10 ознак незціленого серця

10 ознак незціленого серця

На русском языке читайте здесь — 10 признаков неисцелённого сердца.

За більш ніж двадцятирічну практику служіння я зустрічала багато людей, які носять свої рани протягом багатьох років і «не бажають утішитися». Для того, щоб отримати зцілення, потрібно «оголити» свою рану і довірити її агенту зцілення. Можливо, це один із найважчих кроків — показати свою абсолютну беззахисність і глибоку потребу.

Перелічені далі десять симптомів незціленого серця допоможуть тобі встановити ступінь і глибину захованої рани. Зцілення ж її залежить від того, наскільки ти побажаєш бути зціленим.

10 ознак незціленого серця

1. Усі слова, інструкції та зауваження ви сприймаєте, як випад проти вас або як особисте приниження.

2. Ви відчуваєте себе незахищеним (-ою), приниженим (-ою), відкинутим (-ою) і невизнаним (-ою).

3. Ви нездатні відсунути вбік свої почуття заради інтересу людини, яка перебуває у важкій ситуації. Ви все одно ображаєтеся і реагуєте болісно.

4. У момент служіння або допомоги іншій людині ви очікуєте вдячності.

5. Ви постійно підкреслюєте зроблене вами для інших і те, як вони це не оцінили. Ви думаєте і говорите про те, скільки ви пожертвували (жертвуєте) заради когось, а натомість нічого не отримали.

6. Ви знову і знову розповідаєте те, як вас образили в минулому або про те, як вас зрадили / використовували / обділили близькі люди.

7. У сім'ї, у церкві, на роботі тощо ви відчуваєте, що весь світ проти вас.

8. Ви віддаєте перевагу самотності, всілякими силами намагаєтеся уникнути товариства інших людей.

9. Ви боїтеся висловлювати свою думку, щоб вас не критикували.

10. Більшість часу вам сумно і хочеться плакати через те, яке несправедливе до вас життя.

Чи бачите ви ці симптоми в собі? Можливо, ви можете щось додати до списку симптомів з особистого досвіду?

Кажуть, час лікує. Це неправда. Час НЕ ЗДАТНИЙ лікувати. Скоріше, навпаки, що довше і глибше ховається біль, то небезпечнішим і найбільш руйнівним він стає. Час лукаво минає, закочуючи рану під «товсті шари цементу». Серце черствіє по відношенню до інших, а по відношенню до себе приймає статус жертви і приреченості. Час НЕ ЛІКУЄ! Лікує Батьківське прийняття у Христі Ісусі та Дух Божий через істину Слова Божого!

«Він зцілює розбитих серцем, і лікує скорботи їхні» (Пс. 146:3)

«Дух Господа Бога на Мені, бо Господь помазав Мене благовістити вбогим, послав Мене зцілювати розбитих серцем, проповідувати полоненим визволення, а в'язням — відкриття в'язниці...» (Іс. 61:1)

— Для того, щоб серце стало цілісним, зціленим, не можна ігнорувати і прикидатися, що нічого не сталося. Навпаки, важливо визнати свою рану, визначити її природу: «Господи, мене відкинули мої батьки», «Мене зрадив мій близький друг» тощо. «Мені дуже боляче. У результаті болю я заподіяв (-ла) біль іншим. Прости мене, як і я прощаю свого кривдника».

Дякуй Богові за жертву Ісуса Христа і за те, що Він тебе прийняв. «Тому приймайте один одного, як і Христос прийняв вас на славу Божу» (Римлян 15:7). Прийняття Богом приносить цілісність пораненому серцю. Ти — не сирота, ти не покинутий. Ти прийнятий Всевишнім. Ти — син. Ти — дочка. Прийнятість у Христі зробить тебе здатним приймати інших, навіть тих, хто тебе відкидає. Ти будеш цілісним і не потребуватимеш схвалення інших.

— Перебувай у Слові Божому. Саме таким чином твоє кам'яне серце ставатиме серцем з плоті і Божі закони писатимуться на його скрижалях. Твоя чаша буде сповнена. Стріли лукавого не будуть розбивати тебе на шматки знову і знову, бо ти приймеш від Його повноти.

Молися. Виливай своє серце перед Богом. Виливай доти, доки не отримаєш прикрасу замість попелу. Пам'ятай, що лише в Його присутності — повнота радості.

— Служи в зібранні та поза ним. Таким чином ти постійно будеш переживати оновлюючу Божу благодать.

«Над усе, що лише стережеться, серце своє стережи, бо з нього походить життя» (Притчі 4:23).

Автор — Валентина Невмержицька
Переклад — Ірина Жежерун для ieshua.org

Валентина Невмержицька — магістр богослов'я, місіонерка, дружина Люїса Сервантеса, пастора месіанського служіння «Ministerio Internacional Casa de Santidad — Beit Kodesh» у м. Канкун, Мексика. Ви можете знайти її у Facebook і Youtube.

Пожертвовать

Последнее: 26.07. Спасибо!