Псалом 15: допомога в пошуці унікального Божого шляху для вашого життя

Псалом 15: допомога в пошуці унікального Божого шляху для вашого життя

На русском языке читайте здесь — Псалом 15: помощь в поиске уникального Божьего пути для вашей жизни.

День мого весілля був найбільш гіркувато-солодким днем в моєму житті. Того ранку ми з батьками насолоджувались прощальним сніданком. Я хвилювалась з приводу весілля, і поки у розмові з батьками у мене навертались сльози на очах, мама допомагала мені поглянути на наступний крок на шляху, який мене очікував. Я знала, що Бог вибрав Тіма в якості мого чоловіка, я була щаслива і в той же час моє серце було стривожене через цю визначну подію. Але я також знала, що, якщо я вийду заміж за Тіма, то назавжди залишу свою сім’ю і свій дім.

Ми переїжджали в Бостон, а згодом в Вірджинію. Я хотіла вийти заміж за Тіма, але не хотіла залишати свою сім’ю в Колорадо.

Того ранку моя мама передала мені мудрість, яка змінила моє життя: «Найщасливіше місце на землі — Центр Божої волі. Ти будеш щасливішою з Тімом, ніж була б, якби залишилась зі мною і татом».

Чи здогадувалась я, що готує для мене доля? Що несе для мене цей день? Ні! Але я знала, що Бог вже приготував шлях для мене, що в Нього є план на моє життя, і я хотіла всього з того, що Він приготував мені. Кращого варіанту для мене просто не існувало. Але потрібно було зробити наступний крок: піти до церкви, одягнути весільну сукню і пройтися під вінець з моїм татусем. Крок за кроком Божий шлях для мого життя розвертався перед моїми очима. Навіть після 30 років шлюбу все це залишається вірним.

Довірити своє життя Богу! Це так важливо, адже якщо ми віримо, що Бог приготував для нас шлях, то ми можемо запитати про нього, і не сумніватись, що Він приведе нас в правильне місце. Якщо нам здається, що Бог явив нам Свою волю, то ми повинні слідувати їй. Хіба ми щось втратимо? Його воля – найкращий з можливих варіантів для нас. Якщо ми втратимо курс, Бог покаже нам вірний напрямок. Він обіцяє нас вести, та, якщо треба — перенаправляти. Повторення Закону 30:15-18 проводить чітку лінію між дорогами життя і смерті. Ми знову і знову можем переконатись в тому, як співчутливо, сильно та вірно Бог любить Свій народ. Він дає нам чітко зрозуміти, який кінець тих доріг, які перед нами — життя чи смерть, і тоді зміцнює наші стопи, щоб наші кроки не хиталися.

Бог так конкретно і зрозуміло дає побачити образ нашого життєвого шляху через призму Свого Слова, що це дає мені наснаги впевнено рухатись до цілей, які Він ставить переді мною. Христос каже: «щоб радість Моя була в вас, і щоб повна була ваша радість!» Це означає бути повністю наповненими радістю. Зрештою, чи може бути щось краще, ніж близькість з Богом? Любов Бога пов’язує Його з нами. Він не окремо від нас. Псалом 15:11 — «Дорогу життя Ти покажеш мені: радість велика з Тобою, блаженство в правиці Твоїй навіки» — містить три неймовірно сильні обітниці та чіткі інструкції:

  1. Бог показує нам дорогу життя.
  2. У Його присутності ми знайдемо повноту радості.
  3. Наше ходіння з Ним завжди приноситиме нам величезну насолоду.

Коли ми помічаємо Божу руку в своєму житті і маємо близьке спілкування з Ним, то маємо відвагу продовжувати наш рух по цій життєвій дорозі. Господь зробить нас успішними у всьому, що ми робимо, коли ми будем слухатись голосу Його, Бога свого, дотримуватись і слідувати Його постановам. Бог, у Своїй мудрості, часто показує нам лише один пазл Свого плану; і цього достатньо, щоб укріпити наш дух. Ідучи по слідам Христа, ми ніколи не заблукаємо, але зміцнимо нашу впевненість в Ньому.

Якби ми могли бачити всю картину нашого життєвого шляху, наша увага не була б зосереджена на одному лиш кроці попереду і нашій постійній залежності від послуху Божому керівництву. Ця мудрість, як і раніше, важлива в розумінні прийняття рішень. Можливо, я не завжди знаю Божу волю для мого життя, але я знаю, що завжди буду щасливіша з Господом, аніж у пошуках сенсу життя і тих кроків, які мені ще треба зробити. Найкращий спосіб досягти успіху — бути уважними, слухати, слідувати за Ним і рухатись далі. Ось чому цей вірш із 15-го Псалму є орієнтиром для мого життя.

Автор — Ліза Робертсон / mycharisma.com
Переклад — Вікторія Кучурян для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 26.07. Спасибо!