Як молитися за своїх дітей та отримувати результати

Як молитися за своїх дітей та отримувати результати

На русском языке читайте здесь — Как молиться за своих детей с властью и получать результаты.

Я хочу бути відомим в своїй родині.

Моє найбільше бажання — це показати своїм дітям, що значить любити Бога всім серцем, душею, розумом і силою. Це також найсерйозніший виклик у моєму житті.

Виховувати трьох дітей набагато важливіше і складніше, ніж бути пастором для кількох тисяч людей. Якось я сказав своїй дружині: «Я відчуваю себе так, ніби ми нарешті розберемося в тому, що таке бути батьками, саме тоді, коли наші діти покинуть дім».

Правда в тому, що ми ніколи цього не зрозуміємо, оскільки діти схожі на рухливі мішені. Саме в той момент, коли ми відчуваємо, що ми їх розгадали, вони дорослішають і стають підлітками, або тими, хто старше 20 років, і ми знову повертаємося до початкової точки. Все, що ми можемо зробити як батьки — це вивчити кілька уроків на цьому шляху і насолоджуватися подорожжю. До того, як я поділюся деякими з тих уроків, які я вивчив, дозвольте мені повідомити вам деякі погані новини, кілька хороших та кілька дійсно відмінних.

Спочатку погані новини

Ви зробите безліч помилок. Ви втратите своє терпіння. Ви втратите свій самоконтроль. Можливо, ви навіть втратите розум. Але ось приємна новина. Ваші найбільші помилки подарують вам удвічі більше найкращих можливостей. Як ще ваші діти навчаться вибачатися, якщо ви не продемонструєте їм це на своєму власному прикладі?

Ваші помилки дають вам можливість навчити ваших дітей одному з найважливіших уроків, який вони коли-небудь дізнаються: як прощати інших і приймати прощення до самого себе. І нарешті, хороша новина: молитва покриває безліч гріхів. Вам не потрібно все робити правильно.

Але є одна річ, яку ви не можете дозволити собі розуміти неправильно. Це молитва. Вона є вашою найпотужнішою зброєю, як батьків. Насправді, вона перетворює батьків на пророків, які формують долі своїх дітей.

Так само, як у кожного з вас є сімейний родовід, у вас є і молитовний родовід. Мій дідусь, Елмер Джонсон, помер, коли мені було 6 років, але його молитви не померли. Молитви ніколи не вмирають. Вони продовжують жити в житті тих людей, за кого вони були промовлені. Деякими з найяскравіших моментів мого життя були ті моменти, коли Святий Дух шепотів до мого духа: «Марк, молитви твого дідуся отримують відповіді в твоєму житті прямо зараз».

Мій дідусь зазвичай опускався на коліна поряд зі своїм ліжком і молився за свою родину. Він знімав свій слуховий апарат, тому не чув себе, але всі інші члени сім'ї могли його чути. Мало що може бути настільки потужним, як слухати коли хтось молиться за тебе. Це залишає незабутнє враження в твоєму житті.

Як молитися за своїх дітей

Я розумію, що не всі успадкували молитовну практику від своїх батьків, дідусів та бабусь, як це сталося зі мною, але ви можете залишити таку спадщину для майбутніх поколінь. Готові ви розпочати новий молитовний родовід? Ось п'ять способів молитви за ваших дітей.

1. Ведіть щоденник молитов за своїх дітей.

Почніть молитися за своїх дітей ще до їх народження. Одному з наших служителів прийшла чудова ідея, ще до народження його першої дитини. Він попросив своїх найближчих друзів і членів родини написати молитву для свого сина Торіна. Ці молитви були зібрані в щоденник, який буде переданий Торіну у той момент, коли його батько відчує, що він готовий отримати їх. Я просто не можу уявити, як почуватиме себе Торін, коли він буде читати ці молитви, які були проголошені за нього ще до його народження, але я припускаю, що його серце буде переповнене почуттям неминучості призначення від Бога. Цей щоденник є його молитовним родоводом.

Можливо, вам здається, що вже занадто пізно починати вести такий щоденник, оскільки ваша дитина занадто доросла, але ніколи не буває занадто пізно!

Хоча наші діти шкільного віку, ми з моєю дружиною Лаурою нещодавно почали записувати наші молитви в щоденник. Ми визначили дуже конкретні бажання, потреби та мрії, які настільки унікальні, як унікальні троє наших дітей. Ми також вписали обітниці та уривки зі Святого Письма. І зараз ми використовуємо цей список молитв для того, щоб молитися за наших дітей з наполегливістю та дотримуючись певної стратегії.

2. Розробіть гасло для молитви за своїх дітей.

У різні періоди життя ваших дітей ви молитиметеся за них зовсім різними молитвами. Це природно і нормально. Але також тримайте віру в одну, натхненну Богом молитву, яка повторюється протягом усього життя вашої дитини. Подумайте про це як про молитовне гасло, заклик. Для сім'ї Баттерсон наше молитовне гасло адаптовано з Євангелія від Луки 2:52. Я збирав своїх дітей в коло і благословляв їх цією молитвою тисячі разів: «Тож зростай у мудрості та віці, і в любові до Бога та людей».

Я збирав моїх дітей у коло і молився цією молитвою таку кількість разів, що вона стала частиною свідомості та підсвідомості моїх дітей.

3. Моліться за дітей опираючись на Біблію.

Однією з найцінніших речей у нашій родині є Біблія, яка належала моєму дідусю Елмеру. Я люблю вивчати його записи на полях. Я люблю розглядати, які вірші він підкреслював. Іноді навіть мої власні молитовні переживання перед Богом ґрунтую на його записах. Я хочу залишити подібну спадщину своїм дітям. Фактично, я хочу дати кожному з них Біблію, яка була промолена спеціально за них від початку до кінця. Нещодавно я натрапив на Біблію, одухотворену Джонатаном Едвардсом. Едвардс любив робити записи, тому він вручну вшивав чисті сторінки у свою Біблію. І саме в цій Біблії кожна друга сторінка чиста, що дозволило мені створювати молитви та записувати думки для моїх дітей.

Я кожній дитині дам власну копію, перш ніж вони поїдуть навчатися в коледж. Слід зауважити, що немає більш потужної форми молитви, ніж молитва на основі Святого Письма. Ви можете молитися зі святою сміливістю, оскільки ви молитесь за Словом Божим і за волею Божою. Якщо ви в молитві спираєтесь на Біблію, ви побачите здійснення Божих обітниць в житті ваших дітей.

4. Створіть молитовний ланцюжок.

Більшість батьків, наскільки мені відомо, час від часу потребують групи підтримки. Виконання батьківських обов'язків може бути надзвичайно важким та гнітити відчуттям самотності. Буває часом, коли ви відчуваєте, що ваших молитв недостатньо. Це той час, коли вам потрібен молитовний ланцюжок.

Відбувається щось надзвичайно потужне, коли група батьків починає молитися за дітей один одного. Це часто так сильно відчувається, як різниця між перемогою та поразкою у битві. Вам потрібні молитовні партнери, які будуть підтримувати вас у молитві так само, як Аарон та Ор підтримували руки Мойсея під час битви.

Недавно я молився з подружжям середнього віку, від яких їхній син відсторонювався протягом майже десяти років. Вони були розбиті горем та майже втратили надію, але ми створили молитовний ланцюжок та просили Бога зробити неможливе. Через декілька місяців Бог приніс відновлення в ці взаємини. Очевидно, що необхідний певний час для зцілення та досягнення єдності, але це сімейне коло закрилося завдяки нашому молитовному єднанню.

5. Перетворіть ваші турботи на молитви.

Чи є щось, про що ви турбуєтеся більше, ніж про ваших дітей? Якщо так, це означає, що ваші діти ще напевно не в підлітковому віці. Ну, нічого, зачекайте трішки! Проте Біблія каже вам перетворити ваші турботи на молитви. Таким чином, чим більше ви турбуєтеся, тим більший потенціал для молитви ви отримуєте.

Не турбуйтеся про те, з ким ваші діти дружать. Моліться про це. Не турбуйтеся про те, з ким вони ходять на побачення. Моліться про це. Не хвилюйтеся про те, що вони приймають необдумані рішення. Моліться про це. Не турбуйтеся про їх особливості характеру. Моліться про це.

Виділіть колом обітницю з Послання до Филип'ян 4:6-7: "Ні про що не турбуйтеся. За будь-яких обставин, через молитву прохайте Господа про що потребуєте, та завжди дякуйте Йому за все, що маєте.  І мир, який йде від Бога, що вище людського розуміння, буде стерегти серця ваші та думки в Христі Ісусі". Потім твердо стійте на цьому.

Автор — Марк Баттерсон / lifeway.com
Переклад — Ірина Жежерун для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 27.04. Спасибо!