Найнебезпечніша молитва в Біблії

Найнебезпечніша молитва в Біблії

На русском языке читайте здесь — Самая опасная молитва в Библии.

Більше 19 років тому я опинився біля церковного вівтаря у місті Орландо, штат Флорида. Бог говорив зі мною про те, щоб я залишив зону комфорту. У мене була чудова робота з хорошими пільгами і привілеями, але я відчував себе таким, що духовно не відбувся. Я знав, що попереду на мене чекала дивовижна пригода, але серйозно обмежив свій послух.

Коли я схилив голову на килим у тій церкві, то зрозумів, що Богу потрібна моя беззастережна покора. Він хотів, щоб я помахав білим прапором. Я знав, що маю сказати, але було так складно сформулювати це словами. Нарешті я видавив їх із себе. Я сказав те ж саме, про що пророк Ісая молився давно: «Ось я, пошли Ти мене!» (Ісая 6:8).

Це те, що я називаю небезпечною молитвою. Вона має бути промаркована знаком «УВАГА!»

Я вірю, що коли ви вимовляєте ці прості слова, Небеса роблять миттєве фото а-ля Polaroid, де ви з піднятими руками, і починається дивовижний процес. Бог наближається до нас, щоб зруйнувати страхи та знищити егоїзм. Потім Він дає нам святу сміливість говорити про те, що ми боялися сказати.

Коли я молився цією молитвою 1998-го року, в ту ж мить, поки я ще був на підлозі, у мене було видіння. Я побачив море африканських облич. Я знав, що поїду до Африки, хоч і був наляканий до смерті. Я гадки не мав, як я туди дістануся, що говоритиму чи хто заплатить за поїздку. Тому я насилу проковтнув слину і ще раз помолився: «Ось я, пошли мене!»

Менш ніж через два роки я опинився на величезній сцені спорт-арени міста Порт-Харкорт у Нігерії і проповідував семи тисячам пасторів. Я не отримав жодного задоволення від вибоїстого польоту через Сахару, мої коліна тремтіли, коли я проповідував, здавалося, що мене просто виштовхнули на карачки.

Але, хоч я й був у жаху, мій страх змішувався з неймовірною радістю. Господь подолав мій опір і Він використав мене. Після тієї подорожі, я працював у більш ніж 30 країнах. Цього тижня я був у Малайзії та Сінгапурі, просто тому, що молився небезпечною молитвою.

Благодать настільки дивовижна. Бог не лише дає нам силу служити Йому; Він закладає в нас бажання віддатись Його волі, навіть якщо ми боїмося наслідків. Це те, що апостол Павло описував, коли сказав: «Бо то Бог викликає в вас і хотіння, і чин за доброю волею Своєю» (Филип’янам 2:13).

Бог має надприродний спосіб ввести нас у послух і покірність. Наше тіло може протестувати; страхи можуть паралізувати нас. Але, зрештою, якщо ми просто піднімемо руки на знак покори, благодать візьме гору. Він дає нам владу, силу та добре серце. І результати виявляються надприродними, бо в нас працює сам Бог.

Ісус навчав учнів розвивати цей добровільний дух і молитися такою небезпечною молитвою. Він сказав їм: «Хоч жниво велике, та робітників мало; тож благайте Господаря жнива, щоб робітників вислав на жниво Своє» (Луки 10:2).

Це те, що я називаю «трюковою молитвою»: ви молитеся на свій страх та ризик. Коли ми просимо Господа відправити робітників на Його поля, то молимося ось про що: «Ось я, Господь. Відправ Майка чи Чака, чи Барбару». Але пан жнив, швидше за все, поплескає тебе по плечу і скаже: «А як щодо тебе?»

Церква розвивалася протягом всієї історії через людей, які підкорилися Богу. Одним із них був хоробрий Девід Брейнерд (1718—1747) — місіонер серед американських індіанців під час Першого Великого Пробудження. Хоча він помер від туберкульозу у віці 29 років, його спадщина повної посвяти все ще живе в щоденнику, опублікованому його другом Джонатаном Едвардсом.

Брейнерд записав цю дуже небезпечну молитву у своєму щоденнику:

«Ось я, пошли мене. Пошли мене до країв землі, відправ мене до грубих, диких язичників з пустелі, пішли мене подалі від усього, що називається комфортом на землі. Пішли мене навіть до самої смерті, якщо буде потрібно, але в служінні Тобі, і щоб просувалося і поширювалося Твоє Царство».

Ми рідко чуємо такі молитви сьогодні. Пристрасть Брейнерда сьогодні вважалася б політично-некоректним фанатизмом. Ми не заохочуємо самопожертву; ми маємо нову Євангелію самореалізації. Ми не говоримо про те, щоб нести тягар за людей, що заблукали. Ми самі губимося у нашому зручному матеріалізмі.

Цікаво, що сталося б, якби всі ми щиро молилися молитвою Ісаї. Якби ви підняли руки і залишили всі страхи, турботи, виправдання, відмовки, обмеження та умови на небесному вівтарі і запропонували б Богу використовувати ваше життя будь-яким чином, як Він того захоче.

Я пропоную вам ризикнути. Помоліться небезпечною молитвою і дивіться, як Бог використовуватиме вас.

Автор — Дж. Лі Грейді / leegrady.com
Переклад — Олена Бочковська для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 19.06. Спасибо!