Ось настає день Господній, і розділять награбоване в тебе серед тебе. І зберу всі народи на війну проти Єрусалима, і взято буде місто, і пограбовані будуть доми, і збезчещені будуть дружини, і половина міста піде в полон, а решта народу не буде винищена з міста. Тоді виступить Господь і ополчиться проти цих народів, як ополчився в день брані. І стануть ноги Його того дня на горі Оливній, що перед обличчям Єрусалима на схід, і розділиться гора Оливна зі сходу на захід вельми великою долиною, і половина гори відійде на північ, а половина її — на південь» (Захарія 14:1-4).

Коли Єшуа спуститься на землю в місце, де зберуться ці армії зла для битви, це буде саме Єрусалим. Вони намагатимуться зруйнувати Єрусалим і знищити всіх людей у ньому, і вони почнуть здобувати перемогу. І коли вони дійдуть до половини міста, Єшуа скаже: «Досить». І в той момент небеса відкриються, і Його військо спуститься з неба і змете людей, які вийшли, щоб битися проти Нього. Єшуа стане ногами на гору Оливну. Він прийде, щоб узяти панування над землею. Нога — це інструмент для завоювання землі, як сказано у Повторенні Закону 11:24: «...Усяке місце, на яке ступить нога ваша, буде ваше...». Прийде день, коли Єшуа повернеться і скаже: «Ця планета Моя».

Чия влада на землі? План Божий і план диявола

Мене дивує, що дуже багато хороших християн не вірять у це! Вони вірять, що Ісус спуститься наполовину і потім вознесеться назад, і що це і буде вічність. Я думаю, що ця ідея від самого сатани. Тому що таким був план сатани від самого початку. Наскільки я розумію, сатана був одним із трьох головних ангелів, він бачив славу Божу, славу Єшуа, і він почав заздрити і хотів зайняти Їхнє місце. Але Бог і Єшуа були занадто сильні для нього. Бог створив Адама і Єву і віддав планету Земля їм. І коли вони підкорилися дияволу, вони віддали владу над цією планетою йому. Того дня диявол став богом цієї землі, і він і досі ним є, тому що люди досі підпорядковані йому.

Якщо ми віримо, що Бог — це тільки Бог небес, і що ми будемо піднесені на небо і будемо там з Ним, а диявол залишиться тут і правитиме цією землею, то це демонічна теорія. Таким був план сатани.

Але це не Божий план! Бог сказав: «У мене інший план. Немовля народиться в цьому світі. Він буде людиною, і Він буде Богом. Він зустрінеться з дияволом віч-на-віч. І переможе його на його території. Я поверну Собі панування над людством і над планетою земля. І Я вижену диявола і бісів звідси!» Ось Божий план.

Усі ці роки до народження Єшуа Бог не міг знайти жодної людини, яка б запросила Його назад на землю. І нарешті з'явилася одна людина. Це був цар. Він одного разу сидів у своєму палаці, дивився на вулицю і сказав: «Якось це все неправильно. У мене є будинок, а в Бога — ні. Я хочу побудувати Богу дім на цій землі». Його ім'я було Давид. І Бог з'явився йому і, як я собі це уявляю, Бог сказав: «Давид, ти наполовину правильно зрозумів, наполовину неправильно. Мені не потрібна будівля. Але ти перша людина в історії, яка зрозуміла, що Я намагаюся повернутися назад на цю землю. І Мені потрібно, щоб люди запросили Мене назад. І ось чому я зроблю тебе царем над Єрусалимом, над Ізраїлем і над усією землею. Я поверну тобі назад владу. Я укладу угоду з тобою. І одного разу народиться немовля, яке походить від тебе. Він битиметься з дияволом і забере панування над цією планетою. І Моє Царство зійде з неба на землю».

Ось чому Єшуа потрібно було стати сином Давида. І оскільки Єшуа народився як Син Божий, бо народився від незайманої діви, і Він був сином Давида, бо народився як нащадок Давида, Він отримав земні права правління від царя Давида.

А диявол навіть не знав, де Він і хто Він. Він навіть не міг знайти Його. Але мудреці зі сходу знали, де Він був. Чому Ірод убив усіх немовлят у Віфлеємі? Тому що диявол був у ньому, але він не знав, де Єшуа. І тільки під час хрещення Єшуа в Іоанна Дух Божий сходить, як голуб, і чується голос: «Цей є Син Мій...» (Матвія 3:17). Це був перший раз, коли диявол про це дізнався. І відразу після цього він зустрічається з Єшуа віч-на-віч у пустелі. І Єшуа його перемагає там. Перший раз в історії людства хтось сказав дияволу «ні».

А потім Єшуа вразив його на хресті і після воскресіння піднявся на небо, дав нам Свого Духа Святого і сказав: «А тепер ви поширюйте Царство Боже. Але Я маю владу над цією планетою, тому що я Син Давида і Син Божий». Він сказав:

«Дана Мені всяка влада на небі й на землі» (Матвія 28:18).

Він був на небі 2000 років і скоро повернеться. І Він повернеться не для того, щоб віддати землю дияволу, але для того, щоб відвоювати її і знищити диявола. Він сам воскрес і повернеться, щоб воскресити людей. Це Євангеліє Єшуа, Євангеліє Царства. І ми будемо проповідувати це в кожному народі, поки Єшуа не повернеться!

Усі народи виступлять проти Єрусалима. Але чому ж диявол намагається зруйнувати Єрусалим? І чому антихрист намагатиметься знищити всіх євреїв у Єрусалимі? Тому що в ньому буде диявол. А диявол знає одне: Єшуа сказав, що Він не повернеться, поки євреї в Єрусалимі не скажуть:

«Благословенний Прийдешній в ім'я Господнє!» (Матвія 23:39).

Що ж стане причиною цієї великої битви? Що ж буде причиною Армагедону? Те, що ти будеш там, і я буду там. І буде пробудження в Ізраїлі. І люди звернуться до Господа і будуть волати: «Барух аба беШем Адонай!» І диявол почне панікувати і скаже: «Залишився тільки один вихід: убити всіх у Єрусалимі!» Але буде надто пізно, тому що ми продовжуватимемо волати: «Барух аба беШем Адонай!»

І Єшуа повернеться, і весь Ізраїль буде врятований!

Автор — Ашер Інтрейтер
Переклад — Ірина Жежерун для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 26.07. Спасибо!