12 обіцянок за наполегливість у читанні Біблії

12 обіцянок за наполегливість у читанні Біблії

На русском языке читайте здесь — 12 обещаний за настойчивость в чтении Библии.

Як християни ми знаємо, що без регулярного отримання Божого слова наша віра стане млявою, поверхневою і слабкою. І все ж, як часто ми нехтуємо дорогоцінним даром Божого слова в нашому повсякденному житті.

Цей простий список покликаний допомогти спонукати душі, які схильні блукати, побачити, що посвята себе Божому слову завжди варта того — єдиний аргумент проти того, що періодично ви можете переживати спокусу здатися.

1. Біблія дає нам можливість знати і любити Ісуса більше

«Вивчайте Писання, бо ви думаєте, що через них матимете життя вічне, а вони свідчать про Мене» (Іоанна 5:39).

Біблія не є остаточною точкою. Ісус, втілене слово Боже, є такою. Але Біблія — це місце, перебуваючи в якому, ми достеменно знаємо, що ми можемо побачити Христа і насолоджуватися Ним щодня. Старозавітні писання обіцяють Його і вказують на Нього. Євангелія показують нам Його служіння тут на землі, що веде до Його смерті та воскресіння. Писання показують нам роботу, яку Він продовжує робити за допомогою Свого Духа через Свою Церкву, яка є Його тілом.

Немає нічого і нікого ціннішого для вас, ніж Ісус, і ви, швидше за все, ніде так не зустрінете Його, як у цій Книзі.

2. Біблія дає нам надію на Бога, незалежно від того, що відбувається в нашому житті

«А все, що давніше написане, написане нам на науку, щоб терпінням і потіхою з Писання ми мали надію» (Римлян 15:4).

Біблія — основа під нашими ногами, яка дає нам підбадьорення, коли нам необхідно, як і раніше, перебувати в надії на Христа за часів депресії та страждання. У нас є Бог, який написав Книгу, так щоб ми могли бути людьми з надією. Ми повинні скористатися перевагою цього дорогоцінного дару.

3. Біблія веде нас до вищого щастя в Бозі

«Блажен муж, що за радою несправедливих не ходить, і не стоїть на дорозі грішних, і не сидить на сидінні злоріків, та в Законі Господнім його насолода, і про Закон Його вдень та вночі він роздумує!» (Псалом 1:1-2)

Бог явив Себе у Своєму Слові. У Біблії відкрито шлях життя, який веде нас до «повноти радості» і «блаженства навіки» (Псалом 16:11).

Щастя, яке Біблія пропонує нам, є таким самим незмінним і надійним, як і Бог, який написав це і який Сам є нашим найбільшим Скарбом.

4. Біблія озброює нас, щоб убити наш гріх Духом Божим

«Якщо Духом умертвляєте діла тілесні, то живі будете» (Римлян 8:13)

«і меч Духа, який є словом Божим» (Ефесян 6:17)

Слово Боже — меч у руках Духа Божого. Меч призначений для того, щоб розбити гріх, який утримує нас від Бога. Меч проникає крізь кістку і кістковий мозок, щоб виявити наші серця. Очищені від гріха, ми можемо в більшій повноті бачити Христа і знайти більшу святість і щастя.

5. Читаючи Біблію, ми чуємо слово безпосередньо з вуст Бога всесвіту

«Усе Писання богонатхненне» (2 Тимофія 3:16)

Нехай ми ніколи не будемо нудьгувати, читаючи Біблію. Нехай ми ніколи не забуваємо, що всемогутній Бог усього всесвіту звертається безпосередньо до нас у ці моменти. Є, ймовірно, люди, яких ви дуже сильно бажаєте зустріти особисто. Ви ніколи не пропустили б можливість, якби вона була вам дана. Ви звільнили б свій розклад від чого завгодно, для того щоб бути з ними. Чи не повинен Бог всесвіту очолювати цей список? Ми зустрічаємося з Ним знову і знову в Його Слові, коли читаємо Біблію.

6. Біблія — безкоштовний курс про життя, що дав сам Бог

«Усе Писання... корисне для навчання» (2 Тимофія 3:16)

Якщо Бог говорить, і Його слово корисне для навчання, в такому разі, ми щодня можемо йти на заняття під керівництвом самого Бога. І це безкоштовно. Справді, Бог дав нам свій Дух, щоб навчити нас Своєї таємної і потаємної премудрості (1 Коринтян 2:7,10).

7. Біблія просвіщає нас у галузях, де нам потрібно зростати, тож ми можемо бути зміненими і сформованими в образ Христа

«А ми всі, відкритим обличчям, як у дзеркалі, дивлячись на славу Господню, преображаємось на той самий образ, від слави до слави, як від Господнього Духа» (2 Коринтян 3:18).

Так само як ми бачимо Ісуса в Його слові, ми будемо бачити і свою невідповідність. Ми побачимо гріх і області для зростання. Ісус — стандарт для перетворення і засіб перетворення. У той час, як ми бачимо Його, Святий Дух починає працювати, щоб перетворювати нас все більше і більше на Його образ і звільняти нас від дурних маленьких бажань та ідолів, якими ми задовольняємося.

8. Біблія озброює нас на добрі справи, які приносять славу нашому Богові

«Усе Писання богонатхненне... Нехай буде досконала Божа людина, до всякого доброго діла приготована» (2 Тимофія 3:16-17)

Біблія збуджує нас і споряджає нас на добрі справи, які чудово слугують прикрасою Євангелія. І, коли ми робимо ці добрі справи, інші бачать їх і віддають славу нашому Небесному Отцю (Матвія 5:16, Петра 2:12). Ми хочемо покладати наші життя для Його слави, і Бог дає нам керівництво для цієї великої справи у Своєму слові.

9. Біблія створює здорові та щасливі сім'ї та взаємини

«Діти, слухайтеся своїх батьків у Господі, бо цього вимагає справедливість... Батьки, не дратуйте дітей ваших, але виховуйте їх у вченні та настанові Господній» (Ефесян 6:1,4).

Ми не можемо знати, як і чому ми повинні коритися нашим батькам, принаймні в такий спосіб, який шанує Бога, якщо ми не знаємо Слово Боже. І ми не можемо знати, як виховувати наших дітей так, щоб вони пізнавали, любили й корилися Господу, якщо ми самі не знаємо Слово Його.

Сім'ї та церковні сім'ї будуть набагато здоровішими та щасливішими місцями, згідно з усіма згаданими вище причинами, якщо ми будемо людьми, просоченими Біблією.

10. Біблія оберігає нас від узгодження з цим світом

«І не узгоджуйтеся з віком цим, але преображайтеся оновленням розуму вашого, щоб вам пізнавати, що є воля Божа, добра, угодлива й досконала» (Римлян 12:2).

Світ бомбардує нас грішними і нерозумними спокусами. Світ кричить про підпорядкування його системам і методам. Ми відчайдушно потребуємо того, щоб бути людьми, які фіксують свій погляд на Ісусі та розмірковують над усіма Його словами, щоб ми були не співвіднесеними зі світом, а такими, що перетворюються, щоб бути більш схожими на Нього.

Якщо ви хочете бути звичайним і нічого не значущим, ігноруйте Слово і погоджуйтеся зі світом. Якщо ви хочете стати постійною відмінністю для світу, будьте перетвореними Божим Словом.

11. Біблія вчить нас молитися

«Хто відхиляє вухо своє від слухання закону, того й молитва — гидота» (Притчі 28:9).

Без Біблії наші молитви занадто легко пливуть за течією наших власних плотських і керованих гріхом скарг, бажань і саможалю. З Біблією ми можемо бачити реальність, бачити свій гріх, навіть бачити гріхи інших проти нас, і наближатися до престолу благодаті по допомогу, з глибокими і неминущими істинами, що лунають у наших вухах.

12. Біблія спонукає нас до щирого і здорового спілкування та підзвітності

«Будемо уважні один до одного, заохочуючи до любові та добрих справ» (Євреям 10:24)

Біблія допомагає нам у наших сім'ях і церквах, щоб зробити Божу славу — метою, гріх — ворогом, а наполегливість у нашій вірі — пріоритетом. Вона дає нам мужність і мудрість, щоб смиренно і в любові визнавати свої власні образи на інших і протистояти гріху одне в одному.

Нехай все ваше життя буде життям пошуку і прагнення знайти радість у Бозі, слухаючи самого Бога. Він вартий усіх зусиль.

Автор — Дейв Залегер / © 2016 Desiring God Foundation. Website: desiringGod.org
Переклад — Ірина Жежерун для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 26.07. Спасибо!