Шість молитов, на які Бог завжди відповідає

Шість молитов, на які Бог завжди відповідає

На русском языке читайте здесь — Шесть молитв, на которые Бог всегда отвечает.

(Вільно володієте українською мовою? Маєте бажання на волонтерських засадах служити в перекладі матеріалів з російської на українську? Будь ласка, напишіть нам — al.fishman@gmail.com)

Якщо ви схожі на мене, то скоріш за все ви терпите поразку в молитовному житті частіше, ніж в будь-якій іншій сфері. Чому так? Розмова з Богом, Який вибрав, врятував і підтримує нас, повинна бути найбільш природньою і захоплюючою, чи не так? Авжеж, але частіше всього це не так.

Ми знаємо, що потрібно молитися частіше. Внутрішнє відчуття провини нагадує про це. Але давайте будемо чесними: ми не хочемо молитися частіше і насправді не впевнені в тому, що повинні. Чому? Можливо, в реальності ми не розуміємо, що таке молитва, або схильні забувати про це.

Дозвольте Богу говорити першим

Коли справа стосується молитви, найважливіше — дозволити Богу говорити першим. Найчастіше наш підхід до молитви (як і сама молитва на практиці) – це поєднання банальностей, релігії і основних біблійних істин, а не ретельне біблійне вчення з тлумаченнями. Якщо ми подивимося, що саме Біблія вчить нас про молитву, то виявимо, що все на диво просто: молитва – це прохання до Бога про те, щоб Він здійснив те, що обіцяв зробити через Христа.

Віддайте всі свої потреби

Сенс Євангелія в тому, що у нас немає нічого, що ми могли б принести Богу. Молитва, яка стала для нас можливою завдяки Євангелію, працює так само. Бог дає нам, ми нічого не даємо Йому. Ми просимо – Він дає. Молитва визначається тим, що Він здійснив в нас і для нас, і тим, що Він здійснить в нас и для нас.

Ісус вчить нас молитися і вільно відкривати бажання свого сердца Батьку:

«І Я вам кажу: просіть, і буде вам дано, шукайте і знайдете, стукайте і відчинять вам! Бо кожен, хто просить одержує, хто шукає знаходить, а тому, хто стукає відчинять» (Лук. 11:9-10).

Ми можемо просити все, що хочемо, знаючи, що Бог не бажає нам зла, а тільки добра (Лук. 11:11-13). Апостол Петро умовляє нас: «Всі турботи ваші покладіть на Нього, тому що Він піклується про вас» (1 Пет. 5:7) – всі ваші турботи, навіть повсякденні і матеріальні. Не бійтесь просити Його про що-небудь і не приховуйте від Нього свої тяжби.

Шість молитов

Якщо говорити про молитву, то наші повсякденні потреби – це не ті потреби, про які говорить Новий Завіт. І хоча Святе Письмо спонукає нас молитися про все, в той же час Бог чітко закликає нас зосередити та сфокусувати увагу на своєму молитовному житті. Бог чує і відповідає на кожну нашу молитву, але є декілька таких, на які Він завжди говорить «Так». Це ті молитви, які прямо направлені на виконання Божих обіцянок. Бог завжди відповість «Так», якщо ми просимо Його здійснити щось по Його Слову. Я виділив для себе минимум шість молитв, на які Бог відповідає завжди:

1. Прослався через мене

«Бо пізнанням Господньої слави наповнена буде земля, як море вода покриває» (Ав. 2:14).

2. Пробач мене

«Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, т а очистити нас від неправди всілякої» (1 Ів. 1:9).

3. Відкрий мені більше Себе

«Бо це ось отой Заповіт, що його по цих днях складу з домом Ізраїля, каже Господь: Дам Закона Свого в середину їхню, і на їхньому серці його напишу, і Я стану їм Богом, вони ж Мені будуть народом! І більше не будуть навчати вони один одного, і брат свого брата, говорячи: Пізнайте Господа! Бо всі будуть знати Мене, від малого їхнього й аж до великого їхнього, каже Господь, бо їхню провину прощу, і не буду вже згадувати їм гріха» (Єрем. 31:33-34).

4. Даруй мені мудрість

«А якщо кому з вас не стачає мудрости, нехай просить від Бога, що всім дає просто, та не докоряє, і буде вона йому дана» (Якова 1:5).

5. Допоможи мені бути слухняним Тобі

«...Отож, мої любі, як ви завжди слухняні були не тільки в моїй присутності, але значно більше тепер, у моїй відсутності, зо страхом і тремтінням виконуйте своє спасіння. Бо то Бог викликає в вас і хотіння, і чин за доброю волею Своєю» (Філ. 2:12-13).

6. Донеси Твоє Євангеліє тим, хто гине

«І проповідана буде ця Євангелія Царства по цілому світові, на свідоцтво народам усім. І тоді прийде кінець» (Мтв. 24:14).

Звідки ми знаємо, що Бог відповість на ці шість молитв? Нам це відомо з того, що вони підсумовують все те, що Бог обіцяв через Євангеліє. Це те, що Він безсумнівно зробить.

Готовий відповісти

Якщо ми хочемо рости і досягати зрілості в молитві, не потрібно встановлювати таймер. Не потрібно вчитися новим прийомам або будувати молитовний будиночок в лісі. Що нам дійсно потрібно, так це робитися краще в ролі запитувачів. Необхідно усвідомити, що всі ми переживаємо нещастя поза благодаттю, чоловіки і жінки, нужденні в Господі кожний крок в кожному дні. Ми всі зазнаємо аварії в своєму житті, якщо Бог не втрутиться.

Євангеліє каже: «Ти слабкий і грішний, не довершений і нужденний – але Господь сильний, милостивий і добрий – і готовий відповісти». Попросіть Його здійснити те, що Він вже пообіцяв зробити для вас. І продовжуйте молитися до тих пір, поки не настане такий день, коли не потрібно вже буде молитися здалеку, тому що ми побачимо свого великого Забезпечувача і Царя особисто!

Автор — ​Гері Міллар / © 2018 Desiring God Foundation. Website: desiringGod.org
Переклад — Анастасія Божеску для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 27.04. Спасибо!