Він знайшов Ісуса, готуючись до бар-міцви

Він знайшов Ісуса, готуючись до бар-міцви

Bar Mitzvah — Jewish celebration, at the Wailling Wal, Jerusalem. A Bar Mitzvah boy kissing the Torah. Photo taken by Yonatan Sindel, Flash 90 — for the Ministry of Tourism. Flickr, Israel_photo_gallery, CC BY-ND 2.0

На русском языке читайте здесь — Он нашёл Иисуса, готовясь к бар-мицве.

Невинне запитання про Ісуса від однокласника з початкової школи допомогло 10-річному єврейському хлопчику з Лондона стати на шлях пізнання свого Месії.

Джеррі Коен, якому зараз 63 роки, згадує, який колосальний вплив це справило на його життя, і чому він досі пристрасно ставиться до потреби своїх братів-євреїв знайти Ісуса для себе.

В інтерв'ю з Джейн Моксон для сайту CMJ (Церковне служіння серед єврейського народу) Джеррі згадав той час, 53 роки тому, коли його друг Найджел запитав його: «Хто такий Ісус для тебе, якщо ти єврей?»

Він багато роздумував над цим питанням, і саме під час підготовки до бар-міцви (досягнення віку відповідальності) через кілька років, у 1971 році, він зрозумів, що Ісус — це давно обіцяний єврейський Месія.

Все сталося в Ісусовому наметі на місцевому ярмарку. На табличці біля цього намету Джеррі помітив, що на івриті написано слово «Шалом» (що означає повний мир і благополуччя), і увійшов всередину, щоб поскаржитися!

Він розговорився з чоловіком на ім'я Пол Стоун, що саме по собі було дивним, оскільки це було повне ім'я його брата — прізвище їхньої родини було змінено на Стоун у відповідь на антисемітизм, з яким його батько зіткнувся в Іст-Енді одразу після Другої світової війни.

«Пол пояснив, що це мова євреїв, з яких вийшов наш Месія, і розповів мені все про Ісуса, — згадує Джеррі. — Мені було всього 12 з половиною років. Коли Пол говорив про необхідність сповіді і прощення гріхів, я зрозумів, що не шанував своїх батьків, що я крав, брехав — я не ставив Бога на перше місце в своєму житті — все це є порушенням заповідей».

Наступного вечора Джеррі повернувся до того намету, цього разу в сльозах, усвідомлюючи, як далеко він відійшов від Божих міцвот — Його заповідей. Хтось запропонував разом із ним помолитися.

«Я зрозумів, що коли він молився, він ніби розмовляв з кимось, кого знав особисто. Я просто плакав, благав прощення і просив Ієшуа (Ісуса), щоб Він посів законне місце в моєму житті.

Тепер моя бар-міцва набула сенсу. Я раптом усвідомив, що все це означає, коли син (Авраама) йде на гору, щоб бути принесеним у жертву (Буття 22), і як ця історія є прообразом того, що Месія зробить для нас на горі Голгофа за межами Єрусалиму.

Але я знав, що я не перестав бути євреєм. Я відшукав нашого Месію! І я знав, що мій Єврейський Месія є Тим, Ким Він Себе називає. Він справжній».

Але ціна, яку довелося заплатити, була високою. Повернувшись із армії, він був змушений обирати між Ісусом та своєю сім'єю. Він залишив дім, покладаючись на Боже милосердя. На щастя, з часом на цьому фронті настало примирення, і він став улюбленим вчителем релігієзнавства в середніх класах, змінивши тим часом своє прізвище назад на Коен.

Як обдарований музикант він також відомий як «Кошерний співак». Він є одним із лідерів лондонської месіанської громади віруючих євреїв та неєвреїв «Бейт Сар Шалом», а також протягом багатьох років бере участь у роботі Британського месіанського єврейського альянсу як їх віце-президент.

Джеррі любить виступати в церквах по всій Великій Британії і за кордоном, часто проводить ретрити і ділиться власними піснями поклоніння і навчальними матеріалами, заохочуючи віруючих євреїв і неєвреїв вчитися один у одного, будуючи разом Божу сім'ю.

Він каже: «Я дуже вдячний Богові за те, що Він відкрив мені очі, коли я був сліпим».

Автор — Чарльз Гарднер / godreports.com
Переклад — Валя Рекка для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 26.07. Спасибо!