3 способи покращити молитовне життя

3 способи покращити молитовне життя

На русском языке читайте здесь — 3 способа улучшить молитвенную жизнь.

Мені здається, що я ніколи не зустрічав християнина, який був би повністю задоволений своїм молитовним життям. Можливо, ви знаєте, як це буває: ви намагаєтеся молитися, але здається, що слова розпадаються, не долетівши до стелі, і ви починаєте задаватися питанням: «Бог слухає мене, чи я розмовляю сам з собою?» Потім з'являється жахлива загальмованість. Ми намагаємося не спати і молитися, але, як і учні, не встигаємо заплющити очі і почати молитву: «Дорогий Господь...», як слова діють на нас, як снодійне. Або ж ми відволікаємось на завтрашні плани, і те, що починалося як прохання, незабаром перетворюється вже на уявний діалог з колегою. Зрештою, приходить розчарування, яка виражається у питанні: Чому у мене все так погано з молитвою?

Насправді, ми часто схильні ускладнювати деякі речі більше, ніж треба. Думайте про молитву як про вправу. Не завжди хочеться молитися, як і деякі тренування приносять більше задоволення, ніж інші. У тренуваннях результати приносить постійність, але ви повинні бути впевнені, що у вас відповідна форма та реалістичні очікування. Ось кілька простих порад, як зміцнити м'язи молитви.

1. Покайтеся

По-перше, покайтеся. Богу не цікаві удавані прохання, які використовуються як спроба приховати бунтівне серце. Не випадково, перш ніж навчити Своїх учнів молитві «Отче наш» у Нагірній проповіді, Ісус дав низку настанов про те, як не треба молитися. Коротко кажучи, Ісус застерігав від лицемірства та забобонності (Мт. 6:5-8).

Іноді ми використовуємо молитву як маскування, за яким можна сховатися. Ми говоримо правильні слова, поки наші серця продовжують знаходиться в неправильному положенні. Молитва — це не спосіб виправдатись перед Богом і не спосіб покрасуватися перед іншими християнами. Бог бачить двоєдушні молитви. У книзі пророка Ісаї Бог сказав Своєму заповітному народу:

«Коли ж руки свої простягаєте, Я мружу від вас Свої очі! Навіть коли ви молитву примножуєте, Я не слухаю вас, ваші руки наповнені кров'ю…» (Іс. 1:15, також дивіться Прип. 15:29).

Ніщо так не висушує потік молитви, як життя у гріху. Перш ніж спілкуватися з Богом у молитві, знайдіть час сповідати Йому свої гріхи. Можливо, ви виявите, що причина ваших перешкод у молитвах лежить у ваших руках.

2. Пам'ятайте, хто такий Бог

Потім згадайте, хто є Бог. Молитва «Отче наш» починається зі слів «Отче наш, що є на небесах». У грецькому Новому Завіті слово «Отче» стоїть на першому місці. Право називати Бога «Отцем» належить не всім людям, а лише тим, хто був усиновлений у сім'ю Бога через Ісуса Христа. Павло сказав: «Бо ви не прийняли духа рабства, щоб знову жити в страху, але прийняли Духа усиновлення, Яким волаємо: «Авво, Отче!»» (Рим. 8:15).

Пам'ятайте, що привілейований доступ до Отця, який у вас є, походить від Його Сина – Ісуса. Який чудовий шлях проклав Ісус для грішників, щоб вони могли з відвагою взивати до Святого (див. Євр. 4:16). Згадуючи, що Бог зробив, ми заспокоюємося в тому, що ми Його улюблені діти, і це дає нам впевненість, що Він не просто терпить наші молитви, але й хоче їх вислухати, як добрий батько прислухається до плачу своїх дітей (Мт. 7:11).

3. Повторюйте

І, наприкінці, повторення. Ви ніколи не вибудуєте послідовне молитовне життя, якщо молитиметеся тільки тоді, коли вас примушують, або коли вам захочеться. Виробити звичку до молитви – це означає поставити собі за мету приходити до Бога щодня, можливо, навіть у певний час, щоб помолитися. Хоча Ісус заборонив марні повторення, саме повторення не засуджується. Згадайте, як Ісус похвалив наполегливу вдову (Лк. 18:5). Стукайте в небесні ворота своїми молитвами так, ніби збираєтесь їх вибити. Коли вас починає огортати смуток, згадайте слова Івана: «І оце та відвага, що ми маємо до Нього, що коли чого просимо згідно волі Його, то Він слухає нас» (1 Ів. 5:14).

Чи молитеся ви про те, щоб Божа воля здійснювалася у вашому житті, щоб Він освятив вас і зробив більш схожими на Ісуса? Підбадьортеся — ваше стукання не залишиться без відповіді, ваші прохання не залишаться без уваги. Те, що Ісус навчав Своїх учнів молитися про «хліб насущний», свідчить про те, що Він очікує почути вас сьогодні, і чути щодня (Мт. 6:11).

Автор — Адріель Санчес / christianpost.com
Переклад — Юлія Окерешко для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 27.04. Спасибо!