8 ознак того, що ви знаходитеся під духовною атакою

8 ознак того, що ви знаходитеся під духовною атакою

На русском языке читайте здесь — 8 признаков, что вы под духовной атакой.

Раніше ті, у кого траплялися серцеві напади, мали дуже мізерний шанс вижити через те, що спочатку не розуміли, що з ними відбувається, ігнорували симптоми, а потім вже було занадто пізно.

Згодом, з розвитком медицини, серцевий напад, що ближчає, стали виявляти за першими ознаками, такими як дискомфорт або відчуття здавлювання в грудях, біль в одній або обох руках, ускладнене дихання. Зростання обізнаності про попереджувальні симптоми значно підвищило рівень виживання серед постраждалих від серцевих нападів.

Багатьох християн, подібно до серцевого нападу, духовні атаки, здається, застають зненацька. Для того, щоб встояти під час духовних наступів, дуже важливо вміти розпізнавати їх перші попереджувальні ознаки:

1. Втрата духовної пристрасті

Мета будь-якого духовного нападу полягає в наступному: не дозволити статися у вашому житті тому, що запланував Бог. Саме тому перша попереджувальна ознака нападу – це втрата духовної пристрасті. Емоції не завжди є головними, але погодьтеся, є різниця між тим, коли ми робимо щось тільки тому, що це треба робити і тим, коли ми робимо це із задоволенням. Коли ви насолоджуєтеся перебуванням у Господі, ніщо не може зрівнятися з цим. Хто любить Бога, той знаходить задоволення в Божих процесах.

2. Фізична втома

Друга попереджувальна ознака – фізична втома. Я знаю, що можливо це звучить не надто духовно, але не забувайте — ми створені так, що складаємося з духа, душі та тіла. Якщо моє тіло слабке, це дозволяє деяким речам проникати у мій мозок (душу), що, в свою чергу, впливає на мій дух. Найчастіше найсильніші атаки на нас відбуваються безпосередньо перед значним проривом, або відразу після великої перемоги. Зважайте на те, коли ви проходите щось подібне – атака може бути чудовим індикатором того, що ви або на порозі прориву, або вже здобули духовну перемогу.

3. Атака недостатком

Третя ознака того, що ви перебуваєте під духовним нападом – «атака недостатком». Буває таке, коли здається, що всі ваші матеріальні ресурси одночасно закінчилися. У такій ситуації, ворог наступає, намагаючись змусити вас відвести погляд від Бога та зосередитись на грошах. Якщо він досягне цілі, щоб ви непокоїлися замість того, щоб поклонятися, то ви почнете приймати рішення, що засновуватимуться на наявних можливостях, а не на помазанні. Завжди пам'ятайте, що у вашому житті є два періоди, коли ви найбільш вразливі перед спокусами: коли у вас нічого немає, і коли у вас є все. У будь-які часи залишайтеся близькими до Бога – і в погані, і в добрі.

4. Послаблене молитовне життя

Четверта ознака того, що на вас здійснюється духовний замах – послаблення вашого молитовного життя. «Чи не могли ви одну годину попильнувати зі Мною?» — спитав Ісус у Своїх учнів. Після чого Він сказав їм: «Пильнуйте і моліться, щоб не впасти в спокусу: бо дух бадьорий, а тіло немічне» (Матвія 26:40-41).

5. Ви почуваєтеся пригніченими та безпорадними

Чи відчуваєте ви себе здавленими під пресом ваших обставин? Це може бути ознакою того, що вас атакують. Саме слово «обставина» складається з двох частин: «об» (означає оточувати) і «стояти». Іншими словами, ви ніби стоїте в оточенні того, що відбувається навколо вас. Не потрібно багато для того, щоб відчути себе пригнобленим і безсилим. Біблія каже: «Надія, яка довго не збувається, нудить серце, а бажання, що здійснилося, — як дерево життя» (Приповісті 13:12). Також говориться: «Віра ж є здійсненням очікуваного і впевненістю в невидимому» (Євреїв 11:1). Якщо ворог досягне того, що ви втратите надію, то він зможе досягнути того, щоб ви припинили жити за вірою.

6. Повернення старих звичок та колишнього способу життя

Шоста ознака духовної атаки – це старі беззаконня, які знову спливають на поверхню вашого життя. Що це за беззаконня? Це саме ті старі звички і стани, в які звабливо тягне вашу душу, коли у ваших справах не все гладко, — це те, що потурає плоті. Якщо подібне починається, не нехтуйте застережливим докорянням Святого Духа.

7. Відхід від благочестивого спілкування

Коли вас ваблять колишні беззаконня, то неминуче приходить наступна ознака духовного нападу на вас — уникнення спілкування з благочестивими людьми. Придивіться, чи не припинили ви спілкуватися з людьми із вашої церкви, чи групи? Чи не більшає у вашому оточенні людей з тілесним мисленням, а не з духовним? Якщо так, то ви заблукали на полі битви, а ворог тим часом навів на вас свій приціл.

8. П'ять «не», що здатні руйнувати атаку ворога

Коли вам потрібно буде протистояти ворожому нападу, згадайте про п'ять «не».

— Не забувайте, Хто вас створив. Вас створив Бог. Він спорядив вас усім необхідним, і з Ним ви здатні подолати всі труднощі.

— Не нехтуйте місцем і часом молитви. Дві речі, які є життєво важливими для успішного молитовного життя – час у молитві та місце для молитви.

— Не залишайте місце сили. Ваша церква являє собою це місце.

— Не ігноруйте силу колективної підтримки. Добре знаходитися серед людей, які прожили довше вас, більше зробили і здатні міркувати мудро.

— Не від'єднуйтеся від пасторського заступництва. Я часто бачив людей, які зазнавали духовного нападу, і мені хотілося наблизити їх до себе і допомогти їм, але вони відмовлялися. Не варто чекати, поки ворог розірве вас на шматки, щоби почати просити про допомогу у тих, кому дані пасторські повноваження у вашому житті.

Якщо ви перебуваєте під ворожими наступами, то ви можете спорядити себе у «всеозброєння Боже», аби знищити задуми ворога, і ви повинні боротися задля перемоги!

Автор — Джентезен Франклин / mycharisma.com
Переклад — Владислав Дерда для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 27.04. Спасибо!