Дев’ять молитов для неодружених та незаміжніх

Дев’ять молитов для неодружених та незаміжніх

На русском языке читайте здесь — Девять молитв для неженатых и незамужних.

Життя до шлюбу може бути довгим, самотнім і шляхом, який збиває з пантелику, особливо якщо ви не хочете по ньому йти. Більшу частину третього десятиліття мого життя я почував себе так, ніби народився з бажанням одружитися. Бог нарешті дав мені дружину трохи більше року тому, але не раніше, ніж Він пройшов разом зі мною звивисте десятиліття спокус і, іноді, невдач, очікувань, бажань і роздумів про те, чому цього ще немає.

Протягом багатьох років я навчався того, що Бог не гарантує Своїм дітям тимчасові радощі, такі як фізичне здоров'я, шлюб, успіх у роботі або діти. І це тому, що Він повністю і невпинно присвячений тому, щоб давати Своїм дорогоцінним синам і дочкам найкраще, тоді, коли це для них є найкращим, і тільки в тому випадку, якщо це для них — найкраще. Інакше — ніколи (Римлян 8:28). І незалежно від того, наскільки хорошим подарунок здається на даний момент, або як сильно ми хочемо його отримати, або як довго ми його чекали, Бог не забуде про ще більші блага, які Він пообіцяв нам (2 Коринтян 12:7-10).

Але ми можемо відчувати спокусу залишити Його, махнути рукою на Його план для нас або принаймні ненадовго відвернутися від Нього в розчаруванні. Ми дійсно переконуємо себе, що ми знаємо краще, що ми самі здатні обрати краще, ніж може обрати Бог — той самий Бог, який прийшов і помер, заплативши найбільшу ціну для того, щоб врятувати нас. Але ми не знаємо краще, і ми нездатні. Коли ми починаємо відчувати себе пропущеними чи забутими, або починаємо сумніватися в Божій любові до нас, ми віддаляємося від Нього в той час, коли ми маємо бігти до Нього. Насправді замість того, щоб йти геть, ми повинні схилити свої коліна і молитися.

Якщо ви не знаєте, з чого почати молитву — як почати говорити з Богом щодня або як віддати свої бажання і труднощі життя поза шлюбом Йому — нижче додаємо дев'ять молитов про життя поки неодруженого (незаміжньої), кожна з них подана з Божими словами для того, щоб допомогти вашим бажанням та очікуванням здійснитися.

1. Не Моя хай буде воля, але Твоя

«Отче, коли хочеш, зроби, щоб минула Мене чаша ця; однак не Моя хай буде воля, але Твоя!» (Луки 22:42)

«Господи, не Моя хай буде воля, але Твоя. Якщо цих семи слів і віри, яка стояла за ними, було достатньо, щоб провести Ісуса через хрест заради мене, їх має бути достатньо, щоб провести мене через будь-що в цьому житті заради Нього. Приготуй мене, щоб я максимально використав мій шлюб або мою безшлюбність — те, що Ти обрав і запланував для мене. Якщо немає Твоєї волі на те, щоб я одружився, допоможи мені побачити все, що Ти запланував для мене — у дарах, служінні та безшлюбності. У будь-якому випадку, надійно постав моє серце на якір у Тобі, а не у шлюбі».

2. Відкрий мені Себе настільки, наскільки це можливо, поки я ще не одружений

«(Я молюся), щоби Бог Господа нашого Ісуса Христа, Отець слави, дав вам Духа мудрості й відкриття для Його пізнання, просвітивши очі вашого серця, щоб ви знали, якою є надія Його покликання, яке багатство слави Його спадщини у святих, яка неосяжна велич Його сили в нас, котрі віримо в дію могутності Його сили» (Ефесян 1:16-19).

«Покажи мені більше Себе і формуй моє життя, щоб виявляти Твою славу. Коли я знову виходжу у бурхливе море життя і безшлюбності, заспокой мою віру в Тебе і зосередь мій погляд на Тобі, Який стоїть сильно і надійно над усім цим. Відкрий мені, наскільки Ти більший і прекрасніший за шлюб чи будь-яку іншу мрію чи бажання, які в мене можуть бути».

3. Зроби мене задоволеним настільки повно, щоб я ніколи не шукав нікого іншого, хто міг би зробити мене щасливим

«Усім своїм серцем шукаю Тебе, – не дай мені ухилитись від Твоїх Заповідей... Я роздумую про Твої Заповіді й досліджую Твої шляхи... Відверни мої очі, аби не дивитись на суєту. Оживляй мене на Своїй дорозі... Зміцни мої кроки у пізнанні Свого слова, і не дозволь жодному гріхові панувати наді мною!» (Псалом 119:10,15,37,133)

«Ти — єдиний, Хто може зробити мене по-справжньому щасливим. Жодна дружина, жоден друг, жодна робота, жодні гроші не зможуть замінити те місце в мені, яке призначено Тобі. Тебе більше ніж достатньо для мене, проте моє серце все ще може блукати. Спрямуй мою любов згідно з Твоєю неперевершеною гідністю і красою, і охороняй мої очі і розум від того, щоб бути заклопотаним кимось чи чимось, крім Тебе. Знову полони моє серце і захисти його від всякої брехні сатани».

4. Боже, розкажи світові про Себе через мою радість і свободу, поки я неодружений

«А Бог миру, Який кров’ю вічного Завіту підняв з мертвих Великого Пастиря овець – Господа нашого Ісуса, нехай удосконалить вас у всякому доброму ділі, аби виконати Його волю, здійснюючи у вас усе, що Йому до вподоби, – через Ісуса Христа, Якому слава навіки‑віків! Амінь» (Євреїв 13:20–21).

«Бог, використовуй мене і мої дари, щоб звеличити Своє ім'я в цьому світі. Я хочу, щоб моє життя мало значення в тій місії, яку Ти дав нам. Я хочу, щоб вона була значущою сьогодні, навіть поки я молодий і неодружений. Наповни мене амбіціями, творчістю та самовідданістю заради Твоєї слави».

5. Дай мені віру, щоб довіряти Тобі навіть тоді, коли я на самоті проходжу через біль та розчарування

«І щоб я через численні об’явлення не пишався, то дано мені колючку в тіло – посланця сатани, – аби бити мене в обличчя, щоб я не величався. Задля цього тричі благав Господа, щоб він відступився від мене, та Він сказав мені: Досить тобі Моєї благодаті, адже [Моя] сила виявляється в немочі! Тому краще радо буду хвалитися своїми немочами, щоб оселилася в мені сила Христа. Через це радію в немочах, у клопотах, у нестатках, у вигнаннях та утисках за Христа, бо коли я немічний, – тоді я сильний» (2 Коринтян 12:7-10).

«Допоможи мені побачити кожну втрату чи розчарування, кожен момент самотності, кожну нездійснену мрію чи бажання і кожне підтвердження моєї слабкості як можливість пам'ятати про Твою силу, надію і спокій, які Ти придбав для мене кров'ю Твого Сина, і насолоджуватись усім тим, що Ти придбав. Нагадай мені, що Ти даєш усе це, кожну частинку цього у всьому мені на благо».

6. Пошли мені людей, які потрібні мені, щоб іти за Тобою

«Він і поставив одних апостолами, інших пророками, ще інших благовісниками, а тих – пастирями та вчителями, щоби приготувати святих для справи служіння, для збудування Христового тіла, аж поки всі досягнемо єдності віри й пізнання Божого Сина, досконалого змужніння, міри зрілості – повноти Христа; щоб ми не були більше малими дітьми, які хитаються і захоплюються всяким вітром вчення, людською підступністю, лукавством, що вводить в оману, а щоб ми в любові були правдомовні, щоб у всьому досягли зросту Того, Хто є Голова, – Христа. Від Нього – все тіло, складене і надійно сполучене різними зв’язками в міру дії кожного окремого члена тіла, зростає на збудування самого себе в любові» (Ефесян 4:11–16).

«Оточуй мене людьми, які люблять мене і які люблять Тебе більше, ніж вони люблять мене, особливо в той час, поки я живу сам. Відкрий мені деякі речі про мене через їхні очі, їхню віру та зрілість і через їхні слова. Зроби мене здоровішим, ефективнішим членом помісної церкви. Дай мені глибоке бажання служити церкві всіма можливими для мене шляхами. Позбав мене від сліпоти та зосередженості на самому собі, які викликає ізоляція».

7. Захисти мене від того, щоб робити роботу своїм богом, поки я чекаю на шлюб

«Що тільки робите, робіть від душі, наче для Господа, а не для людей. Знайте, що від Господа одержите нагороду – спадщину, адже служите Господу Христові!» (Колосян 3:23-24)

«Допоможи мені бачити будь-який успіх чи прогрес як свідчення Твоєї благодаті і відверни мене від любові до грошей чи до людського схвалення. Звільни мене від тиранії списку справ на сьогодні і прийми кожне завдання, кожну зустріч, кожну рутинну роботу та кожен проєкт як акт поклоніння».

8. Бережи мене від пристосування до оточуючого світу і роби мене більш схожим на Ісуса

«Молюся про те, щоб ваша любов все більше й більше зростала в пізнанні та в усякому досвіді, щоб ви досліджували все краще та були чисті й бездоганні в день Христа, сповнені плодами праведності через Ісуса Христа – для Божої слави та похвали» (Филип'ян 1:9–11).

«Заверши роботу, яку Ти почав усередині мене і через мене, роблячи мене трохи більше схожим на Ісуса з кожним днем. Захисти мене, щоб я не робив нічого, що змусить смерть Ісуса виглядати дешевою або безглуздою. Споряди мене так, щоб я більше і більше думав, говорив і діяв як людина, за спасіння якої була заплачена найвища ціна і якій була довірена найпрекрасніша новина з тих, які цей світ коли-небудь знав».

9. Якщо Ти покликав мене одружитися, допоможи мені по-іншому ходити на побачення

«Нічого не робіть наперекір чи з марнославства, але в покорі вважайте одне одного більшим за себе. Нехай кожний дбає не про себе, а про інших. Плекайте в собі ті самі думки, що й у Христі Ісусі. Він, маючи Божу природу, не вважав посяганням бути рівним Богові, але понизив Самого Себе, прийнявши образ раба, постав у подобі людини і з вигляду був як людина; Він упокорив Себе, був слухняним аж до смерті, й до смерті хресної» (Филип'ян 2:3–8).

«Якщо ти хочеш, щоб я одружився, підготуй мене, щоб я любив мою дружину з тією любов'ю та благодаттю, які Ти показав мені через Ісуса та Його хрест. Дай мені ясність у побаченнях і захисти мене від усякої нечистоти. Нехай терпіння, самовідданість і смирення будуть рисами всіх взаємин — кожного побачення, кожної розмови, кожного кроку вперед чи назад.

У кожному моєму кроці до шлюбу роби для мене більшим і яснішим те, що Ти Бог, і що я належу Тобі».

Автор — Маршал Сігал / © 2016 Desiring God Foundation. Website: desiringGod.org
Переклад — Інна Фурман для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 26.07. Спасибо!