Найнепристойніші речі, які люди роблять у церкві

Найнепристойніші речі, які люди роблять у церкві

На русском языке читайте здесь — Самые неприличные вещи, которые люди делают в церкви.

Мене вже не турбує дзвінок телефона під час церковного служіння. Ласкаво просимо у ХХІ століття! Але нещодавно я був шокований, коли почув дуже гучний рингтон під час своєї проповіді, і жінка, що сиділа у другому ряду, дістала телефон із сумочки і почала розмовляти так, ніби вона сидить у перукарні.

Цей випадок підштовхнув мене попросити друзів розповісти свої історії нетактовності у церкві. Моє запитання викликало просто лавину невдоволення шурхотливими обгортками цукерок, ногами, що погано пахнуть (так, деякі знімають взуття під час служіння), некерованими дітьми, святими, які сьорбають каву, та парафіянами, які намагаються закінчити речення пастора під час проповіді.

Систематизуючи відповіді, я склав наступний список найбезтактніших вчинків людей у церкві:

  • Розмови під час служіння
  • Текстові повідомлення, сидіння в інтернеті та відеоігри
  • Сон — і навіть хропіння! — під час проповіді
  • Зрізання нігтів на руках чи ногах під час служіння (я був здивований, скільки людей згадали це! Одна людина розповідала, що їхній церковний звукорежисер регулярно зрізує нігті саме під час проповіді, і цей звук посилюється динаміком)
  • Відповіді на телефонні дзвінки
  • Фарбування нігтів під час служіння (покривають трьома шарами лаку, між іншим!)
  • Поїдання картопляних чіпсів під час проповіді
  • Гра в слова під час поклоніння
  • Дозвіл дітям безперервно плакати
  • Продаж продукції Avon
  • Гучне жування жуйки (один мій друг з Пуерто-Ріко говорив, що його особливо дратують люди, які «жують жуйку, як корови»)
  • Публічна демонстрація близьких шлюбних взаємин (одна людина скаржилася на чоловіка та дружину, які любили масажувати один одному спину під час поклоніння)

Це найпоширеніші відповіді. Інші пункти включали:

  1. «Штовхати людей на підлогу під час молитви за них»
  2. «Їсти смажену курку на лаві і залишати кістки там же»
  3. «Брати здачу з таці для пожертв»
  4. «Лаятись у церкві» (я не питав подробиць)
  5. «Чистити зуби ниткою під час проповіді»

І коли я міркував над цими відповідями, то задумався про те, що Бог вважає непристойним?

Не думаю, що діти, які плачуть, дратують Бога. І не вважаю, що Бог ображається, коли чоловік та дружина почуваються комфортно у церкві. І, звичайно ж, Він співчуває тим, чий маленький сечовий міхур змушує їх бігати в туалет частіше, ніж решта.

Декому з нас слід зрозуміти і покрити благодаттю тих, хто запізнюється і хто чистить зуби, невгамовних дітей, міленіалів, які люблять гарну каву, молодих матусь з немовлятами та людей, які змушені працювати до першої години ночі.

Але коли я читаю Біблію, мені очевидно, що Бог не любить, коли люди відмовляються зосередити свою увагу на Ньому, коли Він говорить. Він закликає нас слухати. Мойсей говорив Ізраїльтянам, що вони будуть благословенні, якщо слухатимуть Божі заповіді (Повторення Закону 11:27). Соломон сказав, що, входячи до Божого дому, ми повинні «прийти, щоб послухати, це краще за жертву безглуздих, бо не знають нічого вони, окрім чинення зла!» (Екклезіяст 4:17).

Ой!

Ісая сказав, що Бог пробудив його «щоб слухав, подібно до учнів» (Ісаія 50:4), в той час, як Єремія засуджував Ізраїль за те, що вони «не послухали, й вуха свого не схилили» (Єремія 17:23). І коли Ісус перетворився на славу, Батько проголосив: «Його слухайте» (Луки 9:35). Ми не можемо догодити Богу або бути Його послідовниками, якщо не слухаємо.

І все ж сьогодні ми живемо в розсіяній культурі. Ми — багатозадачні люди, які страждають від недосипання. Ми щось шукаємо в інтернеті під час перегляду телевізора; ми набираємо повідомлення за кермом; пишемо у Твітер під час роботи; ми відповідаємо під час розмови з друзями. Дехто примудряється стикатися один з одним на вулиці, тому що вони так зайняті пошуком чогось у гуглі, що не помічають такого ж розсіяного гуглера, що йде прямо на них.

Ми так зосереджені на всьому, що не можемо зосередитись ні на чому. Я іноді замислююся — а чи не перезавантажують фаст-фуд, газовані напої, фільми, смартфони та цілодобові новини наш мозок настільки, що ми більше не здатні концентрувати нашу увагу?

Я не протестую проти технологій. Але ми можемо втратити мистецтво учнівства, якщо не відновимо звичку уважно слухати. Це означає, що коли ми приходимо до церкви, то повинні не просто відключити телефони, але й відкинути абсолютно все, здатне відволікти нас, щоб ми могли зосередитися на тому, що нам говорить Бог через проповідника, пісні поклоніння, молитви і тихий, ніжний голос Святого Духа.

Будь ласка, не будьте неввічливими з Богом. Не треба просто ходити до церкви. Приходьте та слухайте Слово Боже. Не говоріть, не переписуйтесь, не відповідайте на дзвінки, коли Він говорить. Слухайте так, наче від цього залежить ваше життя.

Автор — Дж. Лі Грейді / mycharisma.com
Переклад — Олена Бочковська для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 27.04. Спасибо!