Чому надія — це не те саме, що оптимізм

Чому надія - це не те саме, що оптимізм

На русском языке читайте здесь — Почему надежда — не то же самое, что оптимизм.

«І знаємо, що тим, хто любить Бога, хто покликаний Його постановою, усе допомагає на добре» (Римлян 8:28).

Життя часто приносить нам речі, які важко проковтнути: хвороба, втрата роботи, смерть друга чи члена сім'ї. Ці пігулки гіркі на смак, і ми часто давимося ними.

Але ти можеш бути впевнений, що Бог робить щось добре у твоєму житті, навіть якщо ти цього не бачиш. Бог активно працює над тим, щоб принести добро з усього, що відбувається в тобі або навколо тебе. Тобі потрібно триматися за цю істину, щоб не втрачати надію у важкі часи.

Біблія говорить: «І знаємо, що тим, хто любить Бога, хто покликаний Його постановою, усе допомагає на добре» (Римлян 8:28).

Біблія не говорить, що кожна подія в твоєму житті буде доброю. Ми з тобою знаємо, що це неправда. Але в ній сказано, що коли ти збираєш все своє життя докупи, то кожна частина працює на благо. Це як приготування торта. Тобі може не подобатися смак кожного інгредієнта, але коли все разом, ти не можеш встояти перед ним. Бог хоче спекти смачний торт з твого життя і використати навіть неприємні та гіркі елементи.

Бог не обіцяє, що все буде працювати так, як ти хочеш, або що кожна історія матиме щасливий кінець. Реальність така, що лише деякі бізнес-рішення принесуть вам мільйон доларів. Не кожна пара, яка одружується, буде жити довго і щасливо. Лише деякі діти стануть капітанами футбольної команди.

Натомість вірш нагадує нам, що ми можемо мати абсолютну впевненість у тому, що Головний Дизайнер всесвіту «все чинить так, щоб усе працювало разом на добро тим, хто любить Бога» (Зверніть увагу, що ця обітниця стосується «тих, хто любить Бога», а не людей, які ще не знають Бога).

Надія — це не те саме, що оптимізм. Це не віра в те, що щось погане закінчиться добре. Це абсолютна впевненість у тому, що кожна частина твого життя матиме сенс, незалежно від того, як воно складеться по цей бік вічності.

З нашої точки зору життя іноді може здаватися хаотичним. Але Божий погляд з небес відрізняється від нашого.

Ти навіть не можеш уявити, скільки добра Бог приготував для твого майбутнього. Бог обіцяє: «Бо Я знаю ті думки, які думаю про вас, говорить Господь, думки спокою, а не на зло, щоб дати вам будучність та надію» (Єремії 29:11).

Твоє майбутнє в Божих руках — і немає кращого місця для нього.

Обговоріть це:

  • Чи бачили ви, як Бог використовує поганий досвід для вашого блага або блага когось із ваших знайомих? Як це виглядало?
  • Яким чином смерть Ісуса на хресті є прикладом того, як Бог робить добро в поганій ситуації?
  • Подумайте про своє життя як про торт. Який «інгредієнт» цього торту зараз гіркий на смак? Попросіть Бога допомогти вам довіряти Йому, щоб Він створив добро — гарний, смачний торт — навіть з гірких інгредієнтів.

Автор — Рік Уоррен / pastorrick.com
Переклад — Валя Рекка для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 26.07. Спасибо!