Найбільший секрет молитви, що я дізнався

Найбільший секрет молитви, що я дізнався

На русском языке читайте здесь — Величайший секрет молитвы, который я узнал.

Я ніколи не зможу забути, як кілька років тому сидів в аеропорту Орландо, і раптом почув досить незвичне оголошення через систему оповіщення. Чоловічий голос сказав: «Джордж Мюллер. Джордж Мюллер. Будь ласка, підійдіть до стійки реєстрації, щоб отримати повідомлення».

Джордж Мюллер? Гадаю, в аеропорту на той час і справді знаходилася людина з таким ім'ям. Але я не міг в той момент не думати про відомого в історії Джорджа Мюллера, відважного християнського лідера з Англії, який помер у 1898 році. У мене була його біографія, але я вже досить давно її не читав.

У той момент я відчув, ніби Дух Святий поплескав мене по плечу. Бог використав те оголошення, щоб нагадати мені і повернути мене до перечитання історії життя Мюллера.

Він жив життям, про яке нам сьогодні потрібно пам'ятати.

Перш за все Мюллер відомий своєю роботою із дітьми-сиротами. Протягом свого життя він дбав більше ніж про 10 тисяч сиріт, яких годував — проте, ніколи і ні в кого не просив на це грошей. Він довіряв Богові щодо коштів, аби нагодувати всіх тих дітей. Він також виявив достатньо віри, щоб упродовж усього свого життя заснувати 117 християнських шкіл.

Також Джордж Мюллер був дивовижним проповідником. У 70 років він почав місіонерський шлях довжиною в 17 років, який привів його з Англії до інших частин Європи, до Канади та Сполучених Штатів, а потім назад до Європи, і знову до Сполучених Штатів. Згодом до Єгипту, Росії, Індії та Китаю, Японії, Австралії і знову до Європи. У часи, коли ще не було літаків, він пройшов шлях понад 200 тисяч миль і проповідував євангелію англійською, французькою та німецькою мовами.

Все ж найбільша спадщина Мюллера була в тому, що він робив на колінах, коли його ніхто не чув. Він сподівався, що Бог відповість на його молитви. Саме тому він вів молитовні щоденники, в яких записав більш як 50 тисяч відповідей на молитви. Він стверджував, що 30 тисяч із тих відповідей прийшли того ж дня чи тієї ж години, коли він молився про них!

Підраховано, що Мюллер зібрав понад півмільярда доларів (у перерахунку на сьогоднішню валюту), щоб виконати працю свого служіння. І всі ці гроші прийшли як та сама відповідь на молитву. Щодо свого успіху в молитві, він сказав: «Радість, яку дають відповіді на молитву, неможливо описати; і стимул, який вони дають духовному життю, надзвичайно великий».

Як Мюллер отримав стільки відповідей на свої молитви? У чому полягав його секрет? Він писав, що протягом багатьох років щосили намагався молитися, і його розум часто блукав. Але потім він навчився приходити до Бога як до Батька та Друга, і міг говорити з Богом про те, що він дізнався у Біблії.

Результатом цього стала глибока близькість зі Святим Духом. Це призвело Мюллера до того, що він став ділитися з Богом своїми потребами і швидко дізнався, що Бог палко бажав і був готовий відповісти йому. Благословення почали приходити у його життя — достатньою мірою, щоб заповнити блокноти дивовижними відповідями. Що більше відповідей він отримував, то ще з більшим бажанням він прагнув молитися.

Його молитовне життя змінилося. Воно перетворилася з механічної релігійної рутини на захоплюючу пригоду.

Чи хотіли б і ви відчувати цю радість молитви? Нещодавно я почав поглиблене вивчення книги Псалмів. Я багато разів читав псалми, але цього разу я був вражений тим, скільки разів у цій частині Біблії зустрічається слово «відповідь».

Наш Бог – це Бог, Який чує та відповідає. Він відповідає, коли ми волаємо до Нього. Давид сказав:

«Голосом своїм я кличу до Господа, і Він відповідає мені зі Своєї святої гори» (Псалом 3:5).

«Я кличу до Тебе, бо відповіси мені, Боже» (Псалом 17:6).

«Тому що на Тебе, Господи, я покладаю надію, – Ти, Господи, Боже мій, відповіси!» (Псалом 38:16).

Слово «відповідь» з'являється у псалмах 27 разів. Бог не ігнорує нас. Він слухає! Він чекає, що ми поділимося з Ним своїми труднощами та потребами. Він завжди готовий виявити Свою доброту. І навіть у найгірші наші дні ми можемо отримувати відповідь на свою молитву. У Псалмі 85:7 говориться: «У день свого горя до Тебе волатиму, бо Ти відізвешся до мене».

Ви можете почувати себе далеко від Бога. У вас може виникнути спокуса вважати, що Бог відмовився від вас через ваші невдачі. Або, можливо, молитва, якою ви молитеся, стала всього лише нудною рутиною. Поверніться до Псалмів і самі дізнайтеся про таємницю Джорджа Мюллера. Ви так само можете переживати пригоду у молитві.

Я почав вести свій особистий журнал із відповідями на молитви і вже веду запис чудес. Я заохочую вас зробити так само. Не припиняйте свої молитви, не зупиняйтеся в них. Не соромтесь приносити свої потреби — сміливо приходьте до Господа і принесіть свої прохання. Наважтеся стати Джорджем Мюллером сучасного покоління.

Автор — Джей Лі Грейді / mycharisma.com
Переклад — Владислав Дерда для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 27.04. Спасибо!