Яких людей використовує Бог? Шість характеристик

Яких людей використовує Бог? Шість характеристик

На русском языке читайте здесь — Каких людей использует Бог? Шесть характеристик.

Нова природа людини, відродженої після навернення до Бога, прагне робити добрі справи, виконуючи Божу волю та отримуючи результати від вкладених часу і зусиль.

Бути використаним Богом — про це мріє чи не кожний християнин. Але у Бога є вимоги до людини, яка бажає ефективно служити для побудови Його Царства на землі.

Керівник міжнародної місії “Христос є відповідь” та пастор однойменної церкви у Рівному з більше ніж 20-річним досвідом служіння Тарас Сень пропонує шість характеристик людей, яких використовує Бог у Своїй справі.

1. Чисте серце

Бог має справу з людьми, які прагнуть очищати себе і берегти чистоту свого серця.

«Через Слово, що Я вам говорив, ви вже чисті» (Івана 15:3).

За словами Ісуса, Слово Боже очищує. Тому Його необхідно читати, приймати, розчиняти вірою в своєму серці та практикувати в повсякденному житті. Разом з Божим Словом для освячення серця ми маємо Святого Духа.

Слід пам’ятати, що Бог дивиться на наміри нашого серця, які мають бути добрими.

Можна говорити, що хочеться служити Богу, але чи дійсно це так в серці?

Можливо, людина хоче слави собі, шукає користі. Але Бог хоче бачити в нас бажання служити Йому від усього серця, виконати Його волю, а не задовольняти свої амбіції.

В Біблії ми знаходимо приклади людей, які добре йшли з Богом, але на якомусь етапі згрішили перед Ним. Наприклад, Мойсей, який не увійшов в обіцяну землю:

«Господь же сказав Мойсеєві та Аронові: “За те, що ви не вірили мені, коли треба було показати мою святість в очах Ізраїля, не введете ви цю громаду в землю, що її я дав їм”» (Числа 20:12).

Багато людей втрачають своє покликання через легковажне ставлення до гріха і зупиняються в служінні, досягнувши певного рівня.

Але якщо ми бережемо себе від гріха постійно, то Бог підніматиме нас вище, щоб ми більше приносили плодів для Його слави.

2. Ініціативність

Людей, які мають ревність за Божою справою, використовує Бог.

«Кого Я люблю, тому докоряю й караю того. Будь же ревний і покайся!» (Об’явлення 3:19)

Ревну по Богу людину не потрібно штовхати: вона сама хоче служити.

Коли ми даємо місце Духу Божому, Він створює і бажання, і дію в нашому серці, заохочуючи до тих чи інших дій.

Якщо в нашому житті чи служінні ми будемо проявляти ревність за Божою справою, якщо ми будемо шукати можливості послужити Богу, принести плоди для Божого Царства, Бог направлятиме нас.

Як бути ініціативним? Діяти за принципом “відкритих/закритих дверей”. Є час, коли Бог відкриває двері, ми заходимо в них, а є час, коли ми маємо рухатись навмання, ніби прощупуючи, чи двері відкриті чи закриті, і діяти відповідно.

Бог може зробити набагато більше, ніж ми думаємо, і не так, як ми того очікуємо, але Він бажає, щоб ми проявляли ініціативу.

Тому потрібно молитися, шукати Божого керівництва і рухатися вперед, вчитися, розвиватися, шукати можливостей для служіння.

3. Жертовність і посвячення

Для успіху в будь-якій справі треба докласти багато зусиль і відмовитися від усього, що заважає цьому.

«Тож усе я вважаю за втрату ради переважного пізнання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа» (Филип’ян 3:8).

Все те, від чого ми відмовилися заради Христа, нам спочатку здається, що ми втратили, але в Божих очах це виглядає по-іншому.

По-перше, Бог на небесах дасть нам нагороду. По-друге, Бог має силу і бажання віддячити нам ще на землі і благословити нас у нашому служінні.

Наші молитви, пости, старання — це все жертви, на які Бог реагує. Без жертовності не буває успіху. Наскільки ми жертовні та присвячені Богу, настільки і прийде воздаяння від Нього.

Коли Бог бачить, що ми не шукаємо зручного місця, але готові посвячено Йому служити і, якщо потрібно, — віддати все, що в нас є, Йому, Бог відреагує на нашу жертву і благословить нас.

Але треба і пильнувати, щоб було без крайнощів, адже всьому свій час і своє місце.

Дійсно, є гроші, сили, час, які належать нашим сім’ям, і треба їм віддавати належне.

4. Сповненість Святим Духом

«Не силою й не міццю, але тільки Моїм Духом, говорить Господь Саваот» (Захарія 4:6).

Звичайно, ми використовуємо свої час, здібності, силу, але без Духа Божого і сповненості Його силою успіху ми не матимемо.

Нам потрібен Святий Дух, Який піде попереду нас, зміцнюватиме, зцілюватиме, адже в служінні існують атаки диявола, і їм ми можемо протистояти силою Бога.

Без Божої сили ми зупинимося, опустимо руки, в нас не вистачатиме віри.

Якщо ми сповнені Духом Божим, ми відчуваємо Духа, ми розуміємо волю Божу, Бог нас направляє, ми зорієнтовані в молитві, Дух Святий буде вкладати в наші серця наміри.

Нам потрібно берегти своє серце від гріха, щоб не вгашати Духа Божого.

5. Вірність

Бути вірним означає бути гідним довіри. Не всі люди вірні, багато хто роблять щось добре через певний зиск, не прикладаючи все своє серце, щоб виконати Божу волю.

«І все, що тільки чините, робіть від душі, немов Господеві, а не людям!» (Колосян 3:23)

Бог очікує від нас вірності у всіх відношеннях, в першу чергу, це стосується відносин з Ним. Також потрібно бути вірними своїй сім’ї і ставитися до неї відповідно.

Залишатися вірним в служінні і тоді, коли воно нелегке або непомітне. Важливо навчитися робити брудну роботу, ту, яку ніхто робити не хоче. А Бог, дивлячись на це, визнає нас вірними і довірить більше.

6. Смирення

«Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать» (Якова 4:6).

Коли люди змиряються перед Богом, Його сила виливається в їхнє життя. Йому приємне спілкування зі смиренними людьми, тому що Він Сам смиренний.

Але нам треба вчитися змирятися перед Богом, а не перед проблемами, гріхами і нашими ворогами.

Дух Ісуса Христа — це Дух смирення.

Допоки ми в простоті та смиренні, Бог і Його благодать будуть з нами.

Прес-центр місії «Христос є відповідь» (CITA)

Пожертвовать

Последнее: 26.07. Спасибо!