Християни, не зустрічайтеся з нехристиянами

Християни, не зустрічайтеся з нехристиянами

На русском языке читайте здесь — Христиане, не встречайтесь с нехристианами.

Є багато цілей для шлюбу, але Ісус назвав у десятому розділі Євангелія від Марка безпосередню причину, через яку Бог створив шлюб, — потреба у спілкуванні: «Через цю причину людина залишить батька і матір, і двоє стануть однією плоттю...» (ст. 7-8, Християнська стандартна Біблія). «Причина», звісно ж, пояснюється у вірші прямо перед цим, де говориться: "...але від самого початку, від часів створення світу, Бог «створив чоловіка і жінку» (ст. 6).

Створення Богом жінки було відповіддю на проблему, і ця проблема полягала в тому, що «недобре людині бути самій...» (Буття 2:18). Тому Бог вирішив створити чоловікові супутника.

Про все інше, що Він зробив, Бог сказав, що це «добре». Але для людини, яка перебуває на самоті, Він сказав: «не добре». Зверніть увагу, що Бог сказав про це до гріхопадіння людини. Біль самотності — це єдиний біль, який виникає не через гріх.

Адам чудово проводив час із Богом у тиші та спокої 24 години на добу, та все ж він жадав людського спілкування. Це сталося тому, що Бог створив нас за Своїм образом, і Бог завжди існує як триєдине рівноправне ціле.

Отже, Бог створив Адаму супутницю, рівну йому, тільки протилежної статі. Слово, яке Бог використав для опису її — «ezer kenegdo» — буквально означає «схожий, але інший» — хтось подібний, рівний йому, але іншої статі.

Таким чином, вони були б подібні до Трійці — за своєю суттю однакові, але зовні й за ролями різні.

І якщо це трохи не вкладається у вас у голові, ви, швидше за все, починаєте щось розуміти.

Жінка була створена, щоб бути товаришем і другом Адама. Кілька разів у Старому Заповіті партнера по шлюбу називають «halup», що в перекладі означає «сокровенний друг».

Якщо дружба є метою шлюбу, то це має величезне значення для побачень, тому що в цьому випадку дружба має бути основою побачень. Якщо ви зараз зустрічаєтеся, вам слід шукати когось, хто буде вам рівним, хто може бути другом, з яким ви зможете розділити свої найпотаємніші зобов'язання.

Ось чому, якщо ви християнин, вам ніколи не слід зустрічатися або одружуватися з людиною, яка не є християнином.

Вам потрібно зустрічатися, щоб знайти партнера для шлюбу і життя. Щоб шлюб став справді успішним, ви маєте відкритися і ділитися чимось своїм найпотаємнішим.

Якщо ви віддані Ісусу, а ваш партнер ні, коли ви відкриєте йому/їй цю частину свого життя, вони нічого не зрозуміють, і ви відчуєте себе ображеними.

Коли ви перебуваєте в шлюбі з кимось, хто не поділяє ваших фундаментальних переконань, ви почуватиметеся як двоє людей, які на протилежних кінцях човна веслують у різних напрямках, які тягнуть у протилежні сторони.

Це стосуватиметься ухвалення рішень, управління грошима, виховання дітей — взагалі всіх сфер вашого спільного життя. У результаті це призведе до того, що ви постійно будете неправильно розуміти одне одного і сваритися.

Розуміння того, що дружба — це Божа мета для шлюбу, проливає світло на побачення. Немає кращого часу, щоб закласти міцний фундамент шлюбу, ніж коли ви зустрічаєтеся і знаходите свого найкращого друга і людину, з якою ви можете розділити найважливішу частину життя.

Автор — Дж. Д. Гріар / jdgreear.com
Переклад — Ірина Жежерун для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 19.06. Спасибо!