Погана звичка згадувати ім'я Господнє надаремно

Погана звичка згадувати ім'я Господнє надаремно

На русском языке читайте здесь — Плохая привычка произносить имя Господа напрасно.

Якщо ви хочете дізнатися ім'я єдиного істинного Бога, тоді пропоную послухати як воно постійно використовується людьми в якості лайки. Як ви думаєте, чому так відбувається? Тому, що гріховна природа людини зневажає Бога, і вона спонукає деяких людей, пригнічених по якійсь причині, у гніві вживати ім'я Господа надаремно.

А як щодо вас? Коли востаннє, якщо взагалі коли-небудь, ви вживали Боже ім'я в якості лайки?

Одна з десяти заповідей, які Господь дав ізраїльтянам, стосувалася цього важливого питання: «Не призивай Імення Господа, Бога твого, надаремно, бо не помилує Господь того, хто призиватиме Його Ймення надаремно» (Вих. 20:7).

Ви коли-небудь говорили «чорт» поруч з іменем Бога? А як щодо імені Ісуса? Ви коли-небудь використовували дорогоцінне ім'я Спасителя як лайливе слово? Якщо таке було, то Бог велить вам припинити оскверняти Його ім'я. Розумієте, Божий Закон поширюється навіть на тих, хто не стверджує, що слідує за Господом.

Люди зловживають Божим ім'ям, коли легковажно кажуть: «О, Боже мій». Ім'я Господа святе і ніколи не повинно вживатися в такій буденній манері. Замість цього можна сказати щось на кшталт «Отакої».

Одного разу Ісус сказав: «Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! Бо зо слів своїх будеш виправданий, і зо слів своїх будеш засуджений...» (Мт.12:36-37)

Давид розумів силу і велич Божого імені. Він писав: «Господи, Владико наш, яке то величне на цілій землі Твоє Ймення!» (Пс. 8:2). Також Писання зазначає: «Послав Він Своєму народові визволення, заповіта Свого поставив навіки, святе та грізне Його Ймення!» (Пс.110:9).

А в наступному вірші сказано: «Початок премудрості страх перед Господом» (Пс. 110:10). Ті, хто марно промовляють ім'я Господа, не демонструють ніякого страху перед Господом. Як ще хтось може висловлюватися таким ганебним і порочним способом?

Насправді, вимовляти ім'я Бога в нечестивій манері людину підштовхує її темне серце. Писання говорить: «І язик то огонь. Як світ неправости, поставлений так поміж нашими членами, язик сквернить усе тіло, запалює круг життя, і сам запалюється від геєнни» (Як. 3:6).

Пекло — це місце, де люди постійно проклинають Бога, оскільки вони опиняються навічно відокремленими від свого Творця. Люди в пеклі дуже сильно ненавидять Бога. І тому, коли люди на Землі просто так вимовляють ім'я Господа, вони демонструють світові, чому вони заслуговують на покарання в Пеклі — за своє богохульство.

Справа в тому, що ми всі заслуговуємо на те, щоб потрапити в пекло, бо ми порушили заповіді Бога. Але Отець у Своїй милості послав Свого єдиного Сина заплатити ціну, яку повинні були заплатити ми за наші гріхи. «Бо й Христос один раз постраждав був за наші гріхи, щоб привести нас до Бога, Праведний за неправедних…» (1 Петр. 3:18).

Коли ви постанете перед Богом у день Суду, чи будуть ваші слова використані проти вас на засудження? Це серйозна справа, незалежно від того, усвідомлюєте ви це чи ні. «Бо заплата за гріх смерть, а дар Божий вічне життя в Христі Ісусі, Господі нашім!» (Рим. 6:23). Ви можете сміятися з цього сьогодні, але я вас запевняю, у пеклі не сміється ніхто.

Чи отримали ви безкоштовний дар вічного життя на Небесах через віру в Ісуса як Спасителя вашої душі? Якщо так, то останнє, що ви коли-небудь хотіли б зробити, це використовувати Його ім'я в якості лайки. Таке богохульство немислиме для дітей Бога. І якщо ви коли-небудь помітите, що вживаєте богохульство такого роду, то захочете швидко сповідатися в гріху перед Богом і просити Його допомогти вам ніколи більше не говорити подібних огидних слів...

Це нагадує мені фразу, яку сказав Йосип, коли дружина Потіфара намагалася змусити його переспати з нею. Йосип сказав: «Як же я вчиню це велике зло, і згрішу перед Богом?» (Бут. 39:9). Те ж саме стосується і того, як ми використовуємо ім'я Бога. Мислення послідовників Христа має бути таким: «Як я можу використовувати ім'я Бога в непристойній манері і грішити проти мого Господа?»

Усе зводиться до того, чи маєте ви святу повагу і благоговіння перед Господом. Якщо маєте, то не захочете зробити щось, що може образити Його. Святий Дух дає віруючим самоконтроль над язиком. Якщо ми втрачаємо контроль і при цьому опоганюємо ім'я Бога, ми чинимо дещо надзвичайно огидне для Господа. Одного такого порушення достатньо, щоб людина вирушила в пекло, відділившись від очищувальної сили крові Ісуса.

Ісус говорив: «Хто скаже (іншому) «дурний», підпадає геєнні огненній» (Мт. 5:22). А промовляти ім'я Господа надаремно в тисячу разів гірше, ніж називати когось дурнем. По факту, мало знайдеться гріхів огидніших, ніж опоганення імені Божого. І це пояснює, чому Господь включив його в число перших трьох заповідей, які Він дав ізраїльтянам (див. Вихід 20:1-17).

Той, хто живе для гріха, оскверняє ім'я Боже в широкому розумінні цього слова, навіть якщо він не використовує у своєму лексиконі Господнє ім'я як лайливе слово. Коли Господь спасає вашу душу через покаяння і віру в Христа, Він оселяється у вас (див. 1 Коринтян 6:19), що наділяє вас щирим бажання служити Богові у святості своїми думками, словами і вчинками.

Чи являєтесь ви сьогодні членом Божої сім’ї? «Бо кожен, хто покличе Господнє Ім'я, буде спасений» (Рим. 10:13).

Зрозумійте, що ім'я Ісуса — найдорогоцінніше ім'я в усьому всесвіті, і це пояснення тому, чому Бог наказує вам ніколи більше не вживати Його ім'я надаремно.

Автор — Ден Делзелл / christianpost.com
Переклад — Юлія Окерешко для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 26.07. Спасибо!